God morgen alle sammen, er dere allerede i julestemning?

Dette er en innlegg fra mange år siden men supert å lage i juletider.

Ønsker dere alle en flott dag videre.

Logo Manuela (2)

E95A2387

Dagens fristelse er Troika Cake Deluxe. 

Jeg elsker Troika sjokolade.For mange år siden lagde jeg denne varianten som jeg har prøvd å få så lik Troika sjokolade i smak som mulig.

Denne kaken har en sjokolademousse bunn,  som er en kakebunn laget uten mel. Den rett og slett smelter i munnen,  så godt!

Videre inneholder den hvit marsipan og  gele,  og toppet med en kjempegod sjokolade krem som er en fryd for sjokolade elskere..

Denne kaken er for alle dere som elsker Troika og  sjokolade.

Sjokolade Mousse kakebunn:

 • 113 g mørk sjokolade ( 62%-70 %)
 • 75 g sukker
 • 6 store egg
 • 3 dråper sitron saft

For å lage denne sjokolade mousse bunnen,  anbefaller jeg at du bruker den sjokoladen du liker best.

Jeg bruker idag Lindt dessert sjokolade  som jeg syns gir en god smak.( 70%)

Smelt sjokoladen i mikro cirka 1-2 minutter.Ta det ut etter 30 skunder , rør noen ganger,  og varm det litt til.

Når sjokoladen er smeltet settes den til side til den er avkjølt. ( men fortsatt flytende)

Separer eggeplommene fra eggehvite.

Hell sukker ( bortsett fra 2 ss sukker  som du sparer til  piskingen av marengsen)  i en bolle sammen med eggeplommene.

Pisk dette i cirka 5 minutter til du får en fin og fluffy eggedosis.

Eggedosisen skal kunne falle ned slik som du ser på bildet under, da er den perfekt.

Er den ikke det etter 5 minutter,  anbefaller jeg deg å piske dette videre noen minutter til.

Den smeltede sjokoladen  som er helt kald,  men enda flytende,  tilsettes i eggedosis røra.

Miks dette i noen minutter til alt er godt blandet.

Pisk eggehvite sammen med de 2 ss sukker som du la til side tidligere,  og tilsett noen dråper sitronsaft.

Ikke pisk det alt for lenge.

Bland marengsen i sjokolade/eggedosis røra.

Jeg bruker idag en firkantet form ( 30×30),  men du kan bruke hvilken form du syns er best.

Jeg har bakepapir i den slik at det blir enkelt å løfte ut kaken etter at den er ferdigstekt.

Sett  kaken  i en forvarmet ovn på 175 C i cirka 16 minutter.

Og her har du en deilig sjokolade mousse kake som er lett som en fjær.

Jeg lar kakebunnen hvile litt mens jeg kjevler ut hvit marsipan som skal legges over kaken.

Jeg bruker ekstra hvit marsipan til dette . ( finnes hos cacas.no eller hos kakeboksen.no i Norge)

I Sverige finner du det hos tartdecor.se

Strø benken med litt melis og kjevle ut et tynt lag med marsipan. Plasser den oppe på den avkjølte mousse kakebunnen.

Så heller jeg  gele over marsipanen som jeg lager på følgende måte:

 • 2 pk gele ( bringebær eller jordbær)
 • 1,5 dl kokende varmt vann
 • 1/2 dl sitron juice ( fersk presset)
 • 1 ss. glykos

Kok opp vann og bland det med 2 pk  gelepulver. Tilsett 1/2 dl sitron juice og 1 ss flytende glykos.

Glykos gir en litt mer fast gele som f.eks. yellies godteri, men dette kan utelates.

Rør dette godt sammen og sett det kaldt til det har blitt litt fastere i konsistensen..

Hell over gele blandingen over marsipanen,  og sett dette kaldt til det har stivnet helt..

Jeg selv bruker Jell-O  strawberry gele  som er mer rød i fargen,  og som har en sterkere smak i seg.

Som det fjerde og siste lag bruker jeg lettpisket sjokoladekrem.

Sjokoladekrem:

 • 227 g mørk sjokolade (62%-70%)
 • 5 dl fløte
 • 1 ts. vanilje extract

Jeg legger sjokoladebiter  i en blender..

Varmer opp 5 dl fløte og tar det bort fra komfyren når det begynner å koke.

Sjokoladebitene hakker jeg i smuler.

Tilsetter den varme fløten litt og litt..

Heller det hele i en ren mikser bolle.

Sett det hele kaldt i minst 1  3/4 – 2 timer , og rør i det hvert 30. minutt.

Når kremen har blitt noenlunde stiv, kan du begynne å mikse den.

Du ser nå at den er ganske stivere.

Denne kremen er lett som en fjær,  den er ikke for søt og ikke for mye sjokoladesmak i seg….bare utrolig god..

Den passer perfekt til å ha oppe på kaken.

Bred kremen over gele`n.

Når alt er dekket settes kaken til avkjøling,  minst 20 minutter.

Skjær kaken  opp i passende biter. Jeg sparte litt krem som jeg sprøytet på toppen av kaken.

Pynter også med litt ferske bringebær for å få en festlig «look».

Denne kaken er en ren kopi når det gjelder Troika smak,  så liker du Troika kommer du til å elske denne.

Ettersom det er lørdag,  så koste jeg meg idag med en liten bit…Det er jo tross alt min favoritt kake.

Jeg håper dere ble fristet til å lage denne kaken.

Ønsker dere en fantastisk helg videre,  og takk for at dere kom innom idag også.

Sees igjen imorgen.

Logo Manuela (2)

Forfatter

227 Comments

 1. Hei! Dine kaker er fantastiske, nesten nettopp fått kjennskap til siden din gjennom ei venninne:-) den er suuuuper og har alt laget en god del! Det jeg lurer på er om kremen til denne kaken kan lages dagen i forveien?

  • Tusen takk for det Caroline, så glad du likte den, ja du kan lage kremmen dagen for , så pisker du den fluffy engang til for bruk

 2. Hei.. Vet ikke om du ser denne meldingen nå jeg,, men jeg har laget denne kaken i rund form (24 cm).Den står i kjøleskapet nå, ferdig og venter på kremen. Er litt ny i å bake kaker, så jeg stekte den i 16 min i rund form. Kaken skal serveres i morgen i et selskap. Har jeg ødelagt mosebunnen nå??? Ser noen skrev den måtte stekes dobbelt så lenge i rund form. Flott om du evt kunne svart meg :-/ 

 3. Hei Manuela, jeg laget denne i helgen. Den ble kjempegod på smak, men marsipanen «smeltet» og rant ut på sidene når vi skulle skjære i kaken…! Geleen var helt avkjølt når jeg hadde den over, og jeg lot kaken stå i kjøleskapet helt til den skulle serveres. Hva gjorde jeg galt…?

 4. christine Svar

  hei, jeg så at du brukte en eggeskiller som skiller eggehvite og eggeplommer. og lurte på hvor du har fått tak i den. jeg synes den var veldig praktisk 🙂

 5. Hei 🙂 Eg skal gifta meg til sommaren og ser etter den perfekte bryllupskaka 🙂 Troika er yndlingssjokoladen til kjæresten min, så denne kaka hadde vert perfekt. Går det an å legge marsipanlokk over eller er sjokoladekremen for mjuk?

 6. Hei Manuela.
  Jeg laget denne kaken for 3`dje gang, og noe rart skjedde. Bringebærgeleen ble rosa! Mon tro om jeg pisket den for mye… Brukte glukose denne gangen for å få den skikkelig jelly, kan det være årsaken? Huff, håper den smaker like godt for det…… Vil takke deg igjen for eninspirerende blogg, og gleder meg til å møte deg på kurs i Tromsø i desember. Klem fra Hilde

 7. kan jeg bake denne i kveld(torsdag) og servere den på lørdag?

 8. Har lyst å kommentere til Marit som skal gifte seg. Jeg har laget denne kaken flere ganger, nå aller sist laget jeg et mørkt sjokoladetrekk (mørk sjokolade, litt fløte og litt smør) over hele kaken, eller du kan bruke Dronningens ferdige sjokoladetrekk. Den ble kjempefin, glatt og smakte akkurat som sjokoladen Troika, bare et tipa…. Lykke til med brylluppet.:-)

 9. Tusen takk Manuela, ja, det er så morsomt når man får det til og ikke minst kan lage sin egen vri på godsakene. Har laget bl.a Troikakake flere ganger (bare en gang fikk jeg det ikke til hvor jeg mest sannsynlig pisket geleen for mye og fikk sjokkrosa gele) og den er jo bare så vanvittig god. Skal lage den nå til lørdag til min datter som har 27årsdag, gleder meg. Også gleder jeg meg kjempemasse til kurs sammen med deg i Tromsø i desember 🙂

 10. Takk for flott inspirasjon. Lagde kaken i dag. Ble fantastisk god!! Kan sees her: http://frasjeltilmage.blogspot.com/2012/01/troika-kake.html

 11. Dette ble helgens kake, og riktig god ble den også. Men jeg la merke til at oppskriften her og i kokeboka di ikke er identiske, i kokeboka står det nemlig at man skal lage dobbel bunn. Jeg holdt meg til en, og syns det holdt lenge.

  I tilegg syns jeg gelen ble litt for stiv, så neste gang dropper jeg glykosen.

  Min kake ble selvfølgelig ikke så estetisk pen som din, men både jeg og Mannen har kost oss med kake hele helgen 🙂 Syns egentlig den ble best etter den hadde stått 1 dag. Og så vi jeg anbefale alle å servere den med frisje bringebær, det var virkelik prikken over ien.

 12. Er det mulig å lage kaken dagen i forveien,, og så lage kremen dagen etterpå? 🙂 skal lage kaken til min mor i bursdagspresang, 🙂 hun elsker troika! 

 13. Hei 🙂 kor lenge trur du den kan oppbevaras i frysaren? 
  God helg 🙂

 14. Hei:) denne kaken er bare knall god:) men jeg lurte på om det gjør noe om man lager kaken 2 dager før man skal servere den?

 15. Kan jeg bruke marshmellow-fondant mon tro? Har ikke hvit marsipan…

 16. Det ser utrolig godt ut! Gjett om jeg skal bake denne i helgen 😀 Tusen takk for oppskriften 🙂

 17. Dette her er blitt min favorittkake. Jeg har bakt den siden mai 2012, og den er blitt en hit her i vennegjengen. For en fantastisk kake! Og den sjokoladekremen øverst er helt fantastisk, det er virkelig prikken over i`en. Tusen takk for at du har delt denne kaken med oss.

 18. Kan sjokoladekremen på denne kaka sprøytes på med f.eks. tipp 104, eller egner den seg ikke for sprøyting? 🙂

 19. Hei hei. Har laget 2 stk av denne, ei til ei bursdagsfeiring og ei som vi skal ha selv til helgen. MEEEEEEN måtte prøvesmake ett stykke, DEN VAR BARE HEEEEEEELT NYYYYYYDELIG <3 Tusen takk for at du delte 😀

 20. Eli Yordanova Svar

  Hei Manuela! Jeg har prøvd den sjokolademousse bunn og det var perfekt, nå jeg lurer på om den kan lages med kvit sjokolade?
  Takk på forhånd!?

  • Hei Eli, glad du likte det, usikkert ang hvit sjokolade men kan teste det for deg og gi deg en tilbakem mld på det! klem

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway