God morgen,  og velkommen til en ny uke her på passion4baking.com

Jeg skal denne uken komme med en del ideer innfor påsken,  og eventuellt med litt middagstips.

Har ofte sagt at jeg blir inspirert av  Yankee Candles,  som er mine favoritt duftelys.

De finnes i massevis av lukter, en av mine favoritter er Vanilla Cupcake, men en annen lukt som jeg også elsker,  er Kokos. Det minner meg om sol og varme.

Derfor lagde jeg igår White Chocolate-Coconut Brownies.

De var supergode og ganske så mektige….. en liten bit holder mer enn nok.

Oppskriften kommer fra Baked: New Frontiers in Baking.

Enjoy!

 White Chocolate-Coconut Brownies:

 • 185 g mel
 • 1/2 ts. salt
 • 300 g hvit sjokolade
 • 226 g usaltet smør
 • 320 g sukker
 • 100 g lys brunt sukker
 • 5 store egg ( romtemp)
 • 2 ts. vanilje eller kokos extract
 • 100 g fersk kokos eller 80 g tørr kokos

 Jeg bruker Lindt Excellence sjokolade,  som har en god smak i seg

Smelter sjokolade og smør  i en bolle over en kjele fylt med vann.

Når det er helt smeltet slås varmen av,  men la bollen stå igjen oppe på kjelen.

Tilsett sukker og rør.

Tilsett  brunt sukker og rør litt til.

Rør det godt sammen og la det stå til den har fått romstemp.( la den hvile cirka 5 minutter)

Tilsett et egg om gangen. Ikke overvisp, for da blir det mer som en kakedeig.

Etter at du har tilsatt alle eggene, tilsetter du mel, kokos og extract.

Bland det lett  sammen…Det gjør ikke noe om du ser spor av mel i røra…

Bruker en 30×30 form som jeg legger bakepapir i først.

Inn i ovnen på 175C i cirka 30 minutter.

La kaken hvile i cirka 30 minutter. Man kan også sette den i fryseren i cirka 20 minutter før den skjæres i biter.

Skjær kaken i passende biter. Som jeg skrev i begynnelsen, så er disse ganske mektige….. så en liten bit rekker mer enn nok.

De er supergode,  akkurat slik en brownie skal være.

En liten bit til meg, bare  for å teste smaken….hmmm….

Så godt….supergodt!!!

Men det får rekke med en bit…Jeg  koser meg heller med den gode lukten fra Yankee Candle,  og en  kopp med the.

Lagde disse til eldste gutten min , som hadde besøk av sine kamerater. De elsket dem, og glad var jeg for det..:)

Liker du kokos og hvit sjokolade,  så er det disse du burde teste.

Ønsker dere en fantastisk ny uke,  og en bra start på Mandagen.

Sees igjen imorgen.

Yankee Candle finner du hos Anna-K i Jønkøping

 

Forfatter

49 Comments

 1. Å, disse må jeg prøve i løpet av uken. Må bare ut og kjøpe hvit sjokolade ser jeg.
  Hvor kjøper man former ala 30×30? Jeg har kun langpannestørrelser, og det blir vel for stort tenker jeg..

 2. Hildegunn Svar

  Hei. Må alltid inn en tur hver dag for å se hva godt du har laget! Forrige helg laget jeg chocolate peanut brownies. Og den smakte himmelsk!!!!! Farlig god. Og da tenkte jeg på deg, hvordan klarer du å la være å spise det du lager????

  • Så gøy å høre at du ble fornøyd med kaken, Hildegunn. Hemligheten min er vel å bare ta en liten bit, og så gi det bort så fort som mulig..;)

 3. cecilie G Svar

  Disse ser farlig gode ut : ) Ha en fin mandag : )

 4. Ohhh, det var litt av en ting og “våkne til” Fikk lyst på kake nå 🙂
  Håper du får en flott mandag, og jeg gleder meg til påske tips!

 5. denne kakekn virker kjempe god,da jeg elsker kokkos. den skal jeg prøve å lage idag, men jeg lurte på om du brukte fersk eller tørr kokkos?`

  Mvh

  Nudrat Butt

 6. Hej Manuela!!
  Jag älskar också yankee candle.  Testa Beach Walk eller Cherry Blossom dom är 2 av mina favoriter. Har beställt ljus från svenska yankee candles hemsida 2 ggr.

  Annars finns ju ljusen att hitta lite här och där som tur är.

  Ha en bra dag =).
  Kram Ulrika

  • Hej, Ulrika! Ska nog testa dina favorit dofter. Tur man kan få tag på doftljus, eller hur? 😉 Önskar dig också en underbar dag!

  • Hei Marlene, jeg har kjøpt det i holland sist men tror kakeboksen.no selger det som essens

 7. Elisabeth Svar

  Må si at du er den fantastisk baker Manuela:D lurer litt på åssen konsistens browniesen har?:)

  • Tusen takk for det elisabeth, konsistens på denne brownie er soft & fudge vet ikke hvordan dette sies på Norsk

 8. Jeanette Svar

  Hei Manuela 🙂 Så flink du er, som har laget masse herligheter i disse dager. Sjokolade suffle må jeg prøve å lage en dag 🙂 Jeg vil fortelle at vi og gjesten elsket Joojeh Kebab, fantastisk nydelig. Og Chocolate chubbies falt i smak hos gjesten også. Jeg glemte å fortelle tidligere at vi ble svært begeistret for karri-kylling salat. Vi hadde forsinket bursdagsfest for min sønn igår kveld, og som lommebok, he he 🙂 bestemmer, valgte jeg Vaniljebavaroise med Sjokolade Ricecrips-bunn. Nydelig kake. Nå må jeg ta pause fra baking, hi hi hi 😉 Ang. New York, selv om jeg har aldri vært i New York og USA, vil jeg anbefale deg og din venninne å ta en tur til Magnolia Bakery, og det er ekstra berømt fordi Sarah Jessica (husker ikke etternavnet, kjent filmstjerne fra Sex og singel) har spist der, så er Magnolia Bakery veldig berømt for cupcakes. Du lager masse cupcakes, så det kan være fint å hente frem inspirasjon og få seg ideer derfra 🙂 Jeg unner deg masse inspirasjon og glede på den New York-turen 🙂 Ha en fin uke. Klem Jeanette

  • Wow, Jeanette..dette var gøy å høre…Ikke dårlig at du har laget allt dette…Jeg kan nok tenke meg at dine gjester og din familie er glade over at de har en som er så flink som deg. 😉 Takk for tipset, vi får se om vi får mulighet til å besøke bakeriet..:) Ønsker deg også en fantastisk uke.

 9. Andrea Gundersveen Svar

  Et lite tips for dem som vil ha Yankee Candle: det finnes 22 av dem på NELLY.COM 🙂

 10. Så spennende med kokosbrownies! Jeg er kjempeglad i kokos, så disse skal nok prøves en gang! Snublet over bloggen din just nu når jeg søkte etter daimkake med browniesbunn. Den ser helt fantastisk ut og skal prøves neste søndag! Gleder meg til å smake den! Du har så mange oppskrifter som ser nydelige ut, og så flink til å dekorere! Kommer garantert til å følge deg videre! =) Ha en fin mandag videre 8)

  • Hei, Line! Velkommen til Passion4baking. Så koselig at du allerede har funnet noe som faller i “smak” 😉

 11. Nam nam så kjempegodt ut. Nå fikk jeg lyst på brownies, men jeg prøver å holde med unna søtsaker, så det hjelper lite når jeg kommer på bloggen din. Du har så utrolig bra oppskrifter. Du tar så bra bilder at jeg blir sulten av å se på bildene. Det er noe posotivt ment. Stå på. Du er forbilde mitt når det hjelder å lage mat.

 12. nam, nam, nam! men jeg lurer på om det går ann og lage disse med mørk sjokolade, da jeg ikke er så glad i hvit. eller kresjer det helt med kokkosen??

  • Det gar helt greit Kaja, det er bare å bytte det blir samme mengde sjokolade

 13. Ser deilig ut! Skjønner godt at det er om å gjøre å få gitt bort så fort som mulig 🙂 Farlig fristende! Moro at du og din venninne skal til New York 🙂 Håper dere får en flott tur med masse opplevelser og inspirasjon! Var i New York på sommerferie i forfjor og det var en stor opplevelse!

  • Tusen takk for det Gro, ja gleder meg sparer kcal til litt amerikaanske bakelse
   klem

 14. Denne skal jeg prøve ja – elsker hvit sjokolade, OG kokos <3

  Rasper du kokos fra en fersk nøtt ?? Elsker siden din, Manuela ; du er en inspirasjon !!!!

 15. Hei! Hadde jentekveld og denne kaka var bare fantastisk 🙂 Alle elsket den, og nå er bloggen din formidlet videre til alle jentene. Farlig gods, så jeg tok restene med på jobb for å slippe å spise alt selv 🙂

  • Så koselig å høre Siri, glad den falt i smak
   Ja det er farlig gods.
   God helg og takk for tilbake melding det er verdifull

 16. Nicoline Svar

  Har prøvd å lage de nå, og de ble veldig gode selv om jeg overstekte litt. Men som du skrev er de ekstreemt mektige!! 🙂

 17. Hei igjen Manuela! Nå er to av tre eksamener overstått, så i går bestemte jeg meg for å feire litt med å bake denne kaka. Og for en feiring det ble – den var helt fantastisk god. Tusen takk for at du legger ut slike nydelige oppskrifter, jeg ville aldri ha gjettet at kokos og hvit sjokolade var en slik killer combination på egen hånd. Håper turen til New York var like flott som den så ut til å være og at du får en fin kveld 🙂 Gleder meg sånn til å prøve meg på flere kaker om tre uker da jeg endelig får sommerferie. Snart bare fire år igjen av medisinstudiet – hurra 🙂

  • Hei Karen , så flink du er å studere ønsker deg lykke til med det. Takk for tilbakemelding ang disse Brownies ja kokos og hvit sjokolade går kjempebra sammen
   Så glad du likte det
   New York var fantastisk og har ikke hatt det så morro på lenge, nå har jeg masse nye inspirasjon med meg
   Klemmer fra meg

 18. Henriette Svar

  Hadde så veldig lyst på noe med kokos nå så dette passet jo perfekt! Men lurer på en liten ting, hvorfor skal det ikke blir “kakedeig” ? syns det virket litt vanskelig å få blandet inn eggene godt nok uten å få den til å bli “kakedeig” . hvordan er disse og fryse forresten?
  takk for god inspirasjon! syns dette er verdens beste kakeblogg!

  • Hei Henriette, denne brownies er utrolig godt, spesialt om du elsker smaken av kokos!
   Brownies skall være litt fugde

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway