Hei alle sammen håper dere har det bra og at dere alle kommer til å ha en strålende Mandag.

I dag tar jeg ett ønske i Oppskrift forespørsel fra en ung jente på 14 år som heter Inga

Hun skrev dette:

Hadde vært fantastisk om du kunne laget en oreokake! Jeg elsker oreo og oreokake, men finner ingen oppskrifter jeg skjønner!

Håper du kan være til hjelp! Forresten så ELSKER jeg bloggen din, den er fantastisk og inspirerer meg til å bake lage mat, og jeg er bare 14 år!

Kan jo ikke si nei til det, så jeg lagde en kake som man ikke trenger å steke så en ung jente på 14 år klarer å lage dette.

Jeg lagde forrige helg en oreo cheese cake etter en oppskrift fra min svigerinne i USA.

det innhold filadelfia ost med kremfløte og sukker jeg syns det kunne smake litt bedre.

Jeg vill ikke blogge om en oppskrift som jeg ikke syns smaker godt, så jeg lagde en ny versjon med noen endring som jeg syns forbedret smaken mye bedre.

Her er oppskriften

Bunn:

 • 300 g Oreo sjokoladekjeks
 • 150g usaltet smør, smeltet eller kokos olje
 • 4 ss. sukker

Til denne oppskrift trenger du oreo kjeks

Kle en form med folie. Knus oreo kjeksen til fine smuler i en plastpose og slå på den med en rolling pin.

Ta det ut av posen og tilsett smeltet smør,sukker og bland det godt sammen.

Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen og sett til avkjøling i fryseren i 10 minutter

Ostekrem med hvit sjokolade

 • 250 g philadelfia ost
 • 3dl fløte
 • 250 g hvit sjokolade smeltet
 • 110 g sukker
 • 1 ts. vaniljesukker
 • 2 plater gelatin

Bland kremost, sukker og vaniljesukker i en bolle

 

Visp det sammen til en glatt og myk røre.

Legg gelatin blad i kald vann i 5 minutter

Så trenger du hvit sjokolade smelt det i mikro

Ta dem gelantin blad ut av vannet og press alt vann ut av bladene legg gelatin i den smeltende sjokolade

og tilsett 1/2 dl fløte slikk at det ikke blir en vanskelig røre når du blander det.

Miks resten av  kremfløte

Og vend nå alt godt sammen.
 
heller den i formen over den oreo bunnen.
Bre det godt ut over det hele

Så bruker jeg 2-3 stk lion sjokolade bar du kan bruke andre sjokolade som kit kat eller mars eller Bounty hva du liker

Legg det oppe på den hvite kremmen.

Sjokoladekrem

 • 150 g mørk sjokolade
 • 50 g fløte
 • 50 smør
 • 2 ss vanilje extract
 • 1/2 -1 pkt med sjokolade pudding (pulver)
 • 5 dl kremfløte

Smelt sjokolade sammen med smør og 50 g fløte i mikro

 
Miks kremfløte.
 
Hell den smeltende sjokolade i kremfløte Litt og litt

Erter dere litt med disse 3 sjokolade bilder hvor sjokolade drypper langsom og sakte i kremmen, for alle dere sjokolade elskere der ute… ser så yummi ut

Sier bare mums… love å tulle litt vell

Blant alt godt sammen.

Så tilsetter du sjokolade pudding.

Og blander det godt sammen

Bre det over som den siste lag og la kaken stå i kjøleskapet over natten.

Det var det hele.

Skjær kake i store bitter og så er det bare å nyte det

En lite oreo kjeks på toppen som pynt.

Ønsker dere en herlig Mandag og start på et ny uke, så sees vi igjen i morn.

Takk til Trude for redigering av teksten

Forfatter

53 Comments

 1. 🙂 mmmmmm
  fristende, sjokoladepudding? kan en bruke den som er fra Freia som egentlig skal kokes? Jeg finner den fra Jello instant i noen butikker …

 2. Hej Manuela! Detta ska jag prova! Det ser gott ut! Hur mycket socker ska vara till botten (bunn)?
  Mvh, Elena

  • Hei Elena
   Bra du følge godt med glemte vis å skrive 4 ss sukker.
   Takk for du spurte meg

 3. yes!!!!!!!!! en oreo cheesecake har jeg ventet lenge pa i bloggen!! dette blir fantastisk, gleder meg til a lage den nar helgen kommer 🙂 

 4. Hei:) Fantastisk blogg du har! Jeg lurer på hvor stor formen du bruker til denne kaken er?

  • Takk silje, Jeg brukte 24×30 men du kan bestemme selv vilke høyde du vil ha på den her kake, bruker du en stor form blir den ikke så høy, bruker du en mindre form blir den mye mer høyre!

 5. 8.oktober skal jeg i bursdag til en venninne og da skal jeg bruke oppskrifter fra din blogg. jeg simpelten ELSKER dem. Skal lage denne og dine Vintage cupcakes <3 Gleder meg sååå til å smake. Det beste med å bli spurt om å bake er at jeg kan bake akkurat de kakene jeg har lyst på, derfor sier jeg alltid JAAAAA, med glede 🙂

  • Hei Linda takk for hyggelig mld. Koselig at du skall lage disse cupcakes liker selv veldig godt disse cupcakes med untakk den frosting som er en oppskrift fra marta steward .
   anbefalle deg den frosting som fins på tiffany&Co cupcake er mye godere etter min mening!
   Lykke til og kos deg masse

 6. Et blondinespørsmål fra meg: Til bunnen av kaken, tar du vekk den hvite kremmen inni oreo-kjeksen? Hva gjør du i tilfelle med den hvite kremmen? Kaster den? :O

  Kaken så VELDIG god ut, og skal testes!!

  • Hei Heidi
   Takk for det Heidi 😀
   Ingen spørsmål er for dumme for meg så bare spør når som helst.
   Jeg fjerner ikke det den hvite kremmen inni oreo kjeks men blander det med kremmen in i!

 7. Har aldri fått mer bakeinspirasjon etter at jeg fant denne bloggen. Du er bare helt fantastisk flink og jeg elsker å lage maten din. Lagde denne kaken, og selv om den ikke ble like fin som den på bildet 😛 så var den utrolig deilig.

  Tusen takk for all inspirasjonen 🙂

 8. Ellen Marite Svar

  Det finnes ikke oreokjeks her jeg bor! Så jeg har faktisk aldri smakt det! Hehe … Velkommen til Nordland!! Men nå er jeg redd jeg ikke har noe valg … Denne kaken så jo helt fantastisk god ut!

  • Hei Ellen så kjedelig men jeg tror i Norge fins det en annen kjeks som er likt oreo som heter Dots kansje du kan bruke den..
   Ha en fin kveld videre

 9. Ellen Marite Svar

  Joda den finnes her! Hehe. En venninne av meg lo av meg da jeg sa at jeg aldri har sett Oreokjeks her. Vi har den visst på omtrent alle butikker ……. 

  Har laget denne kaken nå. Jeg har aldri før laget krem, så kremen i det midterste laget ble helt forferdelig. Kremen i det øverste laget ble derimot kjempefin! Gleder meg til å smake i morgen!

  • Så bra at du fant det i butikken Ellen Marite …..bedre lykke nesten gang med kremmen ikke så lett hvis du aldri har lagt det for.
   Håper det smaker

 10. Prøvde å bake denne kaken i dag, men flere ting gikk litt galt. Buhu. 🙁 Da jeg skulle smelte den hvite sjokoladen i mikroen, så hadde jeg selvfølgelig for høy varme og den brant seg fast og ble litt sort. 🙁 Samtidig glemte jeg å ha i vaniljeekstrakt i sjokoladekremen. Har alt dette noen stor betydning og kommer kaken til å bli spiselig?? 😛

  • Hei Reidun så kjedelig, om det er noe trøst så gar det av og til galt hos meg også i min lille bakeverden. Tror ikke det blir godt med brent hvit sjokolade
   Vanilje extrakt i kremmen er ikke så farglig litt mindre vanilje smak..
   Håper det smaker uansett hvordan du lager den.
   Happy baking

 11. Hei, for en FANTASTISK side du har! Jeg har testet ut denne Oreo kaken, men fikk det ikke helt til. Bunner ble grei, men det hvite laget ble veldig rar konsistens på? Laget kremen og blandet dette med philadelfia, sukker og vaniljesukker som det står brskrevet, men den ble ikke kremaktig?? Bare en flytende masse?? Ellers når du lager sjokoladefyllet….heller du den smeltende sjololadesausen (med smør og fløte) oppi kremen når sausen er varm? I sa fall ble jo kremen helt flytende…din så ut som krem i konsistensen på bildet….det samme gjorde den hvite….hva gjorde jeg feil?? Håper du kan svare meg Manuela!!!

  • Hei Mille klart jeg svare deg svarer alle sammen. Nei sjokoladesausen må bli kald for du tilsetter det sammen med fløte. den hvite kremmen er litt flyttende da skall du sette den i fryseren 20 minutter for du heller den over den første lagen.

 12. Hei igjen Manuela!
  TUSEn takk for raskt svar….da skal jeg jammen meg prøve igjen.
  Er det forresten best å varme den hvite sjokoladen i vannbad med tanke på å ikke ødelegge den? Når jeg har puttet gelatinen i sjokoladen og massen da er varm…skal den rett oppi fløten? Den må vel det ellers stivner vel sjokoladen?
  Takk igjen!

  • Bare hyggelig Mille, du skall aldri tilsette varme til fløte det blir bare flyttende…
   Lykke til neste gang du er kjempeflink

 13. Hei og takk igjen! Beklager mye mas her…hehe, men har ødelagt to kaker allerede(!!) huff jeg blir jo litt utålmodig men vil jo ikke gi meg på denne kaken….ett kjapt spørsmål til…når jeg har smeltet den hvite sjokoladen og puttet i gelatinen er jo denne massen varm….skal jeg la sjokoladen stivne, dvs bli kald? Blir det ikke sjokoladeklumper i den hvite kremen da? Hvordan gjør jeg dette…hjeeelp….:-)

  • Hei Mille,du skall ikke ha den helt varmt det blir bare klumper hvis du la den stå lenge….så kjedelig at du har ødelagt to kaker!!!

 14. Heisann
  er såååå glad får og ha funnet denne flotte siden din=)gleder meg sånn til helgen får og prøve ut denne deilige oreo kaken din=)den ser bare så deilig ut,og har hørt en hel drøss om denne kaken.Så du kan si at forventningene er derrettter også=)
  sender en melding neste uke med oppdatering på hvordan bakingen gikk=)
  hilsen wenche

  • Takk for at du fant frem til bloggen min Wenche…lykke til med oreo kake til helgen

 15. Elisabeth Svar

  Nå er jeg nettopp ferdig med en intens bakeøkt!!! Oreo-kaken står i kjøleskapet og venter på å bli spist i selskap i morgen. Er sååå spent på hvordan den blir. So far, so good 😉 Takk for en flott og inspirerende blogg, Manuela 🙂

  • Juss så flink du er elisabeth ha en super herlig koselig dag idag, håper oreo kake smaker….
   Manuela

 16. hei igjen
  i dag lagte jeg oreokaken til fars dagen i morgen.vi måtte tyvsmake i dag-tror jeg har gjort noe galt får når jeg skulle lage sjokoladekremen så tok jeg mikseren og blandte istedenfor med slikkepott som jeg som etterpå du gjorde.min såg ut som den skilte seg så vet ikke helt hvorfor,får jeg brukte avkjølt sjokolade i kremen kan du forklare meg koffor??når vi smakte kaken så syntes jeg det øverste laget med sjokoladepudding dominerte veldigt i smaken skal det det??tenkte at neste gang jeg lager denne så lager jeg bare halvparten av sjokoladepuddingen i så fall.

  wenche

  • Hei Wenche lo du sjokolade sausen blir litt kald for du blandet det med flöte?
   Har du over-vispet flöte?
   Litt vanskelig å si hva det kan väre…tror det er bra å ta mindre sjokolade krem neste gang, jeg elsker sjokolade så derfor blir det kansje litt mye for andre..

 17. tror at jeg pisket sjokoladen med fløten med mikseren istedenfor og ta med slikkepotten som du har gjort.tror nok det ble litt mye pisking da får kremen sin del.men kaken var knall god fikk kjempe mye skryt avkaken.men jeg følte selv at det øverste laget såg ut som det hadde skilt seg litt.og ja sjokoladen var avkjølt…så neste gang må jeg ikke piske=)

  • Hei Wenche ja man skall forsiktig blande det med slikkepot….men er glad at kake smakte Wenche
   Bra jobbet!

 18. Silje S. Gulbrandsen Svar

  Hei Manuela!

  Blir denne kaken bedre om den står i kjøleskapet til dagen etter?
  Jeg har nemlig bakt flere oreo-kaker og de blir bedre når de står. Tenkte jeg skulle servere denne til søndag. Passer det da at jeg baker den i morgen? (Lørdag)

 19. hvor lenge må kaken stå inne i kjøleskapet? er den noen sjangse for at jeg kan ta den ut litt tidligere?=)

  • Hei vilde, best er det over natte, men ta den ut når du kjenner at den er stiv

 20. Jeg er en av de mange som er innom sida di hver dag, men ikke skriver noe – bare nyter!
  Men da vi i helgen skulle få besøk, var det kjæresten som valgte denne fantastiske Oreo-kaka. Valget av kake passet perfekt, da jeg kunne lage den dagen før gjestene kom – og den ble perfekt! Gjestene elsket den! Og til tross for flere inntak i løpet av helga, måtte nye gjester inviteres søndags-kveld for å få den spist opp 🙂 den gledet mange. Det gjør du og! Så takk for denne fantastiske bloggen – gleder meg til du kommer til Stavanger – må bare krysse fingrene for kurs-plass 😉

  • Så koselig å få tilbakemelding fra deg Runa. Kjempegøy å høre at det falt i smak 😉 Ha en fortsatt fin dag! 🙂

 21. Oreoaddict Svar

  Lagde oreokaka di i går. Nyyyydelig, men syntes at sjokoladekremen ble vel kornete i konsistensen. Hjelper det å vispe kremen etter at den har stivnet ( hvis jeg venter med å putte den på kaka )? Andre forslag?

 22. Hei Manuela.

  Jeg ville bare si tusen takk for dette supre tipset !!
  Jeg lagde to kaker til 21 års dagen min, en til jobb og en til hjemmekos…
  Det var ingenting igjen dagen etter, og alle har spurt etter oppskriften !!!

  MMMMMMMM!!!!!

  STOR KLEM

  Og fortsett med dette fantastiske prosjektet ditt !!!

  Heia Manuela 🙂 !!!

  • Hei Martine, tusen takk for de fine ordene. Så glad at kakene dine ble gode. 🙂

 23. hei manuela! jeg sliter med å velge mellom denne kaken og oreo dream cake. hvilken synes du er best? takk for svar 🙂

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway