Hei, alle sammen !

Håper dere  har det bra. Endelig helg igjen,  endelig noen dager å kose seg litt ekstra mye på.

Her i Jønkøping er det vinterland igjen, helt utrolig!  Våknet opp til 20 cm med snø, så kjør forsiktig på veiene idag..

Igår ble det dessverre ikke noe blogg innlegg, dette fordi  det fortsatt er litt problemer med servern.

En tekniker skulle skjekke hvorfor min nettsiden kollapser når over 350 pers. er online samtidig. Dette gjorde at det ikke var mulig å være inne på admin .

Jeg håper virkelig at nettsiden fungere mye bedre fra og med i dag.

Det er en del av mine lesere som har spurt meg om jeg kan lage min egen variant av sjokolade fondant.

Derfor har jeg laget dette i dag , og kaller den  for Lava Cakes…Supergodt!

Deilig mousseaktig kake med en herlig flytende sjokoladekrem i midten når den serveres nystekt..

Det finnes mange varianter , og det er en veldig populær dessert. 

Det er best å lage disse 8 timer før de serveres, og sjokoladekremen i midten må helst tilberedes 2 timer før de stekes.

Her kommer oppskriften:

Ganache Centers:

 • 58 g sjokolade ( 65%)
 • 87 g kremfløte

Smelt sjokoladen i mikro,  15 sekunder om ganger , og rør  litt etter litt til den er helt smeltet.

Varm fløten og hell den over den flytende sjokoladen.

Bland det godt sammen.

Jeg bruker en eggkartong, legger plastfolie i den og fyller den med cirka 1 ss med sjokolade Ganache i hver fordypning.

Dekker det hele med plastfolie og setter det i kjøleskapet et par timer,  eller til det ha stivnet.

Lava Cakes:

 • 43 g mørk sjokolade ( 62%)
 • 21 g kakao pulver ( usøtet)
 • 42 g usaltet smør
 • 3 store egg
 • 1 eggehvite
 • 43 g creme fraishe
 • 1/2 ts sitron saft
 • 44 g sukker

20 minutter før du skal bake settes ovnen på  200 C.

Jeg bruker i dag disse rosa miniformer.

Spray dem lett med matfett og strø litt mel i dem..

 Legg sjokolade, smør og  kakao i en bolle over en kjele fylt med kokende vann.

Rør med en slikkepott til alt er smeltet, og sett det til side (Ca. 5 min.)

Visp eggeplommene lett sammen med creme fraishe.

Bland i   den avkjølte sjokoladeblandingen i eggerøra..

Visp det godt sammen.

Visp eggehvite lett sammen i en annen bolle. Tilsett 2 ss av den piskede eggehvite i  sjokoladerøra.

Resten av eggehviten mikser du til marengs tilsammen med sitronsaften. Når det begynner å skumme tilsettes sukker, litt og litt..

Bland marengsen forsiktig ned i sjokoladeblandingen.

Litt om gangen…….

Helt til alt er godt blandet…..

Legg formene på en bakeplate og fyll dem med røre, cirka 3/4 fulle.

Ta ut ” Ganache Centers ” fra kjøleskapet og legg dem rett på toppen ( ikke press dem ned)

Stekes i cirka 10-14  minutter. Disse kakene hever seg litt, og får derfor litt sprekker på toppen.

La kakene hvile 30 minutter i selve formen, helt til de har løsnet fra formen.

Snu den oppned på en tallerken,  og sett den kaldt i minst 6 timer,  eller helst over natten.

Du kan varme dem 10-15 sekunder i mikron like før de skal serveres.

Skjekk med en tannpirker når du tar den ut av mikron, bare for å se at sjokoladen er flytende.

Dette er kjempegodt sammen med litt pisket krem , iskrem eller med litt ferske bær ved siden av.

Det var det hele for i dag. Håper vi sees igjen imorgen.

Kommer i løpet av dagen med mer info ang.  tider til Cupcakes kurs som starter om 3 uker i bl.a. Oslo, Moss og Sarpsborg.

 

Forfatter

78 Comments

 1. anna berg Svar

  Hei! Elsker siden din! Lurte på hvor du har kjøpt de søte rosa formene fra? Du har oppgitt en del av tingene du bruker,forskjellige sider. Hvordan er det med frakten på disse sidene? Mvh Anna

  • Hei Anne, akkurat disse rosa skåler er fra royaldesign.no
   Ellers så er frakten fra Sverige ganske dyrt men frakten fra England er ikke så gærnt

 2. Andrea Gundersveen Svar

  sikler*
  du er dyktig, Manuela! virkelig 🙂

 3. Kan de ikke spises rett etter de kommer ut av ovnen, må de stå kaldt først?

  Alt du lager, blir så inspirert!! Vanskelig å velge hva jeg skal lage. Jeg er den sjokolademomsen, og legger på meg bare av å se på dette. Så jeg må begrense meg!! Ha en strålende helg!

  • Tusen takk for det Stine, jo det gar bra rett etter steking.
   Koselig at du blir inspirert Stine
   Ha en strålende helg
   klem

 4. Du er bare helt fantastisk! Jeg blir den første som kjøper kokeboken din om den kommer! Du får alt til å se enkelt ut. Jeg får lyst til å bake hver dag når jeg leser bloggen din, selv om jeg bare har en hybelovn og én kjøkkenbenk og ingen oppvaskmaskin :p

  • Tusen takk for det Johanne, så hyggelig å høre, herlig å lese at du blir inspirert
   klem

 5. Det ser godt ut. Jeg hadde tenkt til å lage noe lignene i dag! Jeg hadde tenkt å lage en sokoladesuffle, men dette overgår nok alt jeg gjør så… Og så lurer jeg på; jeg har prøvd å lage en frukt-chrapaccio, men det gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Kunne du prøve det? Og, er det hlet trykt å snu kaken ut fra formen uten at den blir ødelagt? Hilsen en Matglad 🙂

 6. Disse ser alldeles nydelige ut!
  Skal lages neste gang jeg skal lage dessert 🙂 Takk for at du deler. God helg 🙂

  • Tusen takk for det Lene, Det er en glede å dele det med alle herlige lesere
   God helg

 7. Cecilie Marie Svar

  Denne ser helt fantastisk ut! blir å prøve ut en av de nærmeste dagene:D

 8. Ser nyyyydelig ut ! Er vanskelig å velge når eg skal lage noko av det du har laga,er sååå mykje bra her. Ha ei strålande helg,her hjå oss er det vår i lufta i dag og SOL.

  • Tusen takk for det Britt, ja det er ikke lett å velge. Ønsker deg og dine også en toppers helg
   klem

 9. Marita Moen Svar

  Mmmmm, det der fristet veldig på en finværs lørdag!

  • Tusen takk for det Marita, ja det er sol her i Jønkøping også deilig det

 10. Tusen takk for nok en oppskrift som ser ufattelig deilig ut. Går det an å servere den etter at den kommer ut av ovnen første gang eller må den settes kaldt for så å varmes igjen? Vi har ikke mikrobølgeovn, så i så fall, hvordan kan den varmes opp siste gangen?

  • Hei Eva, ja den kan serveres nesten medengang, bare la den hvile minst 5 minutter i skålen for du ta den ut.

 11. Wow, det så utrolig godt ut, men det virker litt tidkrevende.. Jeg kommer nok til å prøve denne likevel, for jeg elsker kaker som er litt flytende i midten! ;D Og så ser det så elegant ut med jordbær og krem til!

 12. helene w Svar

  dette så kjempe godt ut, håper jeg har mulighet til å komme på cupcake-kurs! 🙂

 13. Ann Sofie Svar

  Nam nam! Det smelter i munnen 😀
  Tror jeg skal prøve dette en dag 😉

  Og smart det med eggkartongen 🙂

  • Ja det er en bra løsning med eggkartongen, håper disse faller i smak Ann Sofie

 14. åh, dette så himmelskt ut!! må nok prøves ut ja! har forøvrig fått tak i cookie dough iskrem, og gleder meg STORT til å prøve cupcakesene dine!! mmm!

  SÅ gøy med konkurransen, jeg gleder meg til å bake og ta litt bilder!! Leste innlegget ditt midt på natta (har hatt trøbbel med å komme inn på siden din) men en av gangene jeg ammet (har en liten tass på 2mnd) kom jeg inn på siden! (leser på mobilen, har ikke med pc’n i senga altså!) Du kan tro jeg ble glad!! Hadde lyst til å vekke mannen min og fortelle det, men jeg klarte heldigvis å holde meg! hihi. kjempestas, tusen takk for at jeg får være med!
  Håper du har en herlig helg!

  • Tusen takk for det Tone, ja det har vært umilig noen timer inatt å komme in på bloggen pågrunn at dem jobbet med nettsiden.
   Så glad du kom med gleder meg å se din bidrag Tone.
   klem

 15. Det ser godt ut. Jeg hadde tenkt til å lage noe lignene i dag! Jeg hadde tenkt å lage en sokoladesuffle, men dette overgår nok alt jeg gjør så… Og så lurer jeg på; jeg har prøvd å lage en frukt-chrapaccio, men det gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Kunne du prøve det? Og, er det hlet trykt å snu kaken ut fra formen uten at den blir ødelagt? Hilsen en Matglad 

 16. Hei! Har lest bloggen din i noen uker nå,- og ikke rart du ble “Norges mest elskede blogg”. Som student er det ikke alltid man har råd til de store utskeielsene, men en gang i blant er det veldig morsomt å prøve seg på noe av det du lager! Regner med at deltakelse på cupcakes-kursene i Oslo vil koste litt – i så fall: Hvor mye? Hadde vært SÅ gøy å få være med på det! 🙂

  • Tusen takk for det aurora, skjønner det er ikke lett for en student skall prøve å komme på noe billigere men gode oppskrifter framover.
   Jeg lager en inlegg om cupake kurs imorn der ser du mer info om pris det er i Oslo om 3 uker
   klem

 17. Helene Hauge Jensen Svar

  Nå datt jeg nesten av stolen her Manuela Skal du ha cupcakeskurs i sarpsborg? Når? for om det er om 3 uker, rundt påsketider ,er jeg hjemme på påskeferie ifra spania og tro det eller ei jeg er 15 min fra sarpsborg Hvor melder man seg på ? Nå ble jeg veldig ivrig her men er innom her hver dag og har ikke fått med meg dette Solhilsen ifra spania Helene

  • Hei Helene, åh det hadde vært inmari gøy å hilse på deg det er i Sarpsborg på søndag den 10 April håper du kan komme blir gøy!
   klem

 18. Ser som vanlig nydelig ut! Jeg har laget sjokoladekake med sukkerpasta til en 10 års bursdagsgutt i dag 😉 Slet veldig med utkjevling av sukkerpasta….. den festet seg uansett om jeg brukte silikonunderlag og masse melis. har du noen erfaring/tips? Har lest at man ikke skal bruke mel til utkjevling av sukkerpasta uten at jeg vet hvorfor? bruker alltid mel til marsipan og da er det aldri noe problem at den fester seg til underlaget.
  Ha en flott helg manuela 🙂 Klem Gro

  • Hei Gro, nå bruker jeg ikke ofte fondan men det man bruker er maizena slik at det ikke kleber.
   Hvordan gikk det med kaken til 10 åring ble det noe bra til slutt?
   Håper han hadde en bra bursdagsfeiring
   klem fra Manuela

 19. Oi, de der såg bare heilt fantastisk lekre ut. Må prøves. Er jo sjokolade gal

 20. Det ble bra til slutt 🙂 Kaka ble fin den med en liten skatergutt av marsipan på toppen! Den er levert til mamman til 10 åringen som gledet seg veldig til å ta den frem når kameratene kommer på feiring i morgen 😉 Neste gang jeg bruker sukkerpasta skal jeg prøve med maizena til utkjevlingen!

 21. Hei 🙂

  de så utrolig gode ut!

  men hva er grunnen til at de skal stå kaldt i 6 timer etter stekingen?
  kan du spise dem med en gang?

  • Hei Tonje,takk for det.
   Du kan spise det med engang, smaken setter seg litt mer om du venter

 22. Gosh altså .. syntes stort sett alt du lager ser utrolig ut , men disse her .. naaam !  Får bare lyst til og hoppe i det , og lage de med en eneste gang!  Desverre er jeg håpløs på kjøkkenet , men disse er verdt et forsøk eller ti.. og skulle det ikke gå er det mulig jeg kommer og “kidnapper” deg med til kjøkkenet mitt en bitteliten tur ..:P   Takk for en fantastisk oppskrift 🙂

  • Det hadde vært hyggelig Line, du klarer nok dette du også superlett
   God helg videre

 23. Rebecca Helena Svar

  Hei Manuela. Mener du at man ska skille eggehvittene og eggeplommene på de tre eggene også?

 24. Oioi så nydelig! Her er det bare å løpe ut og kjøpe seg fine former og sette i gang!!

 25. Hei!
  Hvor mange former holder denne oppskriften til?
  Skal prøve meg på de i dag! 🙂

 26. Line & Trine Svar

  Vi lagde disse nettopp og de ble kjempe gode! Vi hadde ikke tålmodighet til å drive å vente så lenge, så vi ventet ikke på at de sjokoladeklumpene skulle bli helt stive og vi spiste dem rett etter at de kom ut av ovnen. Men de funket bra uansett! Vi brukte veldig mørk sjokolade (85%) så vi hadde pisket krem ved siden av for å myke opp smaken litt. Namnam! Takk for god oppskrift:)

  • Bare hyggelig at dere lykkedes og at dere likte det. Ha en strålende dag , begge to! 🙂

 27. Er det fortsatt plass på cupcake kurset i Bergen ?? =)

 28. Hei!
  Jeg skal konfirmere meg, og jeg tenkte å ha de lave kakene til dessert. Men går det ann å lage disse kakene 24 timer før de skal serveres, også kan vi eventuelt varme de litt i mikrobølgeovn, slik at kjernen blir flytende? 🙂

 29. Samantha Svar

  Hi 🙂 I’ve only made the ganache part so far, and already have problems.. I used 58g dark chocolate and
  87g cream, following the directions above, and found the consistency was liquid.. not like in your pictures. They’ve been in the fridge now for 3 hours and are still the same consistency- like cold chocolate cream. I’m in Australia so we obviously have different cream, but my Norwegian boyfriend picked the one he thought looked most like “kremfløte” so I don’t know what the problem is. We thought it strange the cream was measured in grams though? I don’t know if I should add more chocolate or try freezing them. Any suggestions?

  • So sorry to hear Samantha, you should mabey have baked it a bit longer.. i found out that cups translate is translatet wrong in english on my blogg. hope that was not the problem

 30. Hvordan måler jeg 87g kremfløte?? =S 
  Hva blir det i dl? =) 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway