IMG_5445

Her kommer min beste grunnoppskrift på vaniljecupcakes, mine absolutte favorittcupcakes.

IMG_0373

Vaniljecupcakes:

 • 5 dl kremfløte (romtemperert) eller vanilljesaus
 • 200 g usaltet smør (romtemperert)
 • 3 dl sukker
 • 4 egg (romtemperert)
 • 7 dl hvetemel, siktet
 • 2 ts bakepulver, siktet
 • 1/4 ts. salt
 • 1 ts vaniljeekstrakt

 

obs: Det er viktig at smør og egg er romtemperert for å få best resultat,  og at du sikter det tørre i 2 omganger for du blander det sammen med røre.

 1. Pisk sammen romtempererte egg, og sukker sammen i cirka 5 minutter eller til du for en luftig krem
 2. Tilset ett og ett egg om gangen,  og mix mellom hver egg cirka 30 sekunder.
 3. Sikt inn det tørre, vekselvis med kremfløte ( i 2 omganger )
 4. Hell røren i muffinsformer ( fylles 3/4 fulle ) jeg bruker en iskrem skje for dette.
 5. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter.
 6. Avkjøl kakene på rist.
 7. lag Angel feather icing som du finner her 
 8. Pynt cupcakes når det er avkjølte

 

IMG_5376

 

IMG_5390

IMG_5403

IMG_5408

 

IMG_5412

IMG_0373

 

IMG_5445

IMG_5447

Topp evt. med Angel Feather Icing i flotte pastellfarger og dryss litt kakepynt på hver.

Oppskriften på Angel Feather Icing finner du her.

 

 

 

Logo2 Manuela (2)

 

 

 

Forfatter

247 Comments

 1. Ragnhild Naterstad Svar

  Hei! Disse cupcakesene og icingen er bare helt nydelige!: ) Men jeg får ikke til å pynte fint med icingen.. Bør den bli kald før jeg bruker den kanskje, for at rosene skal holde formen? 

  • Tusen takk, Ragnhild. 🙂
   Du må nok bare mikse icingen mer for at den blir stivere. Jo mer du mikser, jo stivere blir icingen og holder seg sånn uten problem. 🙂

 2. hei, hva er sponge cake stabilizer, og hvor får man kjøpt det? 🙂

 3. Hei Manuela;
  Hva er glukose og hvor får man kjøpt det? =)

 4. Hei Manuela 🙂
  Elsker bloggen din, virkelig en inspirasjonskilde!
  Skal lage vaniljecupcakes denne helgen med Angel Feather Icing, også lurte jeg på om man trenger glukose i? Og hva slags «funksjon» har glukosen?
  Vet du om noen butikker der de selger glukose? (sånn som rema 1000, coop prix osv)

  • Hei Maria, så koselig å høre, om du ikke vill bruke glukose kan du lage vanilla bean frosting nesten samme måte men uten glukosen og perfekt oppe på cupcakes

 5. Hei, Manuela.
  Dobler du mengden bakepulver når du dobler røra? Syns å huske at jeg har hørt noe om å ikke gjøre det?

 6. Heisann.
  Fikk servert angel feather icing av ei bekjent som var aldeles nydelige. Da jeg prøvde selv ble de seige, men heller ikke stive (minnet om lim). Det hjalp heller ikke på å piske den lenge for å få den stiv. Endte vell med å piske totalt i en time… og var veldig nøye med å ikke få eggeplomme i røra.
  Noen tips?

 7. Hei manuela! 🙂
  jeg lurte på om det går ann og «gjøre» om denne oppskriften til sjokolade cupcakes? ved å bytte ut vanilje stang, med feks bake sjokolade eller vanlig sjokolade? 
  eller har du en annen oppskrift som er like lett som denne bare at det er sjokolade oppskrift? 
  tusen takk for svar 🙂

 8. Er det nok frosting til alle cupcaksene med full topping?

 9. Hei! 
  Jeg lurte på om den Angel Feather Icingen stivner etterhvert? Er lite erfaren med icing, men det kan brukes på kaker også? Tenker jeg skal lage en vaniljekake med slik icing på. Er det noe spesielt som er fint å ha som fyll i vaniljekake? 🙂 
  Bloggen din er forresten HELT fantastisk! Får alltid vann i munnen når jeg besøker siden. 
  Vera

 10. Maria Tryti Svar

  Hei, jeg har lettet på sponge stabilator, men til ingen nytte.
  Hvor kan jeg kjøpe det da.? Cacas har ikke det..
  Takk.

  • Hei Maria. 🙂
   Hvis dem ikke har det, så er det bare å be dem å bestille inn mer.

 11. Sanne Madsen Svar

  Hej Manuela

  Sikke en smuk og fantastisk cupcake du har lavet. De ser sååååååååå flotte ud.
  Mht. cupcake dejen så synes jeg at det var rigtig svært for mig at piske smør og sukker til en cremet masse ( jeg har brugt stuetemperet smør og almindelig sukker), sukkeret bliver stadig knasende og bliver ikke blendet godt ud. 🙁 hvad kan grunden være? skal man bruge flourmelis??
  massen blev tyndt og de blev ikke bagt ordentligt 🙁 :(…..

  • Hei Sanne, bruker du en beaderblade? hvis ikke er du flink til ¨å bruk en slikkepot en del ganger, dvs stop maskinen skraper bollen og mikser videre.
   Sukkeret skall ikke være knassende, hvis det er det har du ikke mikset det lenge nok
   nei du skall ikke bruke melis i denne oppskriften…
   når jeg begynner med tv studio skall jeg vise det på video
   klem

 12. hei Manuela kjempefine oppskrifter, blir helt frista. jeg lurte på en et par ting. jeg er helt nybegynner på cupkakes. Må jeg bruke glukose og vanilje ekstrakt ( på vanilje ekstrakt står det alkohol på innhold, jeg kan ikke ha alkohol ) eller kan jeg bruke noe annet. Når det står espresso, kan jeg bruke annen kaffetype, f.eks. nescafe gull. Jeg har prøvd å lage cupkakes et par ganger, men uten særlig bra resultat, mine blir ikke høye og saftige. tusen takk hvis du svarer. Min datter har lenge vært fan av deg, men jeg har denne uken fått øynene opp for din blogg.

  • Hei Nuray du kan bruke annet som kaffe extraxt, eller vanlig vaniljesukker, det sagt alcohol blir jo borte når du steker cupcakes
   hils din datter

 13. takk, for raskt svar, da kan jeg bare sette igang. Kan jeg erstatte glukose med noe annet?

 14. Hei Manuela ! 

  Jeg har fått tak i SP men jeg lurer egentlig på, hva gjør den ? 🙂

  For dere som ikke har funnet ut hvor man kan få kjøpt denne Spong cake stabilizer, den pleier jeg å finne på Kitchn 😉

 15. Hej! Hittade din blogg för några dagar sedan, och den är helt underbar! Sååå fina bakverk och cupcakes! Måste fråga om man kan lämna bort glukose från receptet till frostingen? Vad gör glukose åt frostingen? Kan man bara öka mängden socker eller så?
  tack för en underbar inspirationsblogg!

 16. Hei Manuela! 

  Hva heter frostingen du har brukt på de eksemplene på tippene? Den ser himmelsk ut! 
  Har klart angel feather icing en del ganger, så føler for å prøve noe nytt 😀

 17. Hei

  Super blogg!
  Hva mener du med «karamellfarge» ? Karamellsmak?
  Er det nødvendig med «karamellfarge» når man skal bruke farger som blå, gul osv?
  Kan jeg bruke sukker istedenfor glukose?

 18. Hei! Hvor mange cupcakes får du av denne oppskriften? 🙂

 19. Pingback: Første forsøk med fondant | Livets Landevei

 20. Hei Manuela.

  Jeg håper du kan hjelpe meg litt her for nå er jeg helt rådvill! Jeg har prøvd denne oppskrifta så mange ganger men hver eneste gang kollapser den. Håper du kan hjelpe meg til å se hva jeg gjør feil (evt hva jeg ikke gjør). Jeg følger oppskrifta punkt for punkt med romtemperert smør og romtemperert egg. Jeg bruker også SP. 

  Første forsøket så fulgte jeg boka (Love, Manuela) hvor det stod at den skulle steke i 15-20 minutter, så jeg startet med å prøve 15 minutter. Muffinsen var ferdig (prøvde med bakepinne) og alt så bra ut men når jeg tok den ut kollapset den og sank sammen. Jeg prøvesmakte og muffinsen var ferdig stekt og sååååå god! Så leste jeg foran i boka at man bør la dem stå og kjøle seg i ovnen i 5 minutter etterpå så for runde to prøvde jeg dette, uten hell. Lot dem stå i 20 minutter denne gangen siden det stod at de kunne kollapse hvis de ikke var helt ferdig. Lot de stå i 5 minutter etterpå men likevel kollapset dem. Begge disse krympet såppas at de løsnet i muffins»koppen»

  Så da gikk jeg inn på denne oppskriften og så at her hadde du skrevet 25-30 minutter steketid. Så da tenkte jeg at de kanskje ikke var ferdige likevel og prøvde på nytt med ny giv! Lot de stå 25 minutter med 5 minutter hvile, men de kollapset fortsatt så jeg prøvde 30 minutter men da var resultatet brente muffins som fortsatt kollapset men nå løsnet de ihvertfall ikke fra «koppen». Cupcakene er sååå utrolig gode og jeg vil så veldig gjerne få til denne oppskrifta. Hva i alle dager gjør jeg feil?? Begynner å bli helt frustrert her! Kan legge til at jeg bruker sånn iskremskje som du har på bildet så jeg har ikke for mye røre i formene heller.

 21. Hei! I boken «love manuela» har denne oppskriften kun 5 dl hvetemel og 4 dl fløte. Kan det være derfor at de ikke blir gjennombakt – uansett hva jeg prøver?

  • hei Aline, nei oppskriften stemmer , syns du skall teste å bake dem på 180 grader, og ha dem in litt lengre, av og til er det oven som er feilen, da vi alle har ulike oven og varme på den, test det først
   klem

 22. Mmmm! Nå har jeg akkurat blitt ferdig med dem og de smakte helt nydelig! Herlige og fløyelsmyke 😀

 23. Hei Manuela!
  Idag prøvde jeg å lage angel feather icing. Den var kjempebra, helt til jeg tok i kondittorfarge (fra Wilton). Da datt hele kremen sammen, og blei seig og ekkel. Jeg hadde ikke i spor av fett, og eggehviten var helt fri for eggeplomme. Vet du hva jeg har gjort feil? 🙂
  Vilde

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway