I går lagde jeg denne Vaniljebavaroise kaken  med ekte vaniljestang. Fantastisk god!

Den behøver ikke stekes  fordi bunnen er laget av puffet ris med sjokolade.  Kaken er gjordt på maks 10 minutter, så den  passer perfekt etter en søndags middag om du vil ha noe enkelt.

Vaniljebavaroise:

 • 2,5 dl melk
 • 120 g sukker
 • 5 eggeplommer
 • 2 vaniljestang
 • 6 plater gelatin
 • 3,5 dl kremfløte

Skrap frøene ut av vaniljestangen.

Kok opp melk og sukker, og tilsett frø og vaniljestang.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Så trenger du 5 eggeplommer….

..pisk dem godt sammen….

..og visp i den kokende melken.(husk å ta ut vaniljestangen først)

Legg  gelatinplatene i den varme eggekremen.

La alt avkjøles godt.

I mellom tiden lager du bunnen.

Riscrisp -bunn:

 • 150 g riscrisp
 • 100 g hvit eller mørk sjokolade

Smelt sjokoladen og ha i riscrisp.

Bland det godt sammen.

Legg det i en kakeform.

Vips kremfløte.

Rør  nå forsiktig  kremen i den avkjølte eggeblandingen.

Rør forsiktig.

Hell Vaniljebavaroise i kakeformen.

La den stå kald i minst 5 timer.  Jeg la den i fryseren, men kjøleskapet går like bra.

Som pynt brukte jeg rosa blomst på toppen som er laget av marsipan, men pynt gjerne etter eget ønske.

Jeg liker som du kanskje ser rosa men det går like fint uten pynt.

 Marsipanen farget jeg rosa med ”Soft pink fra americolor ”. 

På bildet ser du hvordan man lager blomstene gjennom å presse marsipanen i en form.

Jeg elsker rosa….

Legg “blomstene” på toppen av kaken og strø på litt perler fra Dr Oetker.

Ønsker dere en fin søndag, Manuela

Takk til Trude for redigering av tekst.

americolor og blomster utstykkere i andre varianter (litt usikker om den som jeg har fins der) kan du finne på kakeboksen.no

Dr Oetker perler finner du på fikamera.se

Klikk på banner under for å komme dit

Facebook Comments

Kommentarer

kommentarer

Forfatter

17 Comments

 1. Hildemor Svar

  Hei på deg Manuela!! Denne kaken så kjempe god ut!! Gleder meg til å prøve denne oppskriften. Du har nå også fått to jenter (på 10 år), som følger bloggen din hver dag. De er veldig inspirert og synest det er veldig kjekt når du legger ut noe nytt!! Ha en god natt.
  Klem fra Hildemor!!

  • Tusen takk for det Hildemor, Så hyggelig at dinne jenter følger bloggen min du for hilse dem så mye fra meg.
   Ha en strålende Søndag
   klem

 2. Hei Manuela! Jeg er en jente på 16 år, og en fast følger av bloggen din. Mye av det du lager virker så utrolig godt, men i det siste har oppskriftene vært mer for voksne. Jeg lurte på om du kunne lage oreo-kake? Alle har lik oppskrift, men kanskje du har noen lure tips, slik at kaken blir utrolig god? Tusen takk. Klem jente 16

  • Hei Sara så hyggelig at du følger bloggen min. Skall lage en oreo kake spesialt til deg men det må bli til neste uke.
   Det er nemlig sånn at jeg baker kaker kun på helgene så alt for denne uke som kommer på bloggen min er allerede ferdig men neste uke skall det bli Oreo kake.
   Skall ringe min svigerine i USA å se om ikke hun har en go oppskrift på det.
   klem

 3. Hei
  Den så ganske god ut, men jeg lurte på om du kunne vise oss en enkel kake, som nybegynnere som meg kan prøve seg på 🙂
  Håper du har det bra.

  Klem

  Lesy

  • Hei Lesy ja det kan jeg til en uke blir det en enkel sommerkake som du kommer til å klare som nybegynner
   Ha en fin kveld videre
   klem

 4. Glemte og skrive noe istad. Har hvert så opptatt i helgen at jeg ikke har fått sett bloggen din før nå. Jeg måtte bare si at når jeg ikke er innom bloggen din vær dag, blir det som om jeg har glemt noe. Håper du er like aktiv med å blogge fremover, fordi du inspirer meg virkelig.

  • Hei Lesy
   Så koselig at bloggen min inspirere deg takker deg for dinne herlige mld setter inmare pris på dette. Har tenkt å forsette med bloggen så lenger det er folk som lese det å ha glede av det.
   Det er jo min passion slutter aldri med det.
   klem

 5. Hei! Fantastiske oppskrifter og bilder 😀 Lurte bare på hvor du får tak i riscrisp? Hvordan ser pakka ut evT?

  -Nina

  • Tusen takk Nina. Jeg kjøper riscrips i Sverige tror dem har det på noe utvalgte buttiker i Norge.

 6. den skal lages imorgen når pappa kommer på besøk:) fantastisk blogg!
  kan man bruke puffet ris istedet for riscrisp?

  Et annet spørsmål, lagde din “words of inspiration”-kake til min venninne i helgen. Den ble utrolig god, men jeg slet litt med den italienske marengsen. Når denne skulle tas over kaken ble den blandet med sjokolademoussen og ble egentlig mest brun. Lurte også på om det er meningen at marengsen skal stivne på kaken når den står kjølig? det gjorde nemlig ikke min. Har jeg gjort noe feil?

  Fortsett med bloggen, den er fantastisk og gir masse inspirasjon!

  • Hei Astrid
   Tusen takk for hyggelig mld.
   riscrips er ikke samme som puffet ris så hvis jeg var deg ville jeg heller bruke en slags crusli som fins i buttiken å blande det med sjokolade.
   Når det gjelder italiensk marengs så skall den ikke veare flyttende kan hende du ikke har pisket den til kremmen var helt kald.
   Du kan altid sette den litt i fryseren for du smører den på kake.
   Jeg hadde ikke sjokolademouse på toppen avslutter altid med en bunn på toppen.
   skall absolut forsette med min blogg er glad den gir deg inspirasjon
   klem

 7. Hei

  Skulle prøve ut denne oppskriften, men enhetene står i gram. Kunne du tenkt deg å si hva disse enhetene er i dl, det ville hvert kjempehyggelig. Kan du bare ha med dl i parantes når du nevner enhetene i gram?

  Klem

  Lesy

 8. Sikkert et veldig dumt spørsmål, men hvor i butikkhyllene finner man riscrisp? Var på både maximat og eurocash i dag for å se etter det. Tittet i hyllen hvor de har frokostblandinger, men fant ikke:/
  Har så lyst til å lage denne kaken, for den ser såå god ut!!;)

  • Hei Hege, det kan hende det sluttsolgt men det pleier å ligge der du finner frokost blanding
   klem

 9. Fant riscrisp på maximat på nordby i dag:) Men et lite tips til de som ikke bor nærme sverige; de har også på coop extra (mulig de har i andre coop butikker også) 🙂 Så nå er kaken satt inn i fryseren, gleder meg til å smake på den i morgen;) Så at gelatinen desverre hadde klumpet seg littegrann for meg (ventet kanskje litt lenge før jeg blandet i pisket krem), men håper den blir god likevel, den så ihvertfall VELDIG god ut!:)

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Pin It
USANorway