God morgen, og velkommen til en ny dag her på passion4baking.com

Håper dere alle hadde en bra start på uken igår.

Nå som det er vår,  er det så herlig å bake med glade farger. Derfor blir dagens innlegg med mye lilla..

Dere har ofte sett meg bruke Jell-O French Vanilla når jeg baker. Det som er kjedelig,  er jo at det ikke går å kjøpe det på så mange steder enda.

Derfor testet jeg i helgen Cupcakes med vaniljekrem fra Tine.

Resultatet ble supergode, myke, luftige og smakfulle vanilje cupcakes.

Her kommer oppskriften, enjoy!

Vaniljekrem Cupcakes  18 stk( Vanskelighetsgrad : middels)

 • 100 g usaltet smør
 • 150 g sukker
 • 1 vaniljestang
 • 2 egg
 • 2,3 dl mel
 • 2 ss. maizena
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2-1 pk vaniljekrem ( Tine)
 • 1 dl fløte

Hell sukker og smør i en bolle…( bruk alltid romstemp smør).

Miks til det blir “fluffy”.

OBS: viktig at du bruker romstemp. egg. Ta dem gjerne ut fra kjøleskapet minst 1 time på forhånd,  for å få best resultat.

Jeg bruker idag frøene fra 1 vaniljestang slik at jeg får en luksus variant av vanilje cupcakes.

Når smør og sukker har blitt “fluffy”, tilsettes 1 egg om gangen under tiden du mikser..

Skrap sidene av bollen og tilsett neste egg.

Miks det cirka 3 minutter mellom hvert egg.

Nå er det på tide å tilsette mel.

Bland  mel, maizena og bakepulver i en skål..

Jeg bruker alltid en sil for å få best resultat.

Her bruker jeg en hel pakke med  vaniljekrem. Men du kan også ta 1/2 pakke

Bruker du hele blir det litt pudding aktig Cupcake på insiden.

Hell vaniljekremen i bollen sammen med melblandingen, og miks dette videre.

Mens du mikser,  tilsettes fløte litt å litt.

Ikke overmiks…

Ferdig til å fylles i cupcake formene.

Bruker idag disse supersøte “ruffle” cupcakes former fra wilton.

Disse formene finner du hos tartdecor.se

Cupcake formene trenger litt støtte, så derfor bruker jeg en muffinsform fra wilton,  den som er medium stor.

Finnes hos tartdecor.se eller i Norge hos cacas.no og hos kakeboksen.no

Legg i 1 iskrem skje med røre i hver form.

Inn i en forvarmet ovn på 200 C i cirka 20 minutter,  eller til de er gyldne brune på toppen.

Skjekk alltid med en tannpirker….Om den kommer ut tørr er den ferdig, hvis ikke steker du dem videre noe minutter til.

Hadde litt røre til overs,  så jeg la resten i disse supersøte vintage kopper fra IB Laursen.

Kjøpte dem i Norge på Mosseporten for 25 kr stk.

Nå er de ferdige,  og lukten er himmelsk god!!!.

En liten smaksprøve må jeg jo ha……. og jeg må jo vise dere innsiden av dem…

Tasted delicious!

Som krem brukte jeg Angel Feather Icing….. oppskriften finner du her,

Jeg lagde icingen med 1 vaniljestang istedet for vanilje extract.  Det gav faktisk en enda godere smak i icingen.

Dette er en favoritt frosting til de minste her hjemme.

Jeg delte icingen i 2,  og brukte lilla konditorifarge fra Cake Craft for å få halvparten av icingen lilla.

Ettersom disse formene er litt gjennomsiktige,  ville  jeg bruke en ekstra cupcakeform som jeg la under den andre-

En liten sløyfe rundt formen er jo litt søtt å ha, eller hva??.

Smurte litt frosting på mine cupcakes, og la på en hjemmelaget marsipanrose…se her om du vil se hvordan den lages.

Jeg bruker 2 farger: hvit og lilla marsipan.

Så brukte jeg en stor tip og  sprøyet  icing på disse cupcakes.

Jeg bruker  en stor stjerne tipp 

Jeg elsker scrapbooking,  og jeg syns det er gøy å gi bort cupcakes som har en inspirasjons tekst festet på..

Liker du disse små notes kan du se flere her.

Denne teksten er til dere som sliter litt med å få det til, både med cupcakes og frosting.

Ikke vær så harde mot deg selv. Prøv ditt beste,  så blir du bedre for hver gang du baker…… og bak med kjærlighet 🙂

Det var det hele for i dag…. Vaniljekrem Cupcakes.

De er myke og , og kan absolutt anbefales.

klarafargdiga.com selger disse supersøte cupcake boksene. De er store nok til en medium cupcake.

Perfekt til å gi bort til en som elsker cupcakes.

Ha en strålende dag , så kommer jeg tilbake igjen imorgen med en ny oppskrift.

Vi sees.

Forfatter

179 Comments

 1. Jeanette Svar

  Hei, hei!
  Jeg laget disse i dag, og de smakte helt fantastisk! Du er så flink Manuela, alltid herlige oppskrifter:)
  Men det skjedde noe rart. Når jeg tok dem ut av ovnen, så virket de luftige og fine. Men etter et halvt minutt, så falt de helt sammen! De falt sammen i midten, så de ble ikke så fine! Vet du hva jeg kan ha gjort galt? Men som sagt, så smakte de nydelig likevel:)

  Gleder meg til mange flere fantastiske oppskrifter!

  Jeanette:)

  • Hei Jeanette, så koselig at du lagde disse, alle kaker og cupcakes synker litt etter du tar dem ut av oven , men ikke helt ned så det jeg lurer på har du mikset smør og sukker lenge nok?
   Har du brukt romstemp egg?
   Har du blandet mel og bakepulver godt sammen, ,mye av det utgjør resultat på slutten.
   Er glad at dem smakte.

 2. Hei! Herlig inspirasjon å hente fra bloggen din, Manuela!

  Vi gjerne dele et tips med deg/dere! Jeg har tidligere prøvd å erstatte Jell-O med vaniljekremen til Tine. Smaker vidunderlig, men syns selve cupcakeformene ble litt “greasy” av den. Har nå prøvd kakefyll med vaniljesmak (fås i omtrent alle dagligvarebutikker). Bare tilsett litt mindre væske i kakefyllpulveret!

 3. wenche frøid Svar

  Disse må prøves….:) Nå gleder jeg meg veldig til å komme på kurset ditt her i sarpsborg. Det er på bursdagen til min mori….så jeg måtte be henne å feire det dagen før slik at jeg og hun jeg er tante til får kommet på kurset ditt.

 4. Elisabeth Svar

  Hei Manuela:) jeg lagde disse cupcakesene i går, må si at frostingen ble utrolig vellykka:D men bare lurer på om du har på varme eller luftovn når du steker disse? for mine ble kjempe brune men alikevel var de kjempe deigete inni, det ble aldri ordentlig stekt:( og røre jeg fikk var og flytende i forlhold til bildene dine og da hadde jeg ikke tilsettet fløte en gang, burde jeg egentlig bare få i litt mer mel slik at røre blir tykkere? tenkte å prøve det igjen i dag og gleder meg utrolig mye til et vellykka resultat:D klem Elisabeth:)

  • Hei Elisabeth, nei du skall ikke tilsette mer mel, men bruk kansje halvparten av en pakke med vaniljekrem og halvparten fløte

 5. Hei hei. Kan jeg spørre ca hvor lenge du pisker smør og sukker ?

  • Hei Maria, av og til 10 min, jeg driver med mye annet mens det mikser men aldri under 5 minutter.

 6. hei Manuela 🙂
  sliter litt med at icingen eller toppingen jeg lager blir så flytende, den renner liksom litt utover. hva kan jeg gjøre for å hindre dette?

 7. Har nettopp laget disse, og de sank helt sammen når jeg tok dem ut av ovnen… Mener å ha fulgt oppskriften nøye. Har du noen mening om hva jeg kan ha gjort galt?

  • Det er ikke lett å si Maria, men alle cupcakes og kaker senker jo litt ned etter steking fordi det kommer i en litt kaldere tempratur

 8. Har nettopp laget disse. Da jeg tok dem ut av ovnen sank dem veldig sammen, og konsistensen var mer som pudding enn cupcake. De ble m.a.o. veldig kompakte. Har du noen anelse om hva som har gått galt? Mener at jeg har fulgt oppskriften nøye…

 9. Jeg endte opp med å lage chocolate chip cupcakes som jeg også fant på bloggen din, og de ble KANON gode. Ikke bare gode, de hevet seg helt perfekt! 😀 Jeg ble kjempe fornøyd! Tok også noen med til universitetet i dag og de elsket dem! Skal deffinitiv lage den igjen. 😀
  I dag er jeg usikker på om jeg skal lage disse cupcakesene eller om jeg skal lage troika kaken, er så mye jeg vil lage 😀

  • Kjempe flott, Nuha..Så flink du ..Du blir nok spurt mange ganger nå om du kan bake mer..;)

 10. Tusen takk for herlig oppskrift Manuela. Du har en fantastisk blogg som har inspirert meg masse på kjøkkenet. Jeg har nå startet blogg selv, og håper jeg en dag kan bli like flink som deg. Ta gjerne en tur innom http://idakari.blogspot.com/ og titt 🙂 det kommer mer der etterhvert. Min favorittoppskrift blåbærcupcakes fra deg er allerede lagt inn 🙂 klemmer fra Ida

  • Du er jo kjempe flink Ida! 🙂 Det var en kjempefin blogg du hadde 🙂 Ha en fortsatt fin dag, og lykke til med både baking og blogging.

 11. Så herlige vår-bilder!!<3 Er så glad i blomstene du har med her, de er så fine^^ og bloggen din er jo vidunderlig!  Likte også at du skrev at man må bake med kjærlighet<3

  Jeg har fått "passion" for å lese passionforbaking bloggen din!:D 
  Gleder meg til nye innlegg 😀 

  • Tusen takk for hyggelig meldig Joy! Herlig at man kan ha en passion i livet, ikke sant?

 12. Disse skal jeg lage i morgen, men jeg finner ikke corn syrup.. det heter faktisk glukosesyrup på norsk, dersom noen lurer på det. 🙂

 13. Hei
  Jeg regner med at det er en liten boks vaniljekrem som brukes ? Og hvodan er disse å servere dagen etter de er bakt, holder de seg godt ?

  • Hei Fatima, det er første gang jeg lagde disse og dem ga jeg bort, generalt er cupcakes best sammen dag

 14. hei.
  mulig jeg er både blind og dum,men hvor lenge skal de stekes? de ser deilige ut, har allerede smør og egg ute til “oppvarming” 🙂

 15. og der fant jeg det! har lett så lenge:P

  merkelig hvor blind man blir når man titter sånn.. 🙂

 16. Disse har jeg tenkt å prøve meg på i helgen, de ser jo bare rågode ut!
  Skjønner ikke helt dette folk skriver om størrelse, for da jeg var i butikken var det kun 1 størrelse på vaniljekremen (men 2 forskjellige på vaniljeSAUS). Uansett håper jeg at jeg har tatt den riktige;) 

  Lurte litt på om det funker bra med slikt vaniljepulver istedet for vaniljestang?Og hvor mye vaniljepulver jeg bruker da?(tenker på et slik bittelite glass med vaniljepulver man kan kjøpe på helsekost feks)
  Og hvilken størrelse er det på den is-skjeen du bruker til å ta røren oppi formene? Vet jeg har lest det tidligere, men klarer ikke finne det igjen:(

  Ha en strålende dag! 🙂

  • Tusen takk for det Esther, jeg trodde også det kun fans mini vaniljekrem. du kan bruke vaniljepulver det er akkurat det samme som frø fra en vaniljestang.
   Jeg bruker en størrelse 4 på den is-skjeen
   God helg

 17. Hei 🙂
  Jeg lurte på om det er mulig å sette denne cupcakes deigen kaldt i litt over et halvt døgn?
  Jeg har ikke tid å lage de i morgen, bare steke de. 

 18. Caroline Svar

  takk for svar:) Men har du noen tips til hvordan jeg skal legge vaniljekremen inne i cupcaken da?=)

  • Det er bare ett glede Caroline, jeg bruker en verktøy hvor du trykker ut det som er mitten av en eple ( kommer ikke på navnet) så tar jeg det ut og fyller det med vaniljekrem
   Bruker da en lite tipp eller en ts.

 19. Jeg fant kremortartari… kalles også kaliumhydrogentartrat. Måtte spørre etter det på apoteket. Ble fortalt at det hadde veldig kort holdbarhetstid, så måtte på to forskjellige apoteker for å finne. På første apoteket fant de også frem en GIGANTISK krukke, heldigvis var det en liten en på det andre apoteket… begge to var Apotek 1.

  Glykosesirup (corn syrup) fant jeg også. På Meny. Står borte ved kaketingene, er fra Dr. Oetker og heter “Flytande Glykos.” Da jeg spurte etter det på apoteket sa de at de kun hadde flytende glukose, men det var visst akkurat det samme som sirup…

  Skulle lage disse i bursdagsgave til en venninne. Muffinsbrettet som jeg satte muffinsformene i, var for lite. Dermed “tok” de ikke nedi, og de ble ikke stekt under!! I tillegg ble de ganske mørke på toppen, og da måtte de jo være ferdig, men det var de ikke! Dermed gikk 12 muffinser i bosset.

  Har 6 inni ovnen akkurat nå, uten muffinsbrett… man lærer så lenge man lever.

  • Uff det er kjedelig Astrid, neste gang sjekk med en tandpirke om dem er ferdig, om dem er ikke tør ta bakepapir på muffins og stek det videre på den måte slipper du at det blir brent på toppen plus at det blir godt stekt invendig.
   Bra at du fant glykos og cream of tartar sistnevnte kan du også erståtte med noen dråper sitron
   God helg

 20. Nicoline Svar

  Hvorfor bruker du maizena? Er det viktig å ha det i? Ha en fin kveld.

  • Cupcakes blir finere og mykkere av det du kan bruker bare mel om du ikke vil bruke maizena
   Ha en toppers helg Nicoline

 21. Hvor mange dl er det i den pakken med vaniljekrem som du brukte?

  • Hei Maria, nå har jeg ikke flere pakke liggende her hjemme, men det er den som er minst, tror ikke det fins noe som er stor når det gjelder vaniljekrem fra Tine

 22. Må bare spørre om 1 ting til, så jeg ikke bommer når jeg lager disse i helgen: Skal de stekes i varmluft eller på over-og undervarme? (vanlig)

 23. Hei Manuela! Så flott at du laget noen med norsk vanilje krem! Disse såg nydelige ut! De skal jeg definitivt lage til lørdagskosen;-) Men har du et forslag til en annen frosting jeg kan ha på disse cupcakesene?
  Hvilke cupcakes er det du lager med en vanilje klatt i midten?

  • Du kan lage det med sjokolade frosting som smaker godt sammen, den som jeg har vanilje i mitten topper jeg for det meste med sjokolade frosting
   God helg

 24. Marie Elise Svar

  Er en vaniljestang det samme som 1 ts vaniljeextrakt? 🙂

  • Ja det er like bra, extraxt er en vaniljestang som har ligget i vodka noen månder

 25. Hei! Kommenterer på dette innlegget og 😉
  Bakte disse som mannen fikk med seg på jobb på bursdagen sin igår, bare at jeg lagde en baylies/kaffe topping. De ble utrolig tunge og gode! Helt nydelig og jeg fikk masse skryt 🙂
  De falt veldig sammen da jeg tok de ut av ovnen, men d er kanskje pga tyngden i de? Eller har jeg gjort en feil?

  Igjen, takk for gode ideer 😉

  • Hei Tonje, så flink du er det høres jo så godt ut. alle cupcake’s og kaker synker litt etter steking

 26. Hei. Jeg lagde disse muffinsene i dag, og de smakte himmelsk!! Men de sank utrolig sammen etter steking. De var høye og flotte inne i ovnen, men når jeg tok de ut sank de sammen og ble bare 1 cm tykke. Har jeg gjort noe feil??

  • Hei Kine, det vanlig at cupcakes synker litt i mitten etter at dem er stekt men ikke 1 cm.
   Har du brukt romstemp smør?
   er ihvertfall glad at det smakte

 27. Frøken A Svar

  Hadde som mange andre her problemer med at de sank sammen… aner ikke hva som skjedde. Brukte romtemperert smør og egg, men brukte håndmixer. Kanskje jeg mixet for lite? De ble VELDIG kompakte, type 2 cm.

 28. Gleder meg til å prøve disse, men hvor mange får du av denne oppskrifta? Flott blogg! 🙂

 29. Ingeborg Svar

  Hei!
  Jeg prøvde ut oppskriften her om dagen og det var helt sinnsykt godt! 😀 Men da jeg tok mine cupcakes ut av ovnen falt de sammen. Har du noen tips til hvordan jeg kan unngå det? 🙂

  • Hei Ingeborg, nei det er vanskelig å si, spesialt om du har følgt at til punkt og prikke, ikke gi opp

 30. Turid Mari Svar

  Hei Manuela 🙂
  Bloggen din er FANTAASTISK 😀 Prøvde meg på disse muffinsene idag og min røre ble også mye tynnere enn din.. er det riktig at det kun skal være 2,3dl mel? muffinsene ble veldig kompakte, til tross for jeg vispet lenge og brukte romtempererte varer.. hmm 🙂

  • Hei Turid, Tusen takk for det
   ja det stemmer med mel dette er på bare 2 egg men ta gjerne 0,2 dl mer om du vill
   Håper det blir bedre neste gang Turid
   God Påske

 31. Hei Manuela – God Påske – Nydelige Cupcakes – brukte rørsukker i stedet for vanlig sukker og lønnesirup i stedet for maissirup – fantastisk resultat!

 32. heihei! først vil jeg bare si at siden din er kjempefin! har lyst til å prøve meg på disse, men har aldri laget cupcakes før, så da er det noen ting jeg lurer på:
  hvor kan jeg kjøpe en god kakesprøyte? er det best med engangsposer? helst i en butikk og ikke på nettet.
  hvordan tar jeg på icing?
  hvor lenge holder disse seg i et kjøleskap med icing på?
  hvor kan jeg få kjøpt fondant? også helst i en butikk… går dette an å lage selv? har du i så fall en oppskrift og fremgangsmåte?
  kjempebra og inspirerende side! 🙂

 33. heihei! først vil jeg bare si at siden din er kjempefin! har lyst til å prøve meg på disse, men har aldri laget cupcakes før, så da er det noen ting jeg lurer på:
  hvor kan jeg kjøpe en god kakesprøyte? er det best med engangsposer? helst i en butikk og ikke på nettet.
  hvordan tar jeg på icing?
  hvor lenge holder disse seg i et kjøleskap med icing på?
  hvor kan jeg få kjøpt fondant? også helst i en butikk… går dette an å lage selv? har du i så fall en oppskrift og fremgangsmåte?
  kjempebra og inspirerende side!

 34. hvor får man tak i vanilje satangen?
  oppskriften virkes såå god!<3

 35. Janniken Svar

  Hva mener du med fløte, matfløte eller kremfløte?:)forresten elsker bloggen din 🙂

  • Tusen takk for det Janikke, jeg mener altid kremfløte når jeg snakker om fløte

 36. Mona A. Nævestad Svar

  Jeg har laget Vaniljekremcupcake i dag, men hadde ikke fløte og vaniljestang, tok melk og vaniljesukker i stede. De smelten i munnen og så luftige. Så nå vet jeg hva jeg skal lage til kurset. Hvordan oppevarer man de best mulig til neste dag?

  • Så herlig at du likte dem Mona, det er best å oppbevare det i romstemp med litt plastfolie over dem

 37. Hei Manuela!
  Jeg har prøvd å lage disse cupcakesene to ganger, og begge gangene har de sett veldig ferdig ut i ovnen, men når de tas ut av ovnen faller de sammen. Enda de står inne i over 20 minutter! Hva anbefaler du meg å gjøre? Røra mi ble også mye mer rennende enn den du har bilde av her, hva er trikset ditt? 😉 De ble supergode, men ikke ferdige. Veldig synd!
  Håper du har noen svar.
  – Siri

 38. Hei, jeg luere på nesten det samme som Siri her, dem ble rett og slett nydelige når dem var inne i ovnen, så bare falt dem ned og ble stygge etterpå.. Hva skjedde? : /  

  Skal lage dem til 80¨års dag på lørdag, trenger tips!

 39. fikk samme problem, syntes ikke så mye med frosting. Men ville blitt enda penere om de var like høye og flotte som i ovnen. Hva skjedde???

 40. Kathrine Svar

  Lagte disse nå nettopp. hadde I litt mindre vaniljekrem. hadde og I 1 ts SP. Lagde en sjokoladeglasur til å ha på. De ble luftige og herlige 😀

 41. Katarina Svar

  Mine falt sammen med en gang de ble tatt ut av ovnen 🙁 Usikker på hva jeg gjorde galt, røren min ligner akkurat på din. Samme temperatur på ovn og utseende på ferdige cupcakes, helt til de ble tatt ut. Leit!

 42. Thea Hammerstad Svar

  Tenkte at jeg skule lage disse til bursdagen min, men lurer på om man kan bruke andre typer frosting?

 43. margit eriksen Svar

  Det er veldig mange som strever med oppskriftren og kaker osm synker sammen..;)) Har laga vanilje-cupcakes av dine oppskrifter, og opplever stort sett atd ei faller sammne, blir tunge,,,og eg følger oppskrifta slavisk – alt er temperert og eg visper meg halvtr ihjel…ANdre oppskrifter gpår heilt greitt…. Har prøvd din oppskrift med melk, og det går flott!

Skriv en kommentar

Pin It
USANorway