Hei alle sammen!

Håper dere har det bare bra i dag.

Dagens fristelse her på passion4baking blir et typisk fransk brød, nemlig Brioche.

Jeg lover dere, dette kan gjøre hvem som helst sultne!

Dette franske brødet er laget av bl.a. egg og smør, og er et veldig mykt og godt brød. Jeg elsker å bruke denne varianten av deig til bl.a. søt gjærbakst.

Av og til drømmer jeg meg bort til vakre Paris, som er min favoritt storby.

Drømmer da om den  klassiske brioche…. deigen  generelt presenteres med sin tradisjonelle topknot form: en liten rund deig plassert på toppen av en større.

Det er dette jeg har tenkt å vise dere idag ettersom flere av mine lesere har spurt meg om dette.

Enjoy!

Brioche:

 • 345 g mel
 • 1 dl  melkepulver
 • 3 ss. sukker
 • 1 ss. tørrgjær
 • 3 store egg
 • 1 dl lunket vann
 • 140 g mykt smør

Hell alle ingredienser i en mikser bolle.

Miks alt sammen på halvfart i minst 20 minutter.

Den er veldig klissete til å begynne med, men det skal være slik.

Etter 20 minutter er den ferdig.

Legg deigen over i en bolle som du har smurt med smør og la den heve i 1 time.

Etter en time setter du den i kjøleskapet i minst 3 timer, men helst natten over.

Neste dag legger du den på et bakebord og strør litt mel på den.

Del deigen opp i 12 like deler.

Ta av en liten bit av hver deigklump som skal være på toppen.

 Form dem som en bolle, stikk fingeren helt ned i midten, snurr den rundt mens du har fingeren i hullet slik at du får et passe stort hull i midten.

Dytt den mindre bollen inn i hullet, viktig at du presser den godt inn.

Bruker idag disse brune formene som er typiskt å bruke til  Brioche.

Spray dem godt med matfett eller smør.

Legg i bollene…

La dem heve under duk i minst 1-1,5 time,  eller lengre.

De du ser på bildet ble godt hevet etter 1,5 time.

Og skikkelig «puffy».

Pensle dem med 1 lettpisket egg.

Stekes i en forvarmet ovn i midten på 190C i cirka 15 minutter.

Hvis de får farge for fort så er det bare å legge folie over dem og stek dem videre.

Test med en tandpirker…. om den kommer ut tørr så er de ferdige.

Og dette er Brioche, typisk fransk og så vidunderlig godt.

Jeg selv elsker disse til frokost , gjerne med en deilig kopp te mens jeg drømmer om sol, sommer og Paris.

Disse Brioche er veldig myke og smaken er bare helt fabelaktig!

Jeg elsker dem best når de er nystekte og varme……Legger på litt hjemmelaget bringebærsyltetøy og nyter maksimalt!!

Så godt…Kan du kjenne lukten???

Og dette var et lite stykke av Paris…

Ønsker alle mine fantastiske lesere en fortsatt flott dag..

Sees igjen imorgen!

Alle interiør produktene som var med her finner du hos Anna-K i Jønkøping som snart blir en nettbutikk.

 

Forfatter

74 Comments

 1. cecilie G Svar

  Takk for dine detaljerte bilder, alt blir så enkelt da. Kjempefin skje. Sånne vil jeg også kjøpe. Får satse på at hun har det i nettbutikken når den åpner. Jeg ser at du har lagt ut under favorite things Wiltons hvit flytende farge. Jeg har også kjøpt denne, men ikke fått brukt den enda. Hvordan bruker du den? Jeg bakte masse i helgen bla Raspberry bars og den ble veldig god, Vanilla square cake (favoritt), Prinsessekake, budapestrull, Pavlova, Boller. jeg har alltid vært glad i å bake men etter din blogg er jeg helt hekta + at jeg kjøper kakebøker og utstyr konstant……. En liten besettelse egentlig ; )

  • I know the feeling Cecilie, ja dem er skje er fine dem er fra etsy.com dem sender ikke til europa men vil du ha disse så kan jeg ordne en usa adress for deg.
   Wilton hvit farge bruker jeg i alt som jeg vil ha mer hvit, spesialt macarons eller frosting..
   Passion4baking kommer med kokebok etter sommeren.<3

 2. Namnam, dette så kjempegodt ut! Bloggen din er så utrolig fin – jeg gleder meg til de daglige oppdateringene.
  Men hva er melkepulver? Kan man bytte det ut med noe annet?

  • Hei Mona,melkepulver selges i alle matbutikker det er pulver som når di blander det med vann blir til melk.
   Nei i disse må det være melkepulver

 3. Disse så helt herlige ut  ! Jeg elsker bloggen din Manuela og følger med deg hver dag : ) 

 4. cecilie G Svar

  Jeg skal gå inn på sidene deres og se på skjeeene, så hører du fra meg 🙂 Jeg skal kjøpe boken din, vær sikker : )

 5. Mona – i Norge kan du få kjøpt melkepulver som heter «Viking», det er ofte plassert sammen med pulverkaffe i butikkene.

  Manuela, takk for en veldig inspirerende innlegg, det er deilig å drømme seg bort til Paris i noen minutter! Det er også min favoritt-storby 🙂 Ha en strålende dag fortsatt 🙂

  • Tusen takk for det Maria, ja det er deilig å drømme seg bort til Paris…..
   Takk for tipsen ang melkepulver
   Ha en strålende dag videre

 6. Disse så deilige ut! Kjenner nesten duften av bakst her på kontoret når jeg klikker meg inn hos deg 🙂
  Så herlig at det kommer kokebok! Jippi! den skal jeg ha i hvertfall!
  Ha en fin onsdag 🙂

 7. Elsker dine detaljerte trinn for trinn bilder og forklaring til! Gotta love it 🙂

 8. Åh! De så deilige ut og skal prøves. Takk nok en gang for all inspirasjon du så delikat deler med oss 🙂

 9. NAM! disse så utrolig gode ut, men jeg lurer på hvor en får kjøpt slike brune former? De var veldig fine og ligner på sandkakeformer, jeg har mange gamle sandkakeformer, men kjenenr jeg gjerne vil bruke nye former når jeg baker.

  klem Monica

  • Hei Monica, tusen takk for det, dem er fra siluett dem kan du kjøpe hos klarafardiga.com

 10. Jeg sitter her med yngstemann som har vært svært syk i det siste og ikke spist på 5 dager, knapt nok drukket, nå er hun tydeligvis på bedringens vei, for disse briochene hadde hun lyst på! Det ser delikat og lekkert ut, mangler bare melkepulveret, ellers hadde det kanskje blitt baking i kveld!

  • Å go bedring til barne ditt, har selv 3 stk hjemme som er sykke, krysser fingre at jeg ikke for det.
   Så bra at han fikk matlust når han så disse det er en go tegn at han snart er frisk

 11. Hej Manuela. Tycker du är helt fantastisk! Har du lärt dig själv baka eller gått någon skola? Sen undrar jag, misslyckas du någon gång i köket eller brukar allt du bakar bli bra direkt?

  • Hei Jeanette, tusen takk for det. nei dette er selvlært og ikke alt blir like bra hver gang. men jeg har lært meg å ta go tid når jeg lager det slik at det som oftes blir vellyket.
   Når man blogger hver dag og baker hver dag så blir det at man blir bedre på det, det er vell slik med det fleste saker man øve mye på.

 12. Jippi, jeg skal helt klart kjøpe kokeboka di!:)
  Og jeg skal også stemme på din blogg hver dag fram til 9 mars, fordi du er utrolig flink, og også fordi du legger så mye arbeid i bloggen din hver dag selv om du har jobb, stor familie osv..:)

  • Å tusen takk for det Jenni, det er verd å jobbe for når man har dem beste lesere som fins 🙂

 13. Briocher er godt, men når jeg ser på oppskriften du har publisert ser jeg at den avviker endel fra autentiske Briochoppskrifter på et par punkter. Det skal tradisjonelt ikke være vann eller melk i disse, franskmennene bruker smør og egg som eneste fuktighet i deigen, det er dette som gjør at de får det virkelig eksklusive preget. Ved utbaking skal det være et deigemne og ikke to slik at man «slår opp» briochen ved å tre den ene og minste delen gjennom hullet i den store delen!!! De blir bedre – jeg lover!!

  • Tusen takk for den tipsen Hanne, skall teste det en annen gang på din måte
   Ha en fin kveld videre

 14. Helene Hauge Jensen Svar

  Hi manuela

  det ser deilig ut i dag som alle andre dager
  Har ett spm til deg , mener jeg saa en link til en utenlandsk nettbutikk i ett av innleggene dine for en stund siden, det var ikke the cake decorating company men en annen butikk som hadde mange blomsterstansere bla. Husker du hvilken jeg snakker om? Siden jeg leser siden din hver dag finner jeg ikke tilbake til det innlegget
  Ellers takk for super inspirasjon Keep up the baking
  Solhilsen ifra spania
  Helene

  • Hei Helene, høres deilig ut å bo i Spania på denne tiden, du tenker kansje på squire Kitchen?

 15. Det er en fantastisk blogg du har her! Masse gode oppskrifter og flotte bilder. Det er rett og slett en fryd for øye og følge med her hos deg, jeg koser meg. Oppskriftene dine er tydelige og godt illustrert. Takk for at du legger ut oppskrifter på denne måten!

  Mvh Anne

 16. Mmmm, blir sulten av å se på dette 🙂
  Har stemt på deg, og skal gjøre det hver dag framover!

 17. Dei såg heeeerlige ut, det må eg virkelig prøve 🙂 Er STOR fan av bloggen din, får mye inspirasjon her inne, synes alt du lager ser så delikat ut. Hvor får du alle ideene dine fra ?

  • tusen takk for det Ingrid, ideer kommer når jeg for tid å slappe av og tenke litt,

 18. mmmmm, så kjempe godt ut..
  For en fantastisk inspirerende blogg du har. Jeg har blitt helt avhengig og er innom hver eneste dag, no kidding 😛 hehe

  Jeg tenkte siden det er VM i Norge om du har noen inspirerende baketips med VM preg? Jeg har så lyst å bake noe skikkelig norskt, med f.eks kvikklunsj sjokolade og norske flagg etc :D:D

  • Hei Ingrid, har ikke fatt med at det er VM 🙂
   SKall tenke på ett eller annet
   p.s koselig at du er inom hver dag settes pris på
   god helg

 19. Looks so yummie……. can feel Paris from here…………. Bor i Lausanne, og spiser ofte brioche her. Elsker mat, vin og baking! Drömmer om ä skrive en bok om mat og opplevelser…. flotte bilder forresten.
  Skal stemme pä deg!
  Andreea

  • Tusen takk for det Andrea, Så herlig at du bor i frankrike elsker det landet.
   Takk for at du stemte på meg

 20. gleder meg såå til kokeboken kommer ut:D før kunne jeg ikke lage noen ting, men etter bloggen din har jeg blitt hekta på alt som heter mat og kokebøker. Baker og utforsker nye ting:) En ny gleder har du gitt meg manuela:)

  • Så koselig å høre Rebecca, og så koselig at du har funnet din passion4 å bake
   God helg

 21. Åh…nam!!! Bloggen din får tennene mine til å løpe i vann asså, men jeg har aldri syntes at det er lett å bake gjærbakst, men med de fine bildene dine, gjør de bakingen myyye enklere! I <3 this blog…hilsen Guro

 22. Å nå ble jeg glad når jeg hørte du skulle gi ut kokebok:) Den skal jeg iallefall ha:):) Jeg skulle også gjerne ønsket meg slike skjeer… I helgen skal jeg prøve ut denne oppsrkiften, gleeeder meg:) Selv kan jeg desverre ikke smake da jeg har glutenallergi, men jeg kan nyte lukten. Og det er så flott med oppskrifter som er prøvd ut, særlig siden jeg ikke selv kan vite hvordan de smaker… Ha en god helg:)

  • Lykke til med baking, så kjedelig at du ikke kan smake disse kan ikke altid være lett for deg.
   Ja dem skjeer fine dem er fra etsy.com
   God helg

 23. Hei,

  I italia har jeg fått brioche med en anelse sitronsmak. Har du noe tips til hva jeg kan bruke for å få dette til med denne oppskrigften?

  Mvh

  Kristine

 24. Fantastisk! Elsker at du er så flink til å forklare med detaljerte bilder også=) Jeg har sett at noen har vaniljekrem inni også, er det noe man kan sprøyte inn med en tipp før de stekes? klem

  • Tusen takk for det Helene, best å ta en litt tipp som er lang og sprøyte krem in rett etter steking…mmm er så gødt
   klem

 25. Disse ser fantastiske gode ut. Jeg skal lage dem til frokost imorgen! 😀

 26. Hei, Manuela: ) Da skal jeg prøve meg på disse i dag og i morgen. Gleder meg til å se resultatet. Håper de blir like fine som dine. Gleder meg til boken din kommer ut. Ha en strålende dag, selv om været ikke er det beste. Nora

 27. Hei Manuela,

  Hvor har du kjøpt de brune brioche-formene? Hadde tenkt å bruke sandkakeformer, men de hadde ganske lave kanter… Klem <3

 28. Hei Manuela, jeg lagde disse brioche-ne i dag. De så skikkelig gode og myke ut på bildene dine. de jeg lagde så ganske luftige og gode ut, men når jeg skulle smake, var brioche-n veldig tørr. Vet du kanskje hvorfor den ble slik? Klem <3

 29. Hi, I’ve tried and it turned out to be too watery even after mixing for more than 20 minutes! I did your exact measurement but it was still watery 🙁 what did I do wrong?

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway