Hei alle sammen!

Håper dere nyter helgen og sommeren.

Jeg laget ” Baked Alaska” i går som er en dessert som består av et lag brownie bunn toppet med 3 tykke lag av iskrem der alle lag er dekket med marengs.

Denne iskrem kaken blir stekt i en svært varm ovn i ca 5 minutter, eller til overflaten er gylden brun.

Det å ha lag med marengs isolerer iskremen, og forhindrer at den smelter.

Dette er en “spektakulær” dessert, både fryd for øyet og smaksløkene.

Server denne vakre dessert til en svært spesiell anledning eller til en bursdags feiring

Jeg brukte bringebær iskrem, pistage iskrem og vanilje iskrem

Man kan bruke hva man vil. Du også å bruke sorbet is om du liker det.

Ta en stor bolle og legg plastfolie inne i den.

Plasser så det første lag med is (jeg tok rosa først)

Så tok jeg pistage is.

Og til sist tok jeg vanilje is.

Sett den i fryseren i minst 4 timer eller mer.

I mellomtiden: lag en kakebunn du liker. Jeg brukte en brownie bunn.

Oppskrift på den finner du her (jeg utelot valnøtter pga av barna)

Du kan også bruke en vanlig kakebunn eller mandelbunn.

Pass på at formene er like store som selve bollen som du har is i. Legg brownie bunnen oppe på.

Snu den på en tallerk.

Lag Italiensk marengs. Oppskrift på den finner du her.

Smør marengs rundt hele iskaken

Sett den tilbake i fryseren i minst 5 timer, eller til neste dag

Den dagen du skal spise den, setter du ovnen på det varmeste, og sett i kaken i minst 5 minutter, eller til du ser at den begynner og blir litt brun.

Så er det bare å ta kaken ut av ovnen, og servere den med en gang.

Det var det hele for denne gang.

Ønsker dere en fantastisk Søndag.

Takk til Trude for redigering av teksten.

Manuela

Forfatter

20 Comments

 1. Heeeeeeei Manuela 🙂 Nå er det lenge siden sist jeg la igjen en kommentar på bloggen din, men det er fordei pc-en min hadde problemer og ville ikke skrive alle bokstavene, men nå som den er frisk kan jeg legge igjen kommentare ;).

  Bare fordi pc-en ikke virket helt ordentlig betyr det ikke at jeg ikke beøskte bloggen din. (Den ligger på favoritter xD )

  Om “Baked Alaska” :

  Nam denne varianten minner meg litt om Iskaken du tipset om :-). Men jeg må nok si at denne ser bedre ut. Jeg elsker is så slike desserer passer nok for meg 🙂

  Forresten:

  Forresten så lagde jeg og søsteren min Oreo/Dots-iskaken du tipset om. Mmmmm det ble kjempe godt, til og med gjestene våres likte det 😉 men det eneste vi brukte forskjellig fra deg var sjokolade-topping og ikke karamell-topping, men karamell-toppingen så også veldig god ut. Kanskje vi kan teste den neste gang:)

  Klem: Cornelia PS! Elsker bloggen din

  • Hei Cornelia så koselig å få en mld av deg 🙂 Koselig at du har testet en del oppskrifter er glad at det smakte. 🙂
   klem: Manuela

 2. Dette så godt ut, og spesielt fordi jeg elsker IS. HÅper du har det bra Manuela

 3. Wow, denne så skikkelig god ut! 🙂 Har tenkt å lage de rosa muffinesen som var på dagens nettside på http://www.sol.no til niesen min sin dåp. Men nå tror jeg jammen jeg lager denne også.. 🙂 Takk for en super blogg, jeg er her inne hver dag og gleder meg til å se hva du har laget. 😉

  • Hi Caroline takk for det 🙂 sunne oppskrifter kommer snart på bloggen min. 🙂

 4. Denne kaken ser herlig ut! Må prøves en gang.
  Jeg har et spørsmål til deg også:
  Ofte lager du kaker og litt usunne ting, har du noen litt sunnere oppsrifter på lager?

 5. Denne så himmelsk ut 🙂 Du er så flink! Gleder meg til å teste den ut, sammen med flere av dine gode oppskrifter.

  • Takk for det Ine den er så enkelt å lage å så godt nå på sommeren som det er varmt ute.

 6. Den så helt fantastisk ut, skal prøve å lage den engang senere 😉 Har endelig fått til å lage ordentlig frosting takk være bloggen din og dine tips.. Elsker å lese nye oppskrifter her hver dag! Ha en fin kveld videre

  Ni

 7. konsum-tjejen Svar

  Hej!
  Vad roligt att jag hade hittat in på din blogg. Jag förstår att den ligger så högt på blogg-toppen. Det är en väldigt fin och välgjord blogg och även många bilder, jag tycker att du beskriver väldigt bra 😀 eftersom jag själv också har ett stort bakintresse så ska det bli mig ett sant nöje att följa din blogg!

  Ha det gott! /Evelina

  • Kjempeflott blogg du har Mattias legger gjerne din link hos meg om det er ok for deg.
   mini Bryllups kake din så ut kjempefine.

 8. Denne skal testes neste gang vi får gjester… 🙂
  Tusen takk for alle flotte oppskrifter og bilder som du legger ut. Bloggen din er en av mine favoritter. Blir gjerne sittende og lese bakover i den, hver gang jeg er inne her.

 9. Hei Manuela.

  Fantastiske kaker du har – lurer egentlig nå på høsten, ville det blitt bra med en eplekake som bunn her… Tenkte jeg ville prøve det. 🙂 Super smart ide du har her. Jeg har forsøkt mange av kakene dine, og de smaker bare himmelsk.

  • Takk for det Kristine så hyggelig å høre. snakk om eple kake har du smakt noen ganger på sjokolade eplekake…..det er supergodt.

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway