God morgen, alle sammen!

Tenk at det allerede er torsdag idag, du verden som tiden flyr..

En av mine lesere har spurt meg i oppskrift forespørsel om jeg har en oppskrift på «Chewy Chocolate Chip Cookies», sånne som de har på Deli de Luca.  Jeg lovte å skjekke opp dette ved å ringe min svigerinne fra USA for å høre om hun hadde en bra oppskrift på dette.

Fikk da denne oppskriften  som hun bruker når barna skal ha noe godt. Chewy Chocolate Chip Cookies servert med melk er noe de fleste elsker.

  Så dette er hennes oppskrift på deilige Chewy Chocolate Chip Cookies som er umotståelig godt!

Innsiden av  kjeksene…Do I need to say more??

Her kommer oppskriften:

Chewy Chocolate Chip Cookies ( 50 kjeks )

 • 500 g mel
 • 1 ts. natron
 • 1/2 ts. salt
 • 226 g mykt romstemp. smør
 • 450 g sukker
 • 2 ss brun sirup
 • 3 store egg
 • 2 ts. vanilje extract
 • 340 g sjokolade

 

Begynn med å helle smør,sukker og mørk sirup i en bolle.

Viktig at smøret er veldig mykt, så la det ligge i romstemp. en god stund før du bruker det.

Miks det hele godt sammen.

Helt til røra er fluffy!

Tilsett et egg om gangen og miks dette raskt sammen, cirka 30 sek. per egg.

Husk å skrape sidene av bollen mellom hvert egg slik at du får med deg alt som ligger på kantene.

Så tilsetter du vanilje extract.

Bland mel, natron og salt  i en bolle…

..og hell det i røra under tiden du mikser.

Jeg bruker mikseren til dette.

Tilsett sjokolade ( jeg bruker sjokolade knapper)

Miks det hele sammen raskt og du ser det blir en fin og fast deig.

Elsker rå kakedeig i iskrem…så godt!

Min svigerinne sier at hemligheten til at de blir «chewy» og gode i smaken,  er å la deigen ligge i plastfolie over natten.

Husk at denne oppskriften gir mange kjeks,  så du kan godt fryse halvparten til en annen gang.

Best er det da å rulle deigen til en lang pølse og pakke den godt inn i platsfolie.

Men disse som jeg lagde la jeg i kjøleskapet til neste dag….

Sett ovnen på 175 C.

Ta deigen ut av kjøleskapet og rull dem til små boller.

Sett dem på et kledd bakebrett.

Stek dem på 175C i cirka 15-18 minutter til du ser at de begynner å bli gyldne på toppen.

La dem ligge på bakeplaten i minst 5 minutter før du legger dem på en tallerken.

Disse kjeksene er ubeskrivelige gode….

Men det er vel alt som du lager med kjærlighet , ikke sant?

Jeg serverte disse til min man kl 23.00  på kvelden  med litt melk til…

With love, selvfølgelig!

Det var det hele for i dag, så håper jeg vi sees igjen imorgen.

Ønsker dere en fin dag!

Forfatter

210 Comments

 1. holder på å lage disse, nå skal de stå i kjøleskapet en dag. gleder meg til å smake! 🙂 

 2. Hei
  Skal bake disse på torsdag 🙂 men jeg lurte på om jeg bør la deig ligge i fryser noen dager eller om jeg skal steke de på fredag. Hvor saftige er de på juleaften mandag hvis de stekes fredag?

 3. Hei! Jeg lagde denne oppskriften i kveld, men mannen hadde dessverre kjøpt for lite sjokolade! Er det mulig å tlsette mer sjokolade før jeg steker kjeksene i morgen?

 4. Ser overfor at mange har samme problem som meg. Har laget disse mange ganger før, og hver gang blir de ganske flate og mørke, og ikke tykke og lyse slik de er på bildet. De smaker fortsatt fantastisk, men hadde sikkert vært ennå bedre om de var tykk. Lurer på hva det er jeg kan gjøre feil siden de flyter sånn ut?

 5. Hei igjen! Nå har jeg laget disse igjen, og nå ble de PERFEKTE! Det jeg gjorde annerledes fra de andre gangene var at i stedet for å bruke natron brukte jeg ca. 2 1/2 ts bakepulver i stedet, og i tillegg brukte jeg ca 1/2 ts hjortetakksalt. De ble helt nydelige nå, sprø utenpå og deilig myk inni!

 6. Hei! Jeg gledet meg skikkelig til å lage disse til jul, men så tok jeg de ut av ovnen, og de var helt flate, og store.. De ble kanskje en tredjedel så tykke som dine ble .. Ganske skuffet, med tanke på at jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke !
  Hva kan ha gått galt?

 7. Hei Manuela!
  Må bare først si at jeg elsker siden din, kan sitte å se i timevis 🙂 du er virkelig en inspirasjon 🙂 Jeg prøvde meg på denne oppskriften, men mine cookies ble mye mørkere enn dine, og skuffende nok veldig flate :/ Vet ikke helt hva jeg kan ha gjort feil?

 8. Pingback: Passion 4 Baking | Vivian Elise

 9. Hei. Deilige cookies som jeg har tenkt å lage og gi bort. Men jeg lurer på om du bruker visp, krok, eller k-spade når du blander deigen med tanke på at den er såpass tung, eller om du bytter etterhvert?

 10. Har laget deigen, og satt den i kjøleskapet. Blir spennende å se resultatet når dem stekes imorgen. Deigen smakte ihvertfall utrolig godt! 🙂

 11. Prøvde denne oppskriften i dag, og de ble knallgode! 🙂 Lurer bare på en ting: På bildene dine ser cookiene ganske høye/tykke ut. Det var de hos meg også med det samme jeg tok de ut av ovnen, men når de hadde stått litt var det som om de klappet sammen og ble flate. Har jeg gjort noe grunnleggende feil, eller er det slik de blir?

 12. Jeg har lagd disse 5-6 ganger nå uansett hvilken høytid så må familien min ha disse! Fantastisk oppskrift! 
  Tusen takk for alle baketipsene! 

 13. Hei 🙂 Jeg har veldig lyst til å bake disse, men jeg lurer på hva sirupen gjør? Er den for smakens syld eller viktig for konsistensen og cookiesens resultat?

  • Team Passion4Baking Svar

   Hei Maren, dette er en stor oppskrift så den gir mange cookies, ca 35-40, men det er selvsagt avhengig av størrelse. 🙂

   -Team Passion4Baking

 14. Veldig gode kjeks! Men mine ble veldig brune, på kanten til brent etter bare 12-13 minutter! 🙁 Endte opp med å steke i bare 8-9 minutter. Størrelsen var omtrent lik som her. Merkelig 🙂

  • Team Passion4Baking Svar

   Hei Miebk, hadde du ovnen på 175 grader? Ovner kan variere ganske mye, så man må bare prøve seg fram. Men fint at de ble gode på smak! 🙂

   -Team Passion4Baking

 15. Disse kjeksene er utrolige gode! Har laget dem 3-4 ganger. Men går det an å droppe sirupen, og bytte ut halvparten av sukkeret med brunt sukker? 

  • Team Passion4Baking Svar

   Hei Camilla, takk for hyggelig kommentar. 🙂 Det kan hende at kjeksene får en litt annen konsistens, men det skulle gå helt fint å droppe de 2 ss med sirup, og bytte ut halvparten av sukkeret med brunt sukker.
   Happy baking!

   -Team Passion4Baking

 16. Elsker denne oppskriften noe enormt! Men nå som butikkene har forandret på den klassiske vaniljeessensen, hva kan en erstatte den med? Prøvde meg på den nye i butikkene men synes ikke den var noe god, smakte mer karamell en vanilje synes jeg.

  • Hei Rigmor, du kan bare uttelate det, jeg liker ikke essens i det hele tatt, bruker enten vanilla bean paste eller eko vanilje pulver!

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway