God morgen alle sammen! Endelig er helgen her, nå er det bare å kose seg. 😉

Takker så mye for at dere forgyller mine dager med alle  fantastiske kommentarer og ros dere skriver på bloggen.

Dere er jo så gode og unike alle sammen.

Idag frister jeg dere med en typisk Amerikansk CheeseCake , nemlig “Chocolate Coconut Cream Cheesecake”.

For dere som har vært i USA, og  har besøkt thecheesecakefactory , har sikkert sett denne kaken på menyen.

Jeg prøvde å gjenskape denne kaken. Det er en  kokos ostekake,  med biter av sjokolade,  og som er toppet med et lag av Coconut vaniljekrem og pisket krem.

På toppen er det masse ristet kokos og revet sjokolade på.

Bare så godt!

Her kommer oppskriften, enjoy!

Kokos sjokoladebunn:

 • 150 gram melis
 • 200 g kokos
 • 100 g smeltet sjokolade
 • 4 eggehviter

Smelt sjokoladen i mikron cirka 1 minutt, rør godt og sett det til side så lenge.

Eggehvitene mikses i en mikser bolle.

Når det begynner å skumme tilsettes melis… litt og litt om gangen.

Pisk til du får en blank og fin marengs.

Her ser du hvordan den skal se ut.

Rør litt i den med en slikkepott.

Tilsett kokos.

Jeg bruker oftest fersk kokos. Det er litt av en jobb,  men jeg liker det best i min kaker.

Du finner steg for steg beskriving på hvordan jeg gjør dette her.

Bland det godt sammen.

Tilsett den smeltede sjokoladen.

Bland det lett sammen.

Hell røra i en rund kakeform (24 cm ).

Sett den inn i en for-varmet ovn på 160 C i 20 minutter.

Når den er ferdig stekt skal den først avkjøles før man strør på med  litt fersk revet kokos over bunnen, slik at det dekker hele kaken.

CheeseCake:

 • 900 g oste-krem
 • 190 g sukker
 • frøene fra 1 vaniljestang
 • 4 egg
 • 100 g hvit sjokolade ( kan utelates)
 • Sjokolader biter eller annet ( kan utelates)

Skrap frøene ut av en vaniljestang.

Legg kremost naturell i en bolle sammen med vanilje frøene.

Mikses til det er fluffy og fint.

Tilsett sukker og miks videre.

Dette skal mikses helt til det er  “fluffy” og konsistensen har blitt som krem..

Nå er det på tide å tilsette egg.

OBS! Det som er veldig viktig for at man skal lykkes med slike CheeseCakes,  er at man ikke mikser disse eggene  mer enn cirka 10 sekunder pr. egg.

Mikser du mer en det,  vil osten dele seg.

Jeg fikk et tips av Pehrnilla fra strøssel&annet  at det er veldig godt med 100 g smeltet hvit sjokolade i dette.

Så er du ikke glad i ren oste-krem smak, så kan du nå tilsette smeltet hvit sjokolade , og mikse det videre før du tilsetter eggene.

Du trenger 4 egg som har stått i romtemperatur.

Tilsett et egg om gangen.

Og gjør slik med resten.

Nå er røra ferdig til å fylles i formen, men du kan også på dette tidspunkt tilsette knust kjeks,  som f.eks. Oreo kjeks,

brownies smuler,  biter med karameller,  eller biter med sjokolade slik jeg gjør idag.

Jeg blander i 100 g grovhakket sjokolade biter.

Denne ostekaken skal stekes i et vannbad. Du kan enten sette folie rundt kakeformen slik at det ikke kommer vann i den, eller gjøre det jeg gjør: sette kakeformen i en bakeplate fylt med vann.

Inn i en for-varmet ovn på 150C i cirka 20-25 minutter.

Når den kommer ut av ovnen er den myk, så la den bare avkjøles.

Jeg bruker som 3. lag en pakke med kokos Cream fra Jell-O.

Har du ikke det,  kan du bruke vaniljekrem fra Tine og tilsette 50 g.  revet kokos.

Blandes godt og smøres over ostekaken.

Sett kaken kaldt  over natten.

Neste dag smøres evt. litt pisket kremfløte over kaken.

Jeg dekker hele kaken med pisket kremfløte.

Tar cirka 50 gram fersk kokos, legger den i en panne, og griller/steker det litt.

Slik at den blir litt brunere i fargen.

Ta 50 g mørk sjokolade,  varm den ca. 30 sekunder i mikron,  og med hjelp av en ostehøvel høvler du små sjokoladebiter med den.

Hell over ristet  kokos som gir en utrolig god smak på kaken.

Litt små kremtopper på toppen om ønskelig.

Ferdig for å nytes.

Et deilig stykke m/ Chocolate Coconut Cream Cheesecake!

Vaniljekrem og ristet kokos på toppen gir en god smaks kombinasjon.

Håper dere ble fristet.

Dette var det for denne gang, håper vi sees igjen imorgen.

Ønsker dere alle sammen en strålende dag videre, og en fantastisk helg!

Avslutter med et lite ordtak:

Alle interiørprodukter som du ser i dette innlegget  finner du hos Anna-K i Jønkøping

Facebook Comments

Kommentarer

kommentarer

Forfatter

124 Comments

 1. Birgitte Rødseth Svar

  Hei
  Tusen takk for herlige oppskrifter og inspirasjon!!
  Laget kaken og tok med på jobb i dag, men noe gikk galt. Ostefyllet ble ikke skikkelig stivt så når jeg tok av formen så datt den utover fatet. Smaken var god, men utseende heller dårlig. 🙂 Jeg har hatt i 900 gr Philadelphiaost og 100 gr hvit sjokolade og resten av det som står. Hvorfor ble den ikke stiv? Stekte den i 25 min i vannbad og sto i hele natt i kjøleskapet.

  En annen ting. Vet du hvor jeg kan få kjøpt sånn kakefat med kakeform (dårlig forklart men du skjønner kanskje). Jeg har en på 22 cm, men jeg skulle hatt i 24 eller 26 cm. 🙂

  Takk for herlig blogg!! 🙂

  • Hei Birgitte, så kjedelig du ikke fikk det til fordi 900 g ost er ikke billig, jeg vet ikke om den vanbad var høy nok slik at den ble godt stekt.
   Bakeformer finner du hos cacas.no

 2. Hei
  Her laget kaken for andre gang denne helga og synes den er fantastisk. Nå når jeg lagde den andre gang brukte jeg de fire eggeplommene etter bunnen og lagde hjemmelaget vaniljekrem. Syntes at Tine sin var for tam båe i smak og farge. Jeg steker den i en 28 cm for, da er formen helt full når eg har hatt på ostefyllet. Jeg steker den og nok dobbelt så lenge som det står i oppskriften. Om det har noe med at jeg har større omkrets det vet jeg ikke, men god blir den 🙂

  • så herlig at du likte den, det er bedre med hjemmelaget vaniljekrem, bra jobbet
   God Påske Siri

 3. Er du sikker på at du brukte 24 cm form? Det er såvidt plass til ostelaget i min 25cm form, og jeg får dermed ikke plass til vaniljekremen på toppen.

 4. Hei Manuela!
  Jeg lagde denne kaken til mamma sin bursdag i mai, og den ble helt perfekt! Jeg har kommentert på bloggen din før, hvor jeg sa at du inspirerer meg veldig, og jeg synes det er så gøy å følge oppskriftene dine! Særlig når resultatet blir perfekt 😉 Jeg har alltid likt å bake og å lage mat,så det er gøy å finne nye ting å prøve her! Så må jeg si at denne kaken ble en stor suksess som bursdagskake! Mamma hadde en venninne her og alt de sa var “mmmm” “mmmmm” mellom hver skje. De nøt hver bit, og venninna sa at “denne kaken kommer med godlyder, som du hører!” De elsket den! Så TAKK for at du har denne bloggen,så jeg kan kose meg med å fine fantastiske oppskrifter og kan lage dem ved forskjellige anledninger! 🙂 Du forklarer så bra, og det er lett å følge når du har så mange bilder.
  Rett og slett herlig!

  • Dette var helt herlig å lese Anita 🙂 Tusen takk for tilbakemeldingen, så gøy at kaken falt så i smak 🙂 Vil ønske deg en fortsatt fin dag!

 5. Hei. Takker for en flott blogg – spennende og veldig hyggelig å lese.
  Jeg har laget denne ostekaken to ganger nå og jeg har tillatt meg å legge den på min blogg da bloggen er min oppskriftsbok. Jeg har linket til deg og håper det er OK 😉

 6. Hei Manuela. Jeg har tenkt å lage denne kaken til bursdagen til søsteren min i morgen! Men bruker du virkelig 3 pakker med philadelphiaost (300g per pakke) og så 100g hvit sjokolade? jeg synes dette virker så fryktelig mye. Men om det er sånn så kjøper jeg jo 3 pakker!

 7. Har prøvd denne kaken i helga, men noe går galt. Det renner ut en klissete væske fra bunnen av kakeformen. Tror det må komme fra marengsbunnen. Kaken var svært bløt og helt umulig å få av papiret i bunnen. Så den ser ikke bra ut på fatet. Får prøve å dekke til noe med krem.

 8. En annen ting – jeg kunne ønske du kunne skrevet litt mer nøyaktig beskrivelse i oppskriften … Feks det du sier om at vannbadet kanskje ikke var høyt nok.

 9. Hva tror du det kan være som er feil? Føler jeg har fulgt oppskriften så godt jeg kan.

 10. Hei Manuela!

  Jeg vurderer å lage denne kaken, men jeg skjønner ikke hvordan du får den ut av formen(?) noen tips til hvordan man kan gjøre det?

 11. Hei M!

  Jeg lagde denne kaken forrige uke til min manns 30 års dag og det var en knallsukse 😀 Jeg fikk ikke til å steke den i vannbad og den ble ikke like høy som på bildet. Kaken ble nok litt løsere i “fisken” enn den skulle, da jeg ikke klarte å steke den i vannbad. Men smaken var helt vidunderlig 😀 Denne skal jeg lage flere ganger, og kanskje en dag kommer jeg til å forstå hvordan jeg skal få til vannbad steking ;P Ha en fin uke videre, Monika 🙂

 12. Pingback: ingeborgskokebok.no – Ostekake med kokos og sjokoladebunn

 13. Lagde denne kaken til bursdagen til kjæresten min. Han sa det var den beste kaken han noen gang hadde smakt 🙂

  Kaken ble også bare bedre og bedre dess lengre den sto, etter 3-4 dager var den på sitt beste.

  Takk for oppskriften! 😀

 14. Hei Manuela. Jeg har spørsmål om det å tilsette eggene. Når du tilsetter de, går det å an å tilsette de vekselsvis med smeltet sjokolade? Vil det gjøre noe forskjell slik at man evt unngår at osten skiller seg? Eller må man tilsette de et og et i rekkefølge? Jeg er enig i at man ikke skal ha alle i på en gang. Jeg har opplevd i andre kaker at man tilsetter egg vekselsvis for å slippe at røren skiller seg, f.eks Kvæfjordkake/Verdens beste.

 15. I am baking this as I am writing…The bottom crust after the 20 minutes was crusted on top but jiggly underneath…I went ahead and let it cool, put the coconut on top…made the cheesecake part and put back in oven…it has been baking over an hour and is still wet inside…just turned the oven up to 325*F, covered the top with foil as it was starting to brown…will bake for 45 more minutes and see what happens…this is an expensive cheesecake to make…so I am going to make every effort to get it fully cooked.

 16. I finally got this baked…It received rave reviews at the party I took it too…will definitely make this again with some modifications on pan size and temperature.

 17. Hei! 
  Jeg synes denne kaken er SÅ god, jeg har laget den flere ganger, og blir bedre for hver gang 🙂
  Fast og fin blir den også! 
  Jeg skal gifte meg til sommeren og vurderer å ha denne som en bryllupskake, men jeg lurer på om jeg kan få noen tips til hvordan jeg skal gjøre det med størrelser på springformene. Jeg tenker å lage tre kaker, tror du det er mulig å lage en variant som er større enn denne, eller bør jeg lage flere mindre? 
  Håper på svar! 
  Hilsen Anna

  • Team Passion4Baking Svar

   Hei Anna. Så hyggelig at du liker kaken. Du kan doble oppskriften og lage den i en form på ca 30-32 cm, men da må steketiden økes noe. Alternativt kan man jo lage flere i normal størrelse. 🙂
   Lykke til!

   -Team Passion4Baking

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Pin It
USANorway