Hei kjære lesere!  Håper dere nyter sommeren for fullt .

Det er en del av dere som spør om det er OK å ta med sønnen på mor & datter cupcake kurs,  og det er  helt ok.

Om pappa vil gå sammen med sin datter,  er det også helt OK. Her ekskluderer vi ingen..

Dere som vant på Give-Away forrige uke, så vil jeg si at deres e-mail adresse er videresendt til de sponsorene som sto for premiene. Vil nevne dette så dere vet at det er på vei.

Mandagen som var  ble det en eplekakefest på  stranden sammen med hele familien. Vi koste oss skikkelig med en fantastisk god eplekake jeg hadde baket som kommer fra min mammas oppskriftsamling..

Mamma’s eplekake er den beste eplekaken jeg vet om.

Den inneholder vaniljepudding, sitron for en ekstra frisk smak, og som er toppet med en aprikos glasur..

Vil du gå helt “overboard”,  da må du bare teste mammas vaniljekrem ved siden av denne kaken ….

De små frøene fra vaniljestangen gjør at denne vaniljekremen blir ekstra eksklusiv i smaken.

Her kommer oppskriften, enjoy!

Mammas Eplekake:

 • 4 epler
 • 3 egg
 • 135 g sukker
 • 190 g hvetemel
 • 3 ts. bakepulver
 • 1 vaniljesukker
 • 2 dl  Crème Fraîche
 • 1/2 sitron ( saften)
 • 1 ts. SP
 • 1 stk Jell-O instant pudding (eller et annen merke)
 • malt kanel
 • sukker
 • aprikos syltetøy til pensling

Sett ovnen på 180C

Sett fram egg, sukker og SP. ( sistnevnte kan du utelate om du ikke har det.)

Hell alt sammen i en mikserbolle og tilsett sitron juice

Miks dette i cirka 8 minutter til du får en fin eggedosis.

Bland sammen mel og bakepulver.

Videre trenger du creme fraiche og vaniljepudding pulver.

Du kan enten bruke Jell-O French Vanilla…

..eller bruke ” Idun”  Mors hjemmebakte kakefyll med vaniljesmak “.

Den 12. august kommer Dr.Oetker ut med vaniljemoussé i alle Ultra og Meny butikker, som også går an å bruke..

Du kan blande det sammen med creme fraiche eller helle alt rett i eggedosisen.

Eggedosisen er ferdig…..

Bland i creme fraiche og vanilje pudding pulver.Miks dette godt videre noen minutter.

Så tilsetter du melblandingen.

Bland det godt sammen.

Jeg bruker i dag noen deilige Granny Smith epler….

Skjærer dem i skiver og drysser dem med litt kanel&sukker.

Hell røra i en rund bakeform ( 20 cm ) so er kledd med bakepapir i bunnen og på sidene. Legg epleskiver  på toppen av røra,  og dytt dem lett ned.

Sett det hele inn i en for-varmet ovn på 180 C i cirka 45 minutter.

Lukter himmelsk godt.

Rett etter stekingen  pensles det på aprikos syltetøy for at kaken skal få en ekstra god smak og glans.

Kaken er nydelig slik den er nå..

 

En av de saftigste eplekakene jeg vet om…

Deilig å nyte ved stranden med en god kopp kaffe eller herlig Norsk kildevann….

Min mamma lagde alltid en supergod vaniljekrem ved siden av denne eplekaken.

Du kan jo selvsagt også servere det med iskrem…

Her kommer oppskriften på mammas hjemmelagde vaniljekrem.

Mammas  vaniljekrem:

 • 4 eggeplommer
 • 1 dl sukker
 • 1/2 vaniljestang
 • 3 dl kremfløte
 • 4 ss creme fraiche

Hell eggeplommene sammen med sukker og vanilje frø i en mikser bolle.

Miks det til du får en tykk eggedosis, cirka 5 minutter.

Under tiden mikses kremfløten  stiv.

Når eggedosisen er stivpisket, blander du i den piskede kremfløten.

Etterfulgt av creme fraiche.

Bland det godt sammen og hell det i en mindre bolle.

Oppbevar kremen i kjøleskapet i minst 30 minutter før bruk, slik at smaken setter seg og så at den blir litt tykkere.

Resultatet blir en deilig  vaniljekrem……

Så godt!!

Dette var  dagens fristelse på denne herlige sommerdagen….

God sommer videre!

Avslutter med et lite ordtak: ” Be The Best You Can Be! “

 

 

 

 

 

 

Forfatter

65 Comments

 1. Anne-Lise Pedersen Svar

  Denne så veldig fristende ut og må prøves 🙂 Det er jo alltid sol og fint vær der du bor Manuela, det ser hvertfall sånn ut på bildene. Takk for at du deler oppskriften med oss <3
  klem fra Anne-Lise (som venter på sommervarmen)

  • Så gøy at du vil prøve denne kaken. Ja, her i Jønkøping har vi strålende vær. Kjempevarmt og deilig. Håper varmen kommer til deg snart også! Ha en fortsatt fin dag 🙂

 2. Hei 🙂 Jeg må bare si at jeg gleder meg til hver dag for å se hva du legger ut, det er dagens lille høydepunkt 🙂 denne kaken så helt fantastisk ut, og skal absolutt prøves ut neste gang jeg skal bake eplekake.

 3. Cornelia Svar

  Hei manuela
  🙂 kaken ser kjempe god ut med friske epler. Jeg er så glad for at jeg kan følge med på en som er eb dyktig baker. E
  t spørsmål: Vi har tenkt å bake cupcakes til helgen om vi rekker, og til det trenger vi glasurposer til tippen, men hvor kan man få kjøpt det?

  beste hilsner og en stor klem fra: Cornelia
  🙂

 4. Mmm den ser veldig god ut! Og den vaniljekremmen høres farlig god ut 🙂
  Håper virkelig du kommer til Molde og holder kurs, mor & datter kurs høres koselig ut, slikt gleder jeg meg til å kunne gjøre med datteren min! Hun er for liten ennå hehe, bare 6 mnd gammel.

  • Hei Anne B! Du har mange bakeglade dager å se fram imot med din datter 🙂 Kurs i Molde? Ja, om det er nok med folk som er interesserte så er ikke det umulig 😉 Ha en forsatt fin dag!

 5. Marianne Svar

  Nam! Jeg har også “mammas eplekake” i oppskriftsboken min 🙂 Den er med smør i stedet for creme fraiche. Hvordan tror du det blir å bruke kesam som er enda magrere? Ønsker deg en riktig fin sommer, jeg tar ferie i morgen 🙂

 6. annikken Svar

  Å, DEN skal jeg lage, jeg elsker eplekake 🙂 Har laget en etter min gode gamle oppskrift i dag faktisk, men denne må prøves – definitivt 🙂

 7. Bente Bøe Svar

  Mmmmmmmmmmmm, denne skal prøves sammen med vaniljesausen når eplene i hagen er blitt modne.

 8. Cathrine Svar

  Jeg har prøvd å melde meg på kurs på Ski, men ikke fått noe svar?

 9. Den så veldig god ut. Jeg har min egen oppskrift, men den er ikke så ulik denne og den er også kjempegod. Tror nesten jeg må sette i gang med å lage den, for nå ble jeg fristet. 🙂

  • Hei Hildegirl! Beklager at jeg ikke har svart på din kommentar før nå. Har du fått laget kaken enda? Og falt den i smak? Ha en fortsatt fin dag! 🙂

 10. Bare ett lite spørsmål. hvor mange gram er jello-vanilje puddingen? har funnet mange deilige vaniljepuddinger av andre merker i invandrer butikkene. men kaken skal jo ikke bli eplekakepudding,, det kan jo lett hende når jeg er bakern. God sommer fra ett regnfyllt Norge.

 11. Du lager mye godt, men her må jeg presisere at ingenting kan måle seg med mormors eplekake. Den bruker et generøst fyll av epler kokt til mos. Når jeg ser andre eplekaker, er det som oftest med forakt over den lille mengden epler.

  • Bra at du har så gode minner av din mormor sin eplekake Martin, send meg gjerne oppskriften om du vill dele den med meg….

 12. Trine :) Svar

  Denne må helt klart prøves – den ser kjempegod ut! Vaniljekremen ser også veldig fristende ut 🙂

 13. Cecilie G Svar

  Eplekaker må være saftige : ) Vaniljekremen høres også veldig god ut og skal prøves ut. Men jeg lurer på et par ting. I et par av oppskriftene dine den siste tiden bruker du French vanilla kaffe pulver, det får vi ikke kjøpt i Norge, Men på Meny i dag kjøpte jeg vanlig Nestle Vanilla kaffe i porsjonspakninger. Det bør vel bli nesten det samme ? Det vaniljekakefyllet du har sagt vi kan bruke til å erstatte Jell-o med, tror du det kan brukes som en vaniljepudding, feks til trifle? Eller tror du det blir for mektig i forhold til jell-o? Er stadig innom smartclub, men det er lite bakesaker de har tatt inn : ( Jeg laget foressten hjemmelaget vaniljeis med hjemmelaget cookie dough og det var vellykket : ) Ha en fin kveld. Om en uke kjører vi foressten forbi Jønkøping, vi skal til Vimmerby : )

  • Hei Cecilie, så bra at du fant det, jeg ville nok ha blandet det med kremfløte…ser ut som du er i en triffel tid 🙂
   så synd jeg er ikke hjemme neste uke, ellers hadde det vært gøy om du kom inom, men er på vei til Bergen da
   klemmer

 14. Cecilie G Svar

  ps Glemte å si at Nestle selger melkepulver i en pakke med 3 poser og det har jeg sett både på Meny og Mega

 15. Silje Mathea Svar

  Fant en gammel versjon av denne her på bloggen din og har bakt to av den nå. NAM! den har forsvunnet som varmt hvetebrød til alle som har fått! Jeg brukte forresten vaniljekrem istedet for Jell-O og det gikk superbra!

  Takk for masse inspirasjon, Manuela! 🙂

  • Så gøy å høre Silje Mathea 🙂 Vaniljekrem går jo kjempebra å bruke istedet for Jell-O. Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂 Ha en fortsatt fin dag 🙂

 16. Hei Manuela! Åååh, denne kaken så fantastisk ut! Jeg har prøvd noen av oppskriftene dine, og hver gang ser mine alltid mye mer hjemmelaget ut enn dine.. (Spesielt toppingen på cupcakesene) Det er litt kjipt, men det stemmer vel som de sier; øvelse gjør mester?:) Jo, jeg lurte på to ting. Tror du du kommer til Hvaler en gang å holder kurs? Hadde vært utrolig gøy å være på ett av disse kursene alle godsnakker om! Den andre var: har vi som er 13 lov til å være med på kursene, vi og?:P Mange hilsener fra Ellen!

 17. Hei Manuela, jg sliter med å finne en god eplekake oppskrift som jeg kan få til. denne virker utrolig god. Skal prøve den. Gleder meg. Takk og god helg
  Klem

  • Så gøy at du vil prøve deg på denne 🙂 Håper den faller i smak! Ha en fin uke! Klem

 18. Denne så farlig god ut Manuela, hørtes veldig godt ut med vaniljepuddingpulveret i eplekake. Perfect match 🙂 Denne skal jeg prøve 🙂 Klem Gro

  • Tusen takk for det Gro, noen nyddelige kaker du la ut på f.book siden, du blir flinkere for hver dag.
   God helg

 19. cecilie G Svar

  Og hadde du vært hjemme så skulle du få slippe å få bloggleser på døren med familie : ) Selv om det hadde vært hyggelig å treffe deg igjen. Klem : )

  • Så søt du er Cecilie 🙂 Det hadde bare vært hyggelig 🙂 Ha en fortsatt fin uke 🙂 Klem

 20. Denne skal jeg lage neste uke til jobben uten tvil! Har ikke laget eplekake til dem før. Vaniljekremen er jeg sikker på blir en herlig bonus 😀 Kan man lage vaniljekremen kvelden før?

 21. Jeanette Svar

  Ser veldig godt ut, og jeg vil lage den eplekaken til høsten 🙂 Vi elsker varm eplekake med is ellr krem, å så godt, he he he. Noen ganger er enkle kaker det beste 😉

  • Helt enig Jeanette, mange ganger er det enkle som smaker best, og det er jo først og fremst smaken som gjelder. Jeg er også veldig glad i varm eplekake med is 🙂

 22. Takk for det 😉 Øvelse gjør mester og det er jo så moro!

 23. Elisabeth Svar

  Hei Manuela 🙂 har tenkt til å prøve meg på denne, tror du det er mulig å steke røre oppi cupcakes former? 🙂

 24. Hei 🙂
  Er kaken like god kald som varm eller ? 🙂
  Tenkte kanskje å prøve å lage denne til barnedåpen vi skal ha om 14 dager, men da må den jo være kald, rekker ikke bake den rett før 🙂

  Håper du har en flott dag 🙂

  klem fra Silje

 25. Bakte eplekaken i går og den smakte helt fantastisk 🙂 🙂 Ble veldig populær her hjemme. Takker for mange smakfulle opplevelser Manuela 🙂

 26. Hei!
  Må bare si du har vekket bakerlysten i meg igjen <3 Laget denne i dag. Min gamle kenwood chef fra 1972, arvegods etter mormor, klarte ikike få eggedosisen stiv når jeg hadde i sitronen sammen med eggene og sukkeret. Laget da en ny eggedosis og hadde i sitronsafta etterpå. Da gikk det fint 🙂 Nå lukter det himmelsk på kjøkkenet, og jeg gleder meg til dessert. God søndag 🙂

  • Åh så koselig å høre Frøydis, bra at du har fatt tilbake bakelusten det vamer <3

 27. Bakte denne kaken i dag + vaniljekremen, og det var fantastisk godt! Veldig saftig og deilig. Denne skal jeg garantert bake flere ganger. 🙂

 28. hei! har nå bakt din eplekake… fulgt oppskriften til punkt og prikke,men?? er det virkelig 20cm form du bruker? min kake ble nemlig kjempe høy– og god ble den. men alvorlig høy:o)Tikkis

  • Hei Tikkis, ja den er 20 cm, men det er vell supert at den ble så høy! er glad du likte den

 29. Denne skal jeg lage neste uke til jobben uten tvil! Har ikke laget eplekake til dem før. Vaniljekremen er jeg sikker på blir en herlig bonus Kan man lage vaniljekremen kvelden før?

 30. Anneline Svar

  Ååå, denne så helt nydelig ut!! Jeg elsker eplekake, og skal helt klart prøve ut denne 🙂
  Har forresten fått ordentlig teken på vaniljecupcakesene dine nå (grunnoppskriften). Lager de med hvit sjokoladefrosting, og alle jeg har servert elsker dem! Ha en fin dag, Manuela 🙂

 31. Marga Herzka Svar

  Hi Manuela:

  Love the way your site is made but I am confused….the titles are in English but the content is in swidish.  Is your blog in both languages?

  Thank you

  • Hi Marga
   Some of the titles are in English, but all the content is in Norwegian. 🙂
   You can use the google translator on the site of you want to, but remember that google is incorrect when they translate the ounces.

 32. Inger Elise Svar

  Hei Manuela 🙂

  Jeg er innom daglig for å sjekke ut dine deilige bakverk. Du er så flink! Og så snill som deler alle disse himmelske oppskriftene så detaljert med oss. Tusen takk for det 🙂

  Så lurte jeg på en liten ting; går det an å bruke vaniljesauspulver her istedenfor vaniljepudding?

  Ønsker deg en fin helg 🙂

 33. Hei Manuela, prøvde meg på denne eplekaken i dag. Klarte ikke å lage eggedosis når jeg hadde sitronen samtidig som det sto på oppskriften :-(. Måtte da lage en ny eggedosis og ha sitronen i etterkant. Kaken ble veldig saftig og god, men hadde vært enda bedre hvis det hadde vært litt søtere :-)… PS! Hva står “Sp” for?  Ønsker deg en fortsatt fin kveld videre 🙂

 34. Gina Charlotte Vik Svar

  Heisann, jeg ahr så lyst ¨å prøve meg på denne kaken så jeg kan ta den med meg på jobb på fredag, MEN jeg har ikke tid og anledning til å bake den på torsdagen – dagen før, hvordan er den å bake onsdag for så å spise den på fredag? Blir den tørr mon tro? Setter stor pris på svar fort fort fort 🙂 PS; Lager masse kaker fra boken din til min kjære mann og han er veldig lykkelig :))

 35. Hei Manuela,

  Jeg lurte på, når du bruker jell-o i denne oppskriften – er det ferdig vaniljepudding eller er det kun pulverkurer du bruker? Ser at du kun bruker pulver når du bruker idun sin variant og blander dette med veiene fraiche. Er det det du har gjort med vaniljepudding fra jell-o også eller kommer den som ferdig blandet pudding? I tilfelle, bruker du både puddingen og creme fraiche da?

 36. Jeg lurte på, når du bruker jell-o i denne oppskriften – er det ferdig vaniljepudding eller er det kun pulveret du bruker? Ser at du kun bruker pulver når du bruker idun sin variant og blander dette med creme fraiche. Er det det du har gjort med vaniljepudding fra jell-o også eller kommer den som ferdig blandet pudding? I tilfelle, bruker du både puddingen OG creme fraiche i kaken? 

 37. Ingrid, 18 Svar

  Hei! Kaken så farlig god ut.. Jeg lurer på hvor man får kjøpt Jell-O i Norge? Har lyst til å lage en trifle med Chocolate Flavor Instant Pudding, OG denne kaken, men finner ikke Jell-O noen steder. Har du noen tips? Takk på forhånd!

 38. Cathrine Svar

  Jeg testet ut denne idag for første gang og det er desidert den BESTE eplekaken jeg noen gang har smakt!!! Tusen takk:-) 

 39. Pingback: Nydelige eplemuffins med smuldretopping | - Mer enn bare ord -

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway