I dag ble det fudge brownies, en av mine favoritter blandt småkaker.  Jeg er en fan av brownies og anbefaler dere som elsker sjokolade å teste denne, for den er såå god!

Her kommer oppskriften:

 • 300 g sjokolade
 •   100 g smør
 • 160 g mel
 •   3 store egg
 • 160 g melis
 •  1 ts. vanilje extract
 •   ¼ ts. bakepulver
 • 50 g valnøtter

Sett ovnen på 180 C

Smelt halve mengden av sjokolade knappene over et vannbad eller i mikro, tilsett så smør, og la det smelte godt sammen

Tilsett egg.

Du merker med en gang at røren blir tykkere.

Tilsett så melis og rør godt sammen.

Hell i mel og bakepulver og rør videre

Tilsett så resten av sjokoladeknappene og valnøttene, og tilslutt vaniljeextract.

Hell det i en 33-22 cm form, eller bruk sånne små former som jeg har, så slipper du å skjære dem etterpå

Stekes i ovnen i cirka 18-22 minutter. Hvis du vil ha dem ekstra fudge så stek dem litt mindre, og sett de kjølig.

Deles i 24 stk

Jeg lagde litt “chocolate ganache glaze” som jeg hadde på toppen. 

           170 g sjokolade

 •  1,5 dl  fløte
 •  1 ss light corn syrup  ( for glans)

Corn syrup som gir glans kan utelates

Varm fløte og hell det over sjokoladen.  La det smelte helt

Bland det litt sammen.

Jeg pyntet med litt grønn perle pynt bare for å få det lille ekstra.

 

Det var det hele … Ønsker dere allle sammen en herlig Lørdag.  Kos dere masse!

Takk til Trude for redigering av tekst, Manuela

Forfatter

69 Comments

 1. Mmm ser utrolig godt ut, får vann i munnen 🙂 Men hvor mye mel skal være i? Kan ikke finne det i oppskriften, ser bare du har i mel..? 🙂

 2. Anne Matano Svar

  Manuela,
  Is there no flour in these? They look fabulous and I want to make them but not sure of the flour.

  Anne

  • Hi Anne forgot to write the flour but i edit it now it is about 1 cup and a halv of flour. Have a great day

  • Takk Gro ja den formen er bra å ha. Dem er fra Squire Kitchen dem har runde og hjerte former.

 3. I used to be a penpal to a girl named Gro from Norway when i was much younger…

 4. Elisabeth Svar

  Hei Manuela!
  Flott blogg du har! Prøvd både gyros og kanelkakene med godt resultat. Har noen spørsmål bare; Hvor fikk du kjøpt corn syrup og utstikkeren til dougnut-kakene? (Fåes det her i Norge?) Og får man tak i vanilje extrakt her i landet også? Til slutt lurte jeg på hvor man får den kofferten med 101 dupeditter til kakepynting, har ikke du den? På forhånd takk;) Bildene dine her er bare uimotståelige, nam nam:)Blir nok baking her i helgen!

  • Tusen takk Elisabeth. Koselig at du testet en del oppskrifter å at dem ble vellyket.
   Corn syrup har jeg kjøpt på ica fokus i gøteborg i Norge har dem det på utvalgte buttiker som har amerikanske varer.
   Vanilje extrakt har dem på http://www.kakeboksen.no om jeg ikke tar helt feil. Dougnut utstykker kommer fra usa samme sak med den kofferten min svigerinne fra usa har sendt meg disse varer. Kan spøre henne hvor hun kjøpte det når jeg ringer henne neste gang.
   Ha en fin dag videre

 5. mmmmmmm…
  Så godt det ser ut. Enkelte ganger ønsker jeg å være en del av familien din :-). å mye godt jeg ville fått å spise da xD

  Klem
  Cornelia

  • Åh så hyggelig det da Cornelia håper ihvertfall at du før glede av minne oppskriften å klare å lage dem selv.
   Klem Manuela

 6. Sånne kan man få kjøpt på butikken, men uten nøtter. De er også gode, men selfølgelig er hjemmelagde mye bedre og ferske 🙂

  Klem

  Lesy

 7. Made the Fudgey Brownies yesterday and they were good. The ganache glaze was very runny. Is it supposed to be like that? When they translate the recipes I see the liquids are in grams and that could cause a big problem with some things. We use decilitres here in Norway which could make a big difference. When I WEIGHED the cream for the glaze it called for 150 gr cream and I measured it to be 1,75 decilitres. What are Italian merengs? Too bad Google does not do a great job in translating as i found out with one cake I mad through this website. It was very dense and weighed a ton.

  • Yes it is bad that google does not translate it right nothing much i could do at that. but in the future i hope to have the time to put cup and oz in my recipes
   It should be a bit runny like on my picture but not that runny that it is falling av.
   Hope they tasted well Rona

 8. Meny has corn syrup and sweetened condensed milk as well as the Asian stores. They are much cheaper there too. They have regular brown sugar in dark and light too. Vanilla essens is the same as vanilla extract. Vanilla sugar can be substituted for vanilla extract as follows: 1 tsp extract = 2 tsp vanillasugar plus 1 tsp extract. This comes from tips in a book for foreigners that the American Womens Club put out years ago for newcomers.

 9. Hei
  Jeg har kjøpt disse kakeformene. Hvilke andre kaker bruker du de til ?

  • Så bra Ranveig jeg bruker det både til å lage petit iskrem eller petit fours eller små fromasje kaker eller små kaker dekket med marsipan.
   Fins mange muligheter..

 10. Hei, på det øverste bildet ser det ikke ut som “knappper” er det mulig og bruke vanlig koverture sjokolade isteden? helt nydelig!!! 😀

  • Takk for det Thora 🙂
   Ja da du kan bruke vanlig sjokolade jeg bruker for det meste sjokolade knapper fra Callebaut syns dem er super gode.

 11. Okei takk for svar:) mulig å bruke den vanlige standard-formen, den runde? 22 cm tror jeg

 12. Hadde tenkt å prøve å lage denne kaken i kveld, men det var noe jeg syns var litt rart. Det står at det skal være 150 gram fløte?? Måles ikke fløte som regel i desiliter eller liter?? Ellers ser alt helt nydelig ut 🙂

 13. Hei 🙂
  Siden din er bare helt nydelig, så mange fristende oppskrifter 🙂 Jeg har veldig lyst til å prøve å lage denne kaken, er utrolig glad i brownies, men jeg er allergisk mot valnøtter, kan jeg droppe det i denne kaken?

  • Takk for det Marte Katrine, så kjedelig at du er allergisk mot valnøtter i denne oppskrift kan du bare droppe det ellers så kan du ta noen annet du liker.

 14. Hei Manuela. Masse inspirerende oppskrifter på bloggen din! I går prøvde jeg og lage denne oppskriften, deseverre ble de stekt for lenge (jeg stekte fudge brownies på 180 grader i 15 min). Jeg har en helt ny ovn, kanskje den ble for effektiv? Til dere med nye, effektive ovner anbefaler jeg ikke å steke lenger en 15 min, helst mindre! Og så må jeg si meg enig i Rona at glasuren ble litt vel flytende, men det skal kanskje være slik? Det er vanskelig og gi en rettferdig karakter på brownies siden steking er alfa omega, men det var en (meget) kraftig sjokoladesmak på brownies, dette er for sjokoladeelskere!

  • Hei Hanne takk for det, det er altid vanskelíg med en ny oven ta tid å kjenne den…..hadde du på luftovn? veldig ofte den blir raskere ferdig med den , bruker det selv kun når jeg baker pizza men aldri med kaker.
   glasuren er litt flyttende men ikke veldig….. ja denne brownies er til alle som elsker sjokolade…

 15. Hadde den i kjøleskapet et par dager, da ble den ble utrolig god! Da hadde det ikke lenger noe og si at jeg overstekte den 🙂 Deilig og “fudgey.”

 16. Disse så gode ut! Men MÅ man ha vanilje extrakt? Jeg har ikke funnet det noen steder, så jeg lurte på om det var veldig viktig for å lage disse brownisen?

  • Hei Katrine du kan bruke vaniljestang som gir en bedre smak eller vanilje essens eller vanilje sukker

 17. Ah, jeg får vann i munnen! Skal lage brownies neste helg, da jeg har bursdag da og familien kommer for å feire. Bare lurte på hvem av browniesene dine du vil anbefale, hvem er den beste? Takk for en super blogg, sitter og frister meg selv hver eneste dag med oppskriftene dine!

  • Takk for det Catharina, jeg anbefaller enten passionbrownies eller rocky road brownies, du kan altid utelate det som er på toppen disse er mine favorite

 18. Pernille Svar

  De ble kjempegode!! Lagde de i dag, og de ble seige og fine. Brukte vaniljeessens da, ikke vaniljeekstrakt, men det gikk fint.Tusen takk for god oppskrift! 

 19. Hei, kan man bruke en vanlig kakeform også? Hvor lenge tror du i så fall de må stå i ovnen? Ser kjempedeilig ut, !  Helt imponert over alt du får til:-) 

  • tusen takk for det tone, bruk bare samme steketid med en vanlig kakeform Tone

 20. ina therese Svar

  kan jeg halvere oppskriften? lage litt mindre
  liksom?

 21. ina therese Svar

  lager de naa men med sjokoladeknapper ikke helt morke da. saa vi faar se:) bruker du ikke luftovn til kaker fordi? hva bruker du da? bare den lyspeare innstillingen? helt teit sporsmaal igjen 😉

  • Hei Ina, jeg for ikke bra resultat med luftovn på kake fordi varme er mye høyre, men på pizza, brød og gjærbaks blir det toppen
   Håper dem smakte

 22. Heeeei! Nå har vi prøvd ut kaken din og den var HELT fantatsisk!!! Resultatet vårt ble muligens ikke like fint som ditt, men smaken var det ignenting å si på! 😀 Stå på! 🙂

 23. lagde disse i dag, men selv etter over 30 min steking ble den helt flytende inni.. hva har jeg gjort feil? fulgte oppskriften helt, men, funka likevel ikke… kanskje det er noe med ovnen? brukte du varmluft?

 24. Hei Manuela! Jeg tenkte å lage denne kaken dagen før den skal serveres. Ville du ventet med å ta på glasuren til samme dag eller kan jeg gjøre alt klart dagen i forveien? Du er virkelig en inspirasjon:) Er sikker på at du gjennom å inspirere leserne dine til å bake har gledet og gjort hverdagen trivligere for utrolig mange. Jeg har ihvertfall gledet samboer mer enn en gang med ett av dine mesterverk.

 25. Hei Manuela!
  disse brownisene så veldig gode ut!
  men jeg lurte på hva som var best å bruke av bakepulver
  og bakingsoda i denne oppskriften??

 26. martine sier:

  August 20th, 2011

  Hei Manuela!
  disse brownisene så veldig gode ut!
  men jeg lurte på hva som var best å bruke av bakepulver
  og bakingsoda i denne oppskriften??

 27. Skal smøret være smeltet?

  Lager de nå! gleder meg, du er flink

 28. Går det an å legge deigen i muffinsformer? Har ikke noe annet enn dét og langpanne akkurat nå… 🙂

 29. Michelle Svar

  Sinnsykt god kake ;D Jobber på et bakeri/konditori, å jeg mener det er den beste kaken jeg noe sinne har smakt. Og jeg har smakt på utrolig mye 😉 Men jeg brukte dette i steden til glasur: Crispo sjokolade, smør, egg og melis.

  Tusen takk, du er utrolig flink 🙂

  • Tusen takk, Michelle. 🙂
   Glad at den fallt i smak hos deg. Veldig moro og se at du gjorde noe kreativt med den også. 🙂
   Legg gjerne ut et bilde av den her. 🙂

 30. Cathrine Svar

  Hei. Takk for en flott side. Jeg er relativt ny når det gjelder baking, men har hatt hell med oppskriftene dine. Jeg tenker å fryse ned noen av browniesene. Bør jeg steke de mindre (f.eks. 10 min) for så å varme de opp når de skal serveres? Og hvor lenge kan deigen stå i kjøleskapet?

 31. Dette er den beste kaken jeg og familien min noen gang har smakt. TUSEN TAKK :D!

  • Team Passion4Baking Svar

   Hei Max, sukkeret i denne kaken er av typen melis. 🙂

 32. I dag har jeg bakt denne til min sønns bursdag (14 år) , og det er virkelig en av de beste browniene jeg noen gang har smakt!! 
  Jeg har deg i blogglisten min, selv om min blogg ikke har noe med baking å gjøre 🙂 Og jeg nyter synet av alt det deilige du tryller frem. 🙂 Har prøvd flere av oppskriftene dine, og alt er bare så fantastisk godt! 
  Tusen takk for all inspirasjon til oss som ikke kan skryte så veldig av hverken kokke- eller bakekunster 😉 
  Klem, Kristin 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway