Hei, alle sammen!

I dag blir det caramel pecan cupcake på bloggen.

Det er en «copycat” av United bakeri´s caramel pecan cupcake, et bakeri som ligger i Oslo.

En dame som jeg har lært å kjenne på facebook skriver om mat fra mange land og reiser rundt omkring og tester ulike matretter.

Du kan lese mer om henne her

I sommer var hun på besøk i Oslo og smakte på caramel pecan cupcake på United bakeri i Oslo.

 

Jeg lovte at jeg skulle lage en kopi av denne. Ettersom jeg aldri har vært på United bakeri, er det ikke så lett å vite hva som er i denne cupcake´n.

Derfor tok jeg en telefon til bakeriet i håp om å få oppskriften.  Ble møtt av en veldig hyggelig man i andre enden av telefonen som hadde en fransk dialekt. Han sa at jeg skulle kontakte den personen som baker disse.

Så dermed ringte jeg videre til hovedpersonen, og forklarte at jeg driver en bakeblogg og har ei dame som savner deres cupcake med pecan nøtter og karamell.

Han ble jo veldig glad av dette, men noe oppskrift kunne han ikke gi ut.

Nå er jo ikke jeg en sånn som gir opp, og derfor spurte jeg han veldig inngående videre…

«Er deigen brun eller gul?” han svarte brun. «Ok, men da er det kanskje brunt sukker i den?»… når det blir tyst, vet jeg hva det betyr…

Spurte så videre om det var pecan nøtter i deigen, og ja, det var det. Litt etter litt fikk jeg ut den informasjonen som gjorde at jeg kom fram til denne oppskriften.

Så her er en » copycat» av United bakeri´s karamell pecan cupcake.

Caramel pecan cupcake:

 •  1,5 dl sukker
 • 1,5 dl brunt sukker
 • 200 gram smør
 • 4 egg
 • 4 dl mel
 • 1 ts. kanel
 • ½ ts. kardemomme
 • 1 dl mandelmel
 • Mocca essens
 • 1,5 ts. bakepulver
 • 3 dl kremfløte
 • 300 g pecan nøtter

Rist pecan nøtter i ovnen på et bakebrett, 175 C i ca. 15 min.

I mellomtiden som pecan nøttene er i ovnen, visper du sammen smør, brun sukker og sukker

Tilsett 1 egg om gangen.

Tilsett kanel, kardemomme og mocca essens

Visp det godt videre til du får en fin røre.

Ta pecan nøttene ut av ovnen og legg til side halv parten som du skal bruke til toppingen av cupcake

Hakk pecan nøttene i små biter

Bland mel, mandelmel og bakepulver sammen

Hell pecan nøttene i røra…

Etterfulgt av mel blandingen, og miks det 1 minutt.

Så tilsetter du fløte i røra.

Jeg hadde tenkt å bruke en banan i røre men glemte det  tror at den hadde blid veldig godt med det også

Bland det godt sammen. ( jeg bruker en slikkepott)

Bruker så en cupcake form fra Siluett som heter Tulip Lily, en av de fineste formene jeg har sett… så elegante!

Legger dem så i en Novacart som også kommer fra Siluett, dette fordi disse cupcake formene trenger støtte, men en vanlig muffinsform plate går like bra.

Jeg tar cirka 1,5 iskrem-skope med røre i hver cupcake form.

Fordel deigen i 24 medium  muffinsformer.

In i ovnen på 200 C , i cirka 20 min

Nå har jeg jo karamell saus på disse pecan cupcake

Skal love deg at det ble den beste karamell cupcake jeg noensinne har smakt… så saftig!

Karamell saus:

 • 60 g smør
 • 100 g brunt sukker
 • 4 ss corn syrup eller hvit sirup
 • 1,5 dl fløte

 Ha smør og sukker og sirup i en kjele, og rør sammen over middels varme

La det boble en liten stund mens du hele tiden rører til sausen blir brun.

Ha i fløten og rør godt sammen

Så legger du pecan nøttene på hver cupcake form og heller over varm karamell saus

Skal love deg at den smakte så godt.

Ønsker dere alle sammen en riktig god helg.

Selv skal jeg reise til Scandinavian Cake Show..kanskje det er noen av dere som har tenkt seg dit?

Har ett spørsmål til dere som jeg har fått i Oppskrift forespørsel. Det kommer fra ei dame som skrev dette:

 «Hei Manuela!

 jeg lurer på om du kan hjelpe meg med. Jeg har en nevø på 1,5 år som er allergisk mot både egg og melk.

Har enda ikke funnet noen oppskrift på kaker eller muffins som frister.

 Det er så fryktelig trist å tenke på at han aldri kan spise de samme kakene som oss,

 og det begynner å bli vanskelig å planlegge bursdager og fester hvor jeg kan lage noe han kan spise også.

 Så derfor lurer jeg på om du har en grunnoppskrift på f. eks muffins jeg kan lage til han og oss andre slik at vi kan spise det samme alle sammen.

 Er deg evig takknemmelig dersom du kan hjelpe!! På forhånd takk!» Mvh Laila

Jeg har tenkt og tenkt, men kommer ikke på en oppskrift der jeg ikke trenger smør og egg.

Er det noen av mine lesere som kan hjelpe meg med dette spørsmål?  Vil så gjerne hjelpe henne men er helt låst når det gjelder svar på dette spørsmål.

Takk til Trude for redigering av teksten

Forfatter

35 Comments

 1. Hei Manuela

  Jeg har en oppskrift på en amerikansk eplekake som er både uten egg og melk. Den er ganske enkelt bare med masse gode epler, sukker, kanel, mel og smør som smuldres inn i deigen. Er veldig god servert med is, og om man har melkeallergi kan man jo benytte soyais eller risis eller hva som tåles. Kan jo være at det hadde gått an å lage noe slags muffins ut av en lignende deig? Har ofte behov for å lage glutenfritt innimellom her i huset, så man blir jo etterhvert flink til teste og eksperimentere med litt forskjellig og gjøre det på sin egen måte. Er ikke så lett med disse allergiene nei.. 🙂
  Etterhvert som jeg leter her i boka mi ser jeg og at jeg har en oppskrift på en sjokoladekake uten melk og egg -den må jo kunne være grei å lage noen flotte muffins av og, du som er eksperten selv på slikt 😉 Sender deg gjerne oppskrift om du ønsker.. ? 🙂

 2. De så gode ut! Jeg har nå sendt deg en mail med en fin oppskrift på melk og egg fri muffinsoppskrift. Håper den kan brukes 😉

 3. magnhild rikstad Svar

  Her er en muffins oppskrift
  de er kjempe gode også med raspet eple eller bær i

  4,5 dl mel
  0,75 dl sukker
  2,5 ts bakepulver
  0,5 ts salt
  0,2 ts natrion
  1,5 ss olje

  1 ts bakepulver
  2 dl juice
  0,75 dl olje (helst sojaolje) – blandes sammen i en bolle før alt helles sammen i de andre ingrediensene

  Stekes i c 18 min i 200g

 4. Hei Manuela. I norge har vi smør uten melk. Det heter soft flora og er i en blå pakke. Da kunne du vel brukt det? Vi har også eggerstatning som du kunne brukt. I steden for å piske egedosis kunne du vel rørt smør og sukker hvitt? Og tilsatt foreksempel krem eller bakepulver for å få det luftig.
  Mvh Kristine

 5. Hei! For det første: De her cupcakes så fantastiske ut! Må prøves en gang;-) Når det gjelder forespørselen så har jeg en venninne som ikke tåler egg, så jeg har etterhvert fått et lite repertoar med kake/dessertoppskrifter uten egg. Har blant annet brukt en side som har 281 oppskrifter uten egg, her har de mange alternativer til kaker ol. http://www.matoppskrift.no/sider/tema_diettoppskrifter.asp?Id=uten_egg
  (mange av oppskriftene her har smør og melk, men hvis man bruker melkefritt smør/matolje og erstatter melk med vann/laktosefritt alternativ så går det bra i mange tilfeller feks boller!) Ellers har jeg laget disse muffinsene noen ganger: 4 dl mel
  3 dl sukker
  1 dl kakao
  2 ts bakepulver
  2 ts vaniljesukker
  2 1/2 dl vann
  1/2 dl flytende melkefritt smør (lages på vanlig muffinsmåte, 8-10 min 225 grader)
  Håper du finner noe som kan falle i smak:-) Martine

 6. Et kort søk på google gir flere oppskrifter på dette. Smør kan erstattes med et smør som heter soft uten melk(eller noe i den duren, i hvert fall tålte søsteren min det, selv om hun ikke tålte noe annet) eller også ganske ofte olje (så lenge det skal smeltes og ikke røres hvitt), egg er litt verre å erstatte. Det finnes en eggeerstatning som fås kjøpt i større matbutikker, fungerer fint til baking så lenge man ikke lager krumkaker. Tror også noen av disse ferdigposene i butikkene er uten disse produktene.

 7. Hei. Synes du burde prøve å få fikset slik at om man trykker på bildet ute på hovedsiden, så kommer man inn på saken, og ikke bare inn på bildet . Om du skjønner hva jeg mener. Trykker på bildet hver gang.. hehe.

  Ellers leser jeg alle oppskriftene dine, drømmer om å lage dem, men er fattig student så har ikke råd til noe ^^ 

  • Hei Marie det skall jeg fikse! Takk for at du sa ifra
   Lykke til med studie din håper du finner noen ting på bloggen min som du har mulighet lage 😀

 8. Anne Matano Svar

  Manuela:

  ‘There is a recipe called wacky cake or crazy cake, it is chocolate and does not have milk or eggs and is one of the best chocolate cakes ever, you woiuld have to google it, since I do not have the recipe handy, let me know if yo can’t find it and I will look it up, never mind here it is:
  Ingredients
  3 cups all-purpose flour
  2 cups white sugar
  1 teaspoon salt
  2 teaspoons baking soda
  1/2 cup unsweetened cocoa powder
  3/4 cup vegetable oil
  2 tablespoons distilled white vinegar
  2 teaspoons vanilla extract
  2 cups cold water
  Directions
  1.Sift flour, sugar, salt, soda, and cocoa together into a 9 x 13 inch ungreased cake pan. Make three wells. Pour oil into one well, vinegar into second, and vanilla into third well. Pour cold water over all, and stir well with fork.
  2.Bake at 350 degrees F (175 degrees C) for 30 to 40 minutes, or until tooth pick inserted comes out clean. Frost with your favorite icing.
  actually it is great with just a little powdered sugar on it, doesn’t really need frosting
  Enjoy

 9. Hei. Har ingen oppskrifter selv, men http://www.detsoteliv.no/ har oppskrifter uten egg og mel. Prøv der! 🙂

 10. Hei Manuela!
  Disse muffinsene så utrolig deilige ut! Må absolutt prøves en gang 😀
  For ikke lenge siden kjøpte jeg en muffinsbok og der har de en veldig god oppskrift på muffins uten egg og melk. Har selv prøvd oppskriften og de ble utrolig gode og saftige! Oppskriften er som følger:

  3 dl kokende vann
  50 g kremet kokosnøtt, grovhakket
  6 ss solsikkeolje
  225 g hvetemel
  25 g kakaopulver
  2 1/2 ts bakepulver
  en klype salt
  100 g brunt sukker
  2 ts melis

  Røren holder til ca 9 muffins. Stekes på 180 grader i 15-18 min.

  God helg!

  • Kjempeflott Veronica nå har jeg litt å gå på! Tusen takk og god helg til deg og dine 😀

 11. Han kan lage alle typer kaker, det er bare å ha erstatning for egg i stedetfor ordentlige egg.. Det heter NO EGG, og er noe pulver som blandes med vann! Istedetfor å bruke melk kan han bruke rismelk (jeg har også melkeallergi), dermed kan han lage alle mulige kaker bare med å bytte ut med disse tingene! 🙂 Begge deler kan kjøpes på fleste matbutikker.. 🙂

 12. Eirin Pauline Baustad Svar

  Hei Manuela

  Bloggen din er lekker, men jeg lurer virkelig på hvor du har fått tak i disse tulip muffinsformene dine, jeg finner de ingen steder og har såååååååååå lyst på noen.

  Hilsen Eirin 😀

 13. For noen fantastiske cupcakes du lager!

  Kan du fortelle meg hvor du får tak i moccaessens og mandelmel, evt. noe jeg kan bruke istedet for dette? Det brune sukkeret du bruker i Caramel Pecan Cupcakes, er det det samme som muscovadosukker (seig brun masse)?

  • Hei Iselin, mocca essens kan du enkelt lage selv ved å ta nesscafe kaffe cirka 2 ss blandet med 1 ss varmt vann.
   Ja det brune sukker er muscovdo sukker
   God helg

 14. Hei
  Lurer på hvor jeg får kjøpt mandelmel? Eller kan jeg bruke noe annet i stedet?

 15. Nå har jeg laget disse cupcakes. 15 min i ovnen for Pekannøtter var for lenge og de ble brent. Og siden jeg ikke hadde flere så lagde jeg disse bare uten nøtter. Og til glasur brukte jeg glasuren til Karamelll Cupcakes med Karamell Glasur. Passet veldig fint. De smaker utrolig godt. 

  • Uff da Maja det var ikke gøy, brukte du kansje varmluft oven?
   Er glad at det til slutt smakte

 16. Sigrid Synnøve Svar

  oh my god! prøvde å lage disse nå nettopp, helt nydelige! Men de ble mer muffins… veldig flate, må nok øve meg litt mer!

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway