1-Snickerdoodles cookies

Snickerdoodles er kjeks som jeg lærte å lage da jeg bodde i USA. Deilige myke kjeks med smak av kanel, godt året rundt med en deilig glass kald melk ….

Her kommer oppskriften.

LUFTIGE SNICKERDOODLES

 • 425 g hvetemel
 • 2 ts. cream of tartar *
 • 1 ts natron
 • 1 1/2 ts malt kanel
 • 1/2 ts salt
 • 230 g smør, romtemperert
 • 265 g sukker
 • 1 stor egg
 • 2 ts vaniljeekstrakt

Topping

 • 80 g sukker
 • 1 1/2 ts kanel

SLIK GJØR DU; 

 • Sett ovnen på 190 grader, jeg bruker varmluft siden det gjør kjeksene mer luftig.
 • Sikt sammen mel, natron, kanel, salt og cream of tartar. *
 • Ha smør i en miksebolle og miks i ca. 1 -2 minutter. Tilsett sukker og miks videre til alt er godt blandet sammen.
 • Tilsett egg og vaniljeekstrakt og se til at det blandes godt inn.
 • Tilsett så melblandingen og bland alt godt sammen.
 • Bruk en mini iskremskje og lag like store kuler. Rull dem gjennom toppingen (sukker- og kanelblandingen) og legg dem på en bakebrett dekket med bakepapir.
 • Stek kjeksene i ca. 10-12 minutter.
 • Avkjøl og nyt!

*cream of tartar er viktig å bruke i denne oppskriften, det kan kjøpes hos cacas.no Du kan utelate det, men kjeksene blir da ikke så fluffy.

E95A9948

 

E95A9920

Ønsker dere alle en fin dag videre.

Varme klemmer fra meg til deg.

Logo-Manuela-2

Forfatter

51 Comments

 1. Elisabeth Svar

  Disse så kjempegode ut. Gleder meg til å prøve. En veldig enkel oppskrift også. Tusen takk for enda en deilig oppskrift 🙂

 2. Denne bloggen burde du fått mellom to permer. Den kokeboken hadde jeg lett kjøpt! 🙂

  • Så snilt sagt av deg noe å tenke på!
   Ha en strålende helg håper solen skinner hos deg

 3. yum,yum, give me some! mmm… de så kjempe gode ut! elsker å lese bloggen din! får så mye insprasjon! 🙂

  • Tusen takk Kaja hyggelig at min blogg kan inspirere deg.
   Ha en fin helg videre

 4. Nå har jeg prøvd å lage disse. De ble kjempefine!

  Takk for nok en herlig oppskrift, jeg liker bloggen din kjempegodt:)

 5. Elsker bloggen din! Liker kjempe godt at du tar så mange bilder og viser frem hvordan du gjør det! Og alt du lager ser helt utrolig godt ut! Må prøve meg på noen av oppskriftene en dag! 🙂

  • Tusen takk Thea hyggelig å høre, alt blir litt lettere med steg for steg bilde.
   Ha en fin kveld videre å takk for mld

 6. De var utrolig gode, særlig med kald melk til! 🙂
  Utrolig inspirerende å lese bloggen din!

  • Å så koselig at det smakte minne barn elkser det med en glas melk dem også dem dypper det i melken.
   Ha en fin kveld videre å takk for at du kom inom

 7. Fantastisk sida du har:)och fantastiska bilder.
  Dåligt väder i Malmö idag så så är det baka som gäller.
  Skall testa dessa idag bla.
  Jag hade också köpt din bok;)

 8. Jeg lagde disse i går. De ble kjempegode! Mine ble litt flate, hva er årsaken til det? Skal kjeksene være myke eller sprø? Mine ble veldig myke.
  ha en fin søndag!

  • Hei Monica dem skall bli litt flate å mykk inne. Man kan la dem bollene ligge i fryseren 30 minuter for man steker dem sånn at dem holder sin form litt mer når du steker det.
   Håper dem smakte Monica
   Ha en strålende dag videre du også. klem

 9. nam, det så ganske godt og enkelt ut. Den skal jeg prøve og lage 🙂

  • Hei Lesy koselig å få en mld av deg idag også. Disse er inmare gode å super enkelt å lage

 10. Hei

  Skulle prøve ut denne oppskriften, men enhetene står i gram. Kunne du tenkt deg å si hva disse enhetene er i dl, det ville hvert kjempehyggelig. Kan du bare ha med dl i parantes når du nevner enhetene i gram? Vil virkelig prøve ut denne, siden den er lett også
  🙂

  Klem

  Lesy

 11. Står og lager disse nå. Gleder meg til å smake. De er perfekte når jeg får besøk om noen timer 🙂 Takk for mange herlige oppskrifter, jeg er innom her hver dag for å se hva du har funnet på for noe godt 🙂 God helg!

  • Takk for det Kamilla K 🙂 Håper dem smaker kos deg med besøk å ha en fin sommerdag videre.

 12. Life_Tone Svar

  Hei igjen!
  Driver å baker meg gjennom bloggen din når lillemann sover dagssøvnen sin her nå XD
  Denne gangen ble d disse! Nyyyyyydelige..
  Man må virkelig ha avstand på brettet ja merket jeg 😛 Ble en stor firkant!
  Fikk 24 stk på 2 brett, neste gang skal jeg lage de litt mindre og i flere omganger i ovnen!

  Tror jeg har ett merkelig gen som gjør at jeg ikke heeelt lykkes med oppskriftene dine, selv om de er idiotsikre med steg for steg anvisninger XD

  Hjertelig hilsen Life_Tone

  • Hei Tone du aner ikke hvor ofte jeg må bake ting om igjen for å få det riktig, jeg bare aldri gir opp til jeg har fatt det til
   Når det gjelder snickerdoodles er det ikke så farglig du kan bare knekke biter ut av den firkant
   Det er smaken som gjelder kos deg med dem.
   Syns du er flink å bake når du på toppen av dette har små barn.
   Nyt din helg
   klem

 13. Life_Tone Svar

  Jeg skar bare ut biter fra firkanten så d funket helt fint 😛
  De ble bare ikke like fine som dine, men smaken var d nok ingenting å si på 😉
  Nyyydelige.. Til og med alle søskene mine likte de, de er extremt kresne!

  Så takk for en hærlig oppskrift 🙂
  Lurer på de blåbærmuffinsene dine som neste prosjekt 😉

 14. Pingback: Hilde Myklatun » Blog Archive » Snickerdoodles

 15. Denne skal definitivt prøves. Men holder de bare i 3 dager i tett kakeboks, altså? Det var lite for cookies å være, eller…? Hos oss er det ikke sjangs i havet at de blir spist opp innen 3 dager selv med mann og to barn;-)) Må nok vente til en dag vi får besøk da, så jeg slipper å kaste halvparten…men en ting, du skriver aldri hvor i ovnen du steker kaker ol. Betyr det da at du har de midt i ovnen?

  • Hei Milla, ja alt er i mitten av oven om ikke annet står beskrevet, det er veldig nytt for meg den bloggverden så har mye å lære, blandt annet det du skrev men skall prøve å huske det.
   Du kan lage disse kjeks og fryse halvparten av kjeksdeigen i fryseren så skjærer du av biter når du vill bake resten en annen dag

 16. Tusen takk for svar:-) I skrivende stund står de i ovnen. Første brettet er ferdig og det lukter himmelsk! Jeg pleier alltid å være veldig flink å følge oppskrifter i detalj, men jammen klarte jeg ikke å ta 250g smør i stede for 225g, og å ha sukker og mel i samme bolle….ha, ha…får likevel håpe at de blir ok;-))

  • Slik skjer noen ganger Milla, håper dem faller i smak, ønsker deg en riktog go helg

 17. De ble knallgode til tross for for mye smør – stor suksess! 🙂

 18. De smakte kjempe godt! Alt ble borte på et blunk! Kjempe enkel og lett oppskrift, passer perfekt for en som meg! 😉

 19. hei manuela! Først må jeg bare si at jeg elsker bloggen din! Jeg er ikke den beste bakeren selv, men når jeg så disse så syntes jeg at de så veldig lette ut, så måtte bare prøve dem. Men jeg fikk dem jo selvfølgelig ikke like fine som dine! De ble veldig flate og ikke så veldig seige. Har du noen tips slik at jeg kan få dem sånn som de skal være??

  • Hei Victoria, neste gang sett dem 20 min i fryseren for du steker dem . det hjelper

 20. Lagde disse i dag..å de var altså så gode:)) Disse blir garantert laget flere ganger:))

 21. Charlotte Svar

  Jeg og venninna mi bakte disse i dag, og vi ble helt hekta. De var kjempgode, så det er nok ikke lenge til denne oppskriften hentes opp igjenn for mer baking. x)

 22. Disse har blitt en stor favoritt for meg! Lager dem ofte. 
  Tusen Takk for god oppskrift! Det er veldig greit med oppskrifter slik som denne med ingredienser som vi alltid har hjemme. Jeg lager altid deigen dagen før elle noen timer før i kjøleskapet. Da blir deigen mye mer medgjørlig og enklere å trille ut. 

 23. Heisann! Hadde lenge lengtet etter å lage disse, men hadde ingen matvekt! I går fikk jeg heldigvis kjøpt meg en, og kjeksene dine var de første jeg lagde, og de var fantastiske 🙂 (ihvertfall de som hadde nok kanel på seg) Håper å få prøvd ut flere gode oppskrifter hos deg snart n__n 

 24. Det er helt utrolig, men de er så gode, så gode. Jeg er på min andre runde og prøver å perfeksjonere dem, men de ser ut til å alltid bli flate, dog, jeg tilsatte en smule mer mel og sukker, de smaker fortsatt himmelsk, men nå er de også litt fastere i fisken, kan man si. Elsker oppskriftene du kommer med, keep them coming! 

 25. Sitter her å gomler i meg disse kjeksene. WOW de smaker jo like godt som bildene illustrerer!
  Har en stor eksamen nå i desember, så baking var et fint avbrekk fra puggingen. 
  Gleder meg til å prøve ut flere oppskrifter fra siden din! 🙂

 26. Hei Manuela!
  Jeg lagde disse kjeksene, men brukte oppskriften som står i boka di (som jeg forresten ELSKER). De ville ikke flyte ut, men ble til små topper. Ville derfor sjekke hjemmesiden din, om det skulle være trykkfeil eller noe, og da ser ejg at det er store forskjeller mellom oppskriftene i boka og på bloggen. Blant annet mengder av smør, sukker, bakepulver og egg. Hvorfor er det slik? Og hvilken oppskrift er best? Håper på svar, selv om det er lenge siden du publiserte dette!

  • Hei hilde,så koselig at du liker boken min.
   Det er mange oppskrifen i boken som har samme navn men det betyr ikke at det er samme oppskrift som bloggen!
   snickerdoodles og smarties kjeks, chocolat chips cookies er noen av kjeksene som er i boken og bloggen men har andre ingredienser.
   du kan altid fryse disse kjeks for du steker dem slik at dem beholder formen eller ta litt mer mel i oppskriften, har testet den oppskrift mange ganger dem blir litt flate men ikke superflat!
   Håper dem smakte
   klem

 27. Pingback: Etterheng | Frk.Hardy

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway