Hei, alle sammen! Jeg  håper  dere har det bra og at dere har hatt en koselig helg.

Må si det er deilig med Mandag igjen og en at en ny uke står på tur.

I dag er det brownies iskake  som jeg skal friste dere med på bloggen. Husker dere at jeg skrev om de ungdommene som var på besøk i helgen?

Jeg lagde  denne brownies iskake til dem også. Fikk dessverre ikke tid til å pynte den slik jeg hadde tenkt ettersom jeg hadde besøk,  men den var ihvertfall supergod.

Her er oppskriften:

Brownies bunn

 • 200 g sjokolade (mørk 70%)
 • 260 g smør (rumstemp)
 • 4 store egg
 • 250 g sukker
 • 160 g mel

Miks smør luftig i mikseren.

Smelt sjokoladen over et vannbad eller i mikro (1 minutt)

Hell den smelta sjokoladen i smøret.

Miks videre til alt er godt blandet  ( maks 30 sec.)  Denne røra skal ikke mikses mye.

Tilsett nå sukker og visp til alt sukker er  blandet godt inn.

Tilsett alle eggene på en gang.

Miks det videre til du ser at alt er godt blandet. Fra nå av må du bare bruke slikkepotten og ikke mikseren.

Tilsett mel og bland det godt sammen med slikkepotten…….

Hell røra i en smurt form  (24×30 cm. )  eller en rund form, en sånn jeg bruker idag 26 cm  -dryss gjerne litt mel i formen først .

Stek kaken i en forvarmet ovn på 180 C i cirka 19-22 minutter.

Avkjøl kaken .

Mocca iskrem:

• 6 eggeplommer

• 6 eggehviter

125 g sukker

• 5 dl kremfløte

• 100-200 g hakket daim

• 1 dl sterk kaffe extract

Hell eggeplommene i mikserbolle.

Miks dette sammen i minst 10 minutter  til du får en fin eggedosis.

Miks eggehvitene sammen med 50 g sukker til marengs og bland dette i eggedosisen..

Samme sak  med kremfløten..visp til krem og bland kremen inn i røra.

Tilsett knust daim…

Videre tilsetter du sterk kaffe extract..

Bland alt godt sammen og sett dette i fryseren i cirka 1 time. Ta det ut fra fryseren og rør  godt sammen.

Legg brownies bunnen i en større form, plasser den i midten og hell over iskremen.

..slik at det fyller hele formen..

Sett det hele i fryseren i minst 5 timer eller over natten.

Så er det bare å ta iskrem kaken ut av fryseren . Med en varm kniv (varm den opp i springen under varmt, rennende vann) skjærer du den løs rundt kanten.

Skulle jo gjerne ha pyntet den litt med rosa marsipan blomster for å friske den opp,  men tiden rakk ikke til.

Men den var veldig god og den falt i smak hos ungdommene…

Det var dagens fristelse for denne gang. Ønsker dere en herlig dag, så sees vi igjen imorgen.

Forfatter

93 Comments

 1. denne var lekker… trenger den å taes opp av fryser i forkant av servering, eller kan man spise den så fort man deler opp med varm kniv?  Bruker du alle eggehvitene? (fant ingen i oppskriften)

  • Takk for det Lind, Ja den kan spises direkt, ja alle eggehviter som er igjen blander jeg i iskremmen.

 2. Hei, og god morgen Manuela 🙂 Å, det ser så godt ut, hjemmelaget iskake med browniesbunn må være et must for alle kake- og bakeglade personer, tenker jeg. Nå vet jeg hva jeg skal overraske min mann med på hans bursdag om 3 uker. Jeg og min sønn elsker brownies, og han er is-mons så han vil bli kjempeglad om jeg lager din iskake til min manns bursdag. Tusen takk for at du har lagt ut den iskaken her så vet jeg hva jeg skal lage 😉 Jeg skal reise på lille husmorferie idag, og er tilbake på fredag, men det tar jeg igjen. Kommer til å savne den bloggen 🙂 Ha en strålende flott uke. Klem Jeanette

  • Go tur Jeanette, nye oppskrifter ligger og vente på deg når du er tilbake. kos deg med husmør ferie
   klem

 3. Hei igjen, en ting til som jeg glemte. Hvor får du kjøpt kaffe extract? Har ikke sett noe til det her enda. Helt nytt for meg. Kan det lages på en annen måte? F.eks. espresso kaffe, kanskje litt for sterkt? Jeg har sånn espresso kanne som jeg lager til kaffe latte 🙂 I tilfelle det kan lages på en annen måte, så hvor mye? Klem Jeanette

  • Hei Jeanette, du kan lage det av 8 ss. nesscafe blander dette sammen med 8 ss. varmt vann
   klem fra Manuela

 4. Det er synd vi ikke har en fryser på jobben. Ellers kunne jeg laget en kake som denne til dem 😀
  Ser som alltid kjempegodt ut!

  • Takk for det Lita, du kan altid tilsette gelantin plater slik at det holder seg

 5. June Helen Svar

  Så deilig start på en mandag du gav meg nå, gleder meg til helga og skal definitvt lage denne selv da. Igjen en fantastisk oppskrift fra deg.. Var en heldig gjeng du fikk besøk av 🙂

 6. Hei,
  denne så veldig god ut. Hva kan jeg bruke i stedet for kaffe extrakt?

 7. Åh, brownie og is er jo en knallbra kombinasjon – denne kaken er sikkert super! Jeg pleier å ha problemer med å skille plommen fra hviten i egg, men denne oppskriften ser ut til å være verdt er forsøk!

 8. Det så ut som en helt himmelsk god iskake! Bare synd jeg for tiden ikke har nok plass i fryseren til å lage en. Lagt til i favoritter slik at jeg skal huske det neste gang det er mer plass. 😀

 9. Benedicte Svar

  Den ser kjempegod ut! Vurderer å bake den til helgen 🙂 bloggen din er helt fantastisk Manuela. Er selv veldig glad i å bake, og får så mye inspirasjon fra deg!!! Lurer bare på en ting… Hva mener du med kaffe extract? Er det bare veldig sterk kaffe??

  • Tusen takk for det Benedicte,
   Kaffe extraxt kan du lage av 10 ss. nesscafe, blande dette med 8 ss varmt vann

 10. Kan man lage uten kaffe extract?

  og, hvor lenge kan den stå i fryseren?

  • Hei Marthe, ja lag den uten kaffe, du kan tilsette andre smaker..
   Står lengre i fryseren så lenge den er godt dekket

 11. Den var virkelig nyyydelig Manuela =) Får helt vann i munnen av å se den igjen på bildene nå!!Hils til familien =) Klem fra Kamilla

  • Tusen takk for det Kamilla, er glad du fikk smake på den.
   Ta godt vare på deg selv og ha en fin uke videre
   klem

 12. Her har jeg lørdagens dessertkake. Tror den vil gjøre suksess blant gjestene.

  Kari 🙂

 13. Hanne Maren Svar

  Ah, herlig!!! Og faktisk også ganske enkelt å lage. Stort rom for både smaksvariasjon og pynt! Det liker jeg 🙂

 14. Hei! så nyydelig ut:) men lurer på om det går ann og bare kjøpe sånn ferdig brownies deig pakke? Eller om det er best å lage fra bunn av?
  Elsker bloggen din:) Håper det kommer noen gode middagoppskrifter også:)

  • Hei Rebecca, det gar vell an å kjøpe ferdig brownies bunn, syns selv det er best å bake fra grunnen men det kan bli ganske bra med det også
   Det kommer en del middagtips framover, bare gi meg litt tid.

  • Ååh det hadde jeg så gjerne gjørdt Helge, go tur kos dere masse gleder meg å følge dere på deres spennende reise via bloggen deres.
   Hils kone,

 15. Hei Manuela! For en nydelig blogg du har. Jeg har blitt fast leser 🙂 Jeg elsker å bake og du gir meg bare enda mer inspirasjon. Jeg har et spørmål angående Katharine Hepburn’s Brownies-sjokolademousse kaken din. Når jeg laget denne, syns jeg moussen ble litt kornete og ikke fløyelsmyk som den skal være. Hva kan grunnen til det være?

  • Har du smeltet sjokolade og så la den bli litt kald, fordi hvis du blander den glohet med andre ingredienser blir det ofte kornete,
   Håper den smakte go for det

 16. Hei, vi har fulgt bloggen din i et par måneder, og vi må bare si, VI ELSKER DEN! Vi henter som regel all vår inspirasjon her i din blogg, takk for mange fine oppskrifter, du er helt super. Vi har jo startet opp vår egen lille kakeblogg og hadde en liten bloggpause for litt siden og miste de fleste leserne våre, så vi håpet at du kanskje kunne hjelpe oss, med å kanskje anbefale oss eller noe? Hadde vært utrolig snilt. Klem fra Isabel & Christine! <3 we love u.

  • Hei Isabel & Christine koselig at dere har begynt å blogge, skall snart gjøre en inlegg om andre blogger, bland annet deres..
   klem fra Manuela

  • Ja det er det da Linda, men is må du vell lage du som lager iskrem hele tiden

 17. Hei! 😀 jeg er en jente som er 13 år. og lurte på om du kunne legge ut en oppskrift for oss unge, men som er litt over gjennomsnitte gode på å bake? 🙂

 18. Jeg nesten måpte da jeg så overskriften! Har lange hatt lyst til å lage en iskake, og som den brownies-elskeren jeg er, blir jeg nødt til å lage denne! Er det du som har funnet opp oppskriften, eller er den fra en kokebok (eller lignende)?

 19. Dette må jeg bare prøve! Jeg bare elsker is og brownies sammen, så dette var kjempebra!

  Helle

 20. Hei Manuela!
  Synets bloggen din er veldig inspirerende og bra skrevet!
  Du har gitt meg masse inspirasjon og en nytelse til å blogge selv 🙂
  Ha en fortsatt flott kveld, og gleder meg til neste innlegg !

  • Ååh tusen takk for det Amalie, blir glad å høre dette, denne bloggen er til for at andre skall bli inspirert og se hvor lett det er å bake selv
   Ha en fin dag videre
   Manuela

 21. Hei! Jeg må bare si at jeg bokstavelig talt blit målløs av alt du lager! Jeg har sittet i over en time og bladd tilbake i arkivet diit og det blir jo bare bedre og bedre. Du har virkelig et stort, stort talent! Fikk så lyst til å prøve å lage noe av dette etter å ha sett så mye, så en venninne og jeg skal sette oss ned og følge oppskriftene dine! Du er virkelig fantastisk! Du får virkelig baking til å se litt utfordrene ut, men virkelig verdt det med tanke på resultatene! STÅ PÅ!

  • Ååh tusen takk for det Martine, det er så hyggelig å høre, Koselig at du og veninne skall bake sammen.
   Happy baking,
   Manuela

 22. Elisabeth Svar

  å denne så utrolig god ut!
  Men er det noe galt med oppskriften? under mokka iskrem står det bare eggeplommer, men senere i oppskriften står det at det skal lages marengs av eggehviter, hvor mange da? Og hvor mye av sukkeret skal brukes i eggedosisen?
  Setter utrolig pris på bloggen din og har laget masse av de oppskriftene du har lagt ut!

  • Hei elisabeth, takk for tipsen det var nok glemt men det skall være eggehviter du har igjen av eggeplomme. har endret det nå så nå skall det stå riktig
   Gøy a høre at du trives med bloggen min.

 23. Denne kaken laget jeg i dag 🙂 Bunnen smakte veldig godt iallefall… Nu står den i frysen.. Gleder oss til i morgen 🙂

 24. Tenkte å prøve denne imorgen, hvordan skriver jeg ut?

  • Hei Mailen, kopier opskriften på en word dokument og skriv ut ellers så kan du skrive ut hele oppskriften

 25. Jeg har bakt denne i dag, og den ble kjempeflott! I går laget jeg donuts etter din oppskrift, og i dagen før laget jeg dine chewy cookies (deli de luka)…så du kan trygt si at familien her er fornøyde med mammas nye hobby! Takk for stor inspirasjon!

  • Ååh så koselig å høre Kirsti, du baker må jeg si ikke rart dem er fornøyd der hjemme…
   Keep baking!!!

 26. Jeg bakte denne på fredag, og lot den stå i fryseren til lørdag. Jeg må bare si at denne oppskriften var FANTASTISK. Den smakte utrolig godt, og skal nok stjele meg et stykke idag også! Er evig takknemmelig for bloggen din, og uten den hadde nok ikke min bakeglede eksistert. Fortsett med det gode arbeidet Manuela, det inspirerer!

  • Ååh så hyggelig å høre det Mailèn, så flott at du likte iskake og at du har fatt bakeglede, det er det som er meningen med denne bloggen.
   Lever lenge på denne flotte melding Mailèn, takker så mye

 27. Herlig kake 😀

  Men har bare to spm:

  – Hva gjør du med resten av sukkeret? Det som ikke blandes med eggevitene. Blades det      med eggeplommene?

  – Hvor får en kjøpt kaffeestrakt, evt. hvordan lager man det? 🙂

  Takk for mange fine oppskrifter! 

  • Hei Marte, takk for det , ja resten blandes med eggeplommene, kaffe estraxt lager du av 2 ss espresso + 1 ss varmt vann

 28. Hei Manuela, jeg bakte i går denne kaken, lagde min egen sjololadefudgekake men brukte din oppskrift på isen, har lagt inn link til din blogg så folk kan se oppskrift og denne super fine bloggen din. Håper det er i orden? Så gøy og følge deg, mange hilsener fra Iris

  • Hei Iris, sier bare Woh!! så flott den ble og så fint med dem søte hvite blømster på toppen av kake..
   Elsket bloggen din vakkert navn du har valgt, og superfine oppskrifter har lagt den under mine Norkse lenker slik at flere kan se din blogg
   Så du var også medlem på the daring bakers, kjempegøy
   God helg

 29. God morgen Manuela, åh tusen takk, du ligger også under mine bloggs jeg leser 🙂

  Ja blir spennende å se i morgen hva the daring bakers finner på neste måned.

  God bake uke, mange hilsener Iris

 30. åssen sjokolade bruker man til browniesen, kokesjokolade eller vanlig mørk?

  • Hei Helene, jeg bruker altid den beste sjokolade jeg liker å spise dvs mørk 70 eller 80 % bruker ingen kokesjokolade

 31. denne ser så fantasisk god ut! Men lurer litt på et par ting;
  – hvilket type smør bruker du? Går det an å bruke usaltet smør?
  – hvor lenge holder denne kaka seg i fryseren sånn ca?

  • Hei Esther, jeg bruker usaltet smør i denne oppskriften og den kake holde seg i minst 2 uke i fryseren

 32. Hei det står at 50 gr av sukkeret skal i eggehvitene….når skal jeg ha i resterende 75 gr ?
  mvh Mona

 33. Hei. Jeg har ikke en større kakeform til å gjøre det med isen over kakebunnen. Er det en annen måte å gjøre det på? 🙂

 34. Kristin Strømsnes Svar

  Hei! Går det fint å bruke en kakeform på 24cm og kun denne? Har ikke en større kakeform til å gjøre det med isen over kakebunnen.

 35. Står i ovnen nå:-) Gleder meg til å servere den i bursdagselskap på lørdag! Elsker foresten bloggen din, du er virkelig min største inspirasjon innen baking!

 36. Hei! No nærmar det seg julebord, så eg ville finne fram igjen denne gamle, gode oppskrifta. Spørsmålet mitt er kor lenge kaka held seg i frysaren? Kan eg lage den tre veker før eg skal servere den, eller mistar den litt av den gode smaken då?

  • Hi Jorunn, denne kan du lage mange uker i forveien, bare husk å dekke den godt til med plastfolie! Den er så godt!

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway