Hei igjen alle sammen!

Det er helt utrolig så herlig vær det er for tiden. Solen skinner og den varmer så godt på kroppen.

Tok meg derfor den friheten til å ta litt flere bilder ved den vakre stranden vi har.

Det er en del av dere som har spurt etter tips om 17. mai Cupcakes, så derfor blir det idag på bloggen.

Jeg husker godt mitt første 17. mai i Norge. Det var en del av mine venninner som sa at jeg skulle bli med dem ut på gata for å se på toget.

Sto der i gågata,  og forbi kom dette fantastiske tog med musikanter som spilte og skolebarn som viftet med Norske flagg. Tilslutt så kom russetoget som jeg var ble helt fascinert av.

Ja, Norge er et herlig land å bo i. Har sagt til mannen min at en dag ønsker jeg å  flytte tilbake til vakre Norge..

Men nå over til disse 17 mai cupcakes. De er laget med en myk sjokolade-cupcake bunn, og  denne oppskriften kommer fra den fantastiske Rose Levy Beranbaum.

Hennes variant er toppet med  en sjokoladesaus, men jeg valgte å toppe dem med en  hvit fluffy sjokolade frosting som helt enkelt smelter i munnen.

Toppet dem med vakre hvite perler og det Norske flagg,  selvfølgelig til ære for Norges nasjonaldag 2011.

Saftig sjokolade cupcakes ( by Rose Levy Beranbaum):

 • 35 g kakao
 • 60 g varmt vann
 • 55 g olje
 • 2 eggeplommer
 • 3 eggehviter
 • 1 ss. vanilje extract
 • 60 g mel
 • 35 g maizena
 • 150 g sukker
 • 1 ts. bakepulver
 • 1/2 ts. natron
 • 1/8 ts. salt

Sett ovnen på 175 C , ca. 20 minutter før du skal steke disse cupcakes.

Hell kakao i en bolle og hell over kokende varmt vann.

Rør det godt sammen, sett folie over,  og sett det kaldt i 30 minutter i kjøleskapet.

Etter 30 minutter i kjøleskapet helles sjokolade røra og eggeplommene i en miskerbolle.

Tilsett så olje, bruk Rapsolje eller Saflorolje.

Miks det sakte i begynnelsen,  så 1 minutt på maks hastighet.

Tilsett  vanilje extract……

Bland sammen mel, maizena, salt, bakepulver og natron..

Tilsett det så i sjokoladerøra.

miks det sakte i cirka 1 minutt til alt er godt blandet.

Tilsett eggehviter i 3 omganger under tiden du mikser,  og miks det så i cirka 2 minutter.

Du ender opp med en løs og fin røre.

Fyll 8-10 cupcakes former med røra, og sett dem inn i en for-varmet ovn på 175 C i cirka 15-20 minutter.

Ikke fyll formene mer enn 3/4 dels fulle.

Ferdig! …Om du får du en topp slik jeg fikk  kan du enten skjære av toppen,   eller bare sette krem over den slik jeg gjorde.

De er saftige og gode, ifølge min mann som er smakekanin her hjemme. 🙂

Bruker hvit sjokolade frosting som du finner oppskriften på her

Bruker en stor stjerne tipp , 18 mm som du finner hos strøssel&annet.se

Begynner foran og går sikk sakk bakover når jeg spruter.

Toppet det med vakre hvite perler og et Norsk flagg…

Et lite glass med champagne ( brus )  for anledningen….

Det finnes masse måter å pynte cupcakes på. Jeg selv elsker enkle cupcakes uten for mye pynt og stas..

Disse er nok min favoritt måte å pynte cupcakes på. Enkelt og delikat!

Det også veldig flott like før servering å sette litt ferske bær på disse cupcakes, som for eksempel bringebær.

Ellers så finnes det mange fantastiske “first impression moulds”,  som denne her under.

Brukte da Wilton konditorifarge som jeg farget marsipanen med. Presser det ned i formen,  og så får man en slik design som du ser på bildet.

Denne formen kommer fra kakeboksen.no. , finnes også en del på cacas.no eller thecakedecoratingcompany , der du også får 10% rabatt om du bruker kode “passion4baking”

Jeg la dem bare  på toppen av kremen. Her har du Norges alle farger…rødt, hvitt og blått!

Det var det hele for disse 17. Mai cupcakes.

Jeg ønsker  dere alle fantastiske lesere en fantastisk 17. mai feiring.

Håper virkelig at solen skal skinne hele dagen over Norges land.

Ha en herlig Tirsdag  alle sammen!  Skinn med solen 🙂

Stor klem fra meg!

Forfatter

102 Comments

 1. Hei Manuela. Flott blogg!!! Nå er det lenge siden du la ut denne oppskriften, men jeg har nettopp prøvd den, og røra mi ble helt flytende. Ikke luftig som jeg oppfattet fra bildene dine. Jeg mener jeg hadde riktige ingredienser i, så jeg lurer på om jeg har gjort noe galt i forhold til eggene? Eggeplommene røres i først og mot slutten has en og en hvitte i? Kan det har vært noe jeg gikk glipp av med tanke på røring eller visping av eggene slik at alt ble mer luftig? Jeg endte med å ha mer mel i røra, for det var virkelig ei suppe jeg ellers skulle ha i formene. Men det skulle kanskje være sånn? Mer mel var ikke noe lurt, i hvert fall :-/

 2. du har glemt sukker i oppskriften… mine smakte dritt, har bakt tre brett med sukkerløse muffinser…. Og jeg rekker ikke gå på butikken… Nå må lillebroren min konfirmeres uten muffinser. Takk skal du ha. 

  • Hei på deg. det står 150 g sukker i oppskriften, så vet ikke helt hva du mener her.
   Veldig leit at du ikke fikk det til denne gang, skulle ønske jeg kunne gjøre noe for deg som gjør dagen til din lille bror helt perfekt!
   Håper at dagens hans ble perfekt med annet godt du sikkert har laget
   klem fra Manuela

 3. Hei! Nå har jeg akkurat bakt disse cupcakes’ene, og for en himmelsk smak og tekstur det var på de! Litt “omfattende” og tidkrevende å lage i forhold til min enklere og gamle “røre smør og sukker hvitt, tilsette egg, mel og melk – stek”, men jammen meg var dette noe helt annet. Nam! Disse skal jeg lage flere ganger… Det er vanskelig å la være å spise flere nå, jeg har tillatt kun en liten smaksprøve nå i kveld, resten er til imorgen. 😉 Gjenstår å smake de med den hvite sjokoladefrostingen, den enker jeg at jeg lager i morgen tidlig, for så å mixe den og sprøyte på på ettermiddagen. Den ser helt fantastisk ut, når jeg ser på bildene dine. Jeg gleder meg!

 4. Hei, jeg har nogen spørsmål til deg. Fyrste spørsmål, kan man bruke melkesjokolade i stedet for albino sjokolade`? Andre spørsmål, kan du sende oss 20 17.mai cupcakes i posten? Det er krise!! Stor Stor Krise, Sikkelig stor krise!! Vi har skolekos!!! PLISSSSS du hadde vert en knupp<3<3<3<3<3< plisssss!!? 🙂 knuppeluppen våres!

 5. nydelige cupcakes! Disse skal jeg prøve til 17. mai selv 🙂 Hvordan får du formen til å holde fargen etter steking? Mine mister alltid all mønster og farge etter de blir stekt, noe som er veldig kjedelig..

Skriv en kommentar

Pin It
USANorway