Hei på dere ! Håper dere har det bare bra, og at dere nyter av solen og varmen.

Her i vakre Bergen skinner solen, virkelig herlig og flott.  I dag har vi det siste Cupcake kurset i Bergen for denne gang, men jeg er tilbake igjen i slutten av Oktober.

Senere idag reiser Trude og jeg  tilbake til Østlandet, nærmere bestemt til Ski for å  holde 4 cupcake kurs der fredag -søndag.

Dagens fristelse er en deilig mandel & hasselnøttbunn med herlige  biter av 70 % mørk sjokolade inne i selve cupcaken.

På toppen er det en  utrolig deilig eggekrem, som også er toppet med revet 70% sjokolade . Dette er en av mine aller beste favoritt kake.

Laget i en langpanne blir dette mange biter å kose seg med.

Her kommer oppskriften,

enjoy!

Mandel & Hasselnøtt sjokolade bunn:

 • 6 egg
 • 300 g melis
 • 375 g mandler/hasselnøtter
 • 2 ss. sitron
 • 1 ss. vanilje extract
 • 100 g sjokolade

Pisk eggehvitene der du tilsetter sitron juice i begynnelsen.

Tilsett melis litt etter litt,  til røra blir seig og blank.

Så mikser du videre..

Jo mer du mikser, jo mer fluffy  blir det.

Tilsett vanilje extrac. Om du ikke har det, tilsettes 2 ts. vaniljesukker.

Miks  helt til du får en hvit og fluffy mareng.

Perfekt konsistens.

Rør litt i den med slikepotten.

Jeg bruker en blanding av malte mandler og malte hasselnøtter.

Rør det godt sammen i røra.

Tilsett sjokoladeknapper eller sjokoladebiter.

Jeg kjøper min 70% hos pals.no , og merket er  Callebaut.

Rør godt sammen.

Fordel røra i en kledd langpanne (25-35cm) . Den må være enten smurt eller kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader i ca 30 min. midt i ovnen.

Ferdig! Og det lukter så godt!

Mens kaken hviler og blir kald,  forberedes eggekremen….

Eggekrem:

 • 6 eggeplommer
 • 1 1/2 dl kremfløte
 • 180 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 200 g meierismør
 • frø fra 1/2 vaniljestang

Ha eggeplommene og sukker i en kjele.

Skrap frøene ut fra en 1/2 vaniljestang og tilsett det i kjelen.

Etterfulgt av kremfløte…

Rør det godt sammen,  og varm det opp på svak varme til kremen nesten kokes  opp.

Kremen skal bli litt tykkere. Husk å røre hele tiden!

Helt til du for en tykk røre.

Hell så røra over i en bolle der du lar den renne gjennom en sil, og hell det videre i en mikserbolle.

Sett bollen  kaldt i et vannbad.

Når kremen har blitt fingervarm,pisker du inn rom-temperert smør.

Pisk til kremen blir luftig og lett.

Mmmm….så godt!!

Jeg heller det i en skål og setter det i kjøleskapet til kaken er helt avkjølt, slik at kremen ikke smelter under tiden.

Når kaken er avkjølt smøres kremen utover kaken.

Bruk gjerne en gaffel for å lage litt mønster,  og pynt med sjokolade og mandelflak.

Jeg valgte 70% mørk sjokolade og strødde det utover hele kaken.

Sett kaken i kjøleskapet for at kremen skal stivne helt..

Dette er en kake som man kan fryse.


En liten smaksprøve….

Pure Joy!

En lien bit fikk mannen min som helt enkelt elsket  kaken.

Jeg holder meg til kaffe,  og er ganske stolt av meg selv må jeg si, ettersom dette er en av mine aller beste favoritt kake.

Dette var det hele for dagens fristelse, håper den falt i smak hos dere alle.

Ønsker dere en toppers sommerdag videre.

Sees igjen imorgen.

Forfatter

77 Comments

 1. mmm, det så kjempegodt ut. Enda en kake jeg må lage til jobben 🙂
  Håper du koser deg i Ski denne helgen 🙂

 2. Yummi, denne ligner på en av mine favoritt kaker og skal prøves.
  God tur til Ski 🙂

 3. Mmm..elsker suksesskake (som den kalles der jeg kommer fra), men har aldri laget den i langpanne. Spennende vri med sjokolade både i og på! 🙂

 4. Nam, nam!!:) Denne kaken er en av mine favoritter. Den skal jeg lage i helgen!! Nå har jeg endelig fått SP. Lurer på når man bytter ut sukker med sukrin, om man må ha mindre da? Lagde de glutenfrie kjeksene dine i går og brukte 1 dl sukrin. Men synes de ble så søte at jeg ikke klarte å spise de….

  • Hei Lorita
   Hvis du bytter ut sukker med sukrin skal du bruke samme mengde. 🙂

 5. Denne skal jeg bake – den ser kjempegod ut! Pistasjkaken var jo en suksess, så da bør denne bli det også 🙂

  Ha en fin dag!

 6. Heisann, tusen takk for din nydelige blogg. Den er helt fantastisk. Jeg fikk også lyst til å bestille den mørke sjokoladen du bruker, som du sier du bestiller hos Pals. Var inne på deres nettsider, men kan ikke se at jeg kan bestille noe der som privatperson?

 7. Margareta Svar

  Det står 6 ägg i receptet till botten. Ska det vara hela ägg eller bara vitan?

 8. Cornelia & Lesy Svar

  Denne kaken så kjempegod ut. Minnet meg litt på snickerskake, så den er helt sikkert herlig *Vann i munnen* Håper du har det bra og koser deg Bergen

 9. ferie hanne Svar

  wow, denne må jeg prøve å bake i morgen, så vedlig god ut og et godt alternativ for meg som ikke skal ha så mye mel, kjekt å bake noe en selv ogås kan smake litt på, for det blir mye muffins til familien, for du frister alltid med så mye godt på bloggen din <3

 10. Denne så jo bare fantastisk ut. Lagret og skal prøves ved rett anledning.

 11. Nam, denne så god ut! Utrolig koselig på kurs med deg i Bergen i går, du er bare helt herlig. Det var absolutt verdt kjøreturen vi hadde, og jeg håper å få komme på flere kurs med deg 😀 

 12. Hei!

  Jeg ser du bruker Kitchen aid, og lurer på om det er noe du kan anbefale? Det er på tide med ny kjøkkenmaskin og jeg står mellom Kenwood major (1500W) og Kitchen Aid (300W). Baker for det meste kaker og søt gjærbakst, skjelden brød, men lurer på om det er smartere å satse på den med mest power. Noen tips?

 13. Hei! 🙂 Jeg har vert på leting etter en god oppskrift på Sjokolade-cupcakes, og det fant jeg her:) Det eneste jeg lurte på var hva Maizena er, og hvor jeg kan få tak i det i Norge? Går det an å eventuelt sløyfe det? 🙂

 14. Ser veldig god ut, men når jeg først skal spise godteri, så bytter jeg ut den mørke sjokoladet med lys sjokolade 🙂 Men det blir vel noe lignende den bloggen om flesk. Hvis mørk sjokolade er den litt sunnere og kan spises oftere?

 15. Nam!…Flink du som klarer å la være å smake på det du baker…hadde ikke jeg klart. Derfor baker jeg heller aldri annet enn til bursdag og festligheter…..jeg elsker nemlig kaker…og gjerne deigen også…;) :))

  • Det gjelder å ha selvkontroll. Men det er ikke feil å smake på deigen en gang iblandt. 🙂

 16. Kaken ser utrolig fristende ut! Jeg kunne ikke unngå å stusse over kommentaren: «Jeg holder meg til kaffe, og er ganske stolt av meg selv må jeg si, ettersom dette er en av mine aller beste favoritt kake». Der mistet du min respekt som mat/kake blogger, spiser eller smaker du ikke på det du lager selv?

  • Hei Lisa,
   En liten smakbit tar jeg alltid. Men ikke en vanlig kakebit. En liten skje for å være sikkert selv også, men det er jo ikke mulig få allt det jeg selv lager får en hel kakebit i meg, da går det gærnt. Ikke en gang barna vil gjøre det. Etterhvert får til og med barna for mye av det gode. 🙂
   Manuela

 17. Merete Hovde Svar

  Trenger ikke smake en gang for å skjønne at denne er nydelig. Skal prøves med det første.

 18. Hei! Jeg har lest en del blogger, men dette er faktisk første gangen jeg kommenterer (kompliment!). Jeg har ikke laget kaken enda, men denne skal jeg prøve ut!! Den ser helt fantastisk god ut 🙂

 19. Kaken ser vidunderlig ut og flotte, instuerende bilder; men her må det jo en hel regnskog til for å få printet ut oppskriften!

  • Elin,
   Jeg forstår det godt. Jobber med å få til en egen løsning der du kan bare printe ut teksten. Regner med at det blir klart under august måned.
   Manuela

 20. Tove Nordquelle Svar

  Tusen takk for kakeoppskriften Manuela. Den så «farlig» god ut, etter som jeg også helst bør 
  unngå «fristelser» som denne. Men jeg skal bake den til gjester.

  Ha en riktig God sommer!
  Vennlig hilsen Tove.

 21. Jeg lager en lignende kake som egentlig er italiensk og skal serveres veldig kald, nesten som iskake. Den består av tre tynne bunner i stedenfor en vanlig og hver bunn dynkes med kaffe og konjakk/brandy og dekkes med smørkrem og raspet sjokolade. Så da får du tre lag med herlighet og litt brandy og kaffe ekstra i forhold til din oppskrift, kan absolutt anbefales da dette vel regnes som en litt voksen kake uansett med den mørke sjokoladen
  Ellers knallflott side 🙂

  • Hei Lisbeth! Takk for tipset, her er det bare fantasien som stopper når det gjelder å lage noe godt, ikke sant? Ha en fortsatt fin dag!

 22. Ekstremt bra forklart med fremgangsmåte og oppskrift, samt veldig flotte bilder!
  Kaken så meget god ut, så denne må jeg definitivt prøve 🙂
  Blir våt i munnen bare ved tanken!

 23. Anne-Lise Svar

  Denne oppskriften er litt lik det vi i Nord kaller suksessterte bare at vi rører smøret inn i kremen mens den er lunken og avkjøler før vi har den mellom to kakebunner. Har smelta sjokolade på toppen. God er den uansett og kaloririk:-)

 24. Merete Ofstad Svar

  Dette blir fredagskosen hos Ofstad-bølingen denne helgen.
  God helg til deg og Trude, og lykke til med kursene i helga. Klem klem klem fra Meita

 25. Christina Svar

  Nam nam, denne skal jeg prøve å lage i de nærmeste dagene! SÅ kjempegod ut! 🙂

 26. Fantastisk bunn, kjempegod! NAM!
  Men ser at du på eggekremen har skrevet 2 ts. vaniljesukker, men det står ikke skrevet noen plass om hvor man skal tilsette det…?

 27. Hei – er det virkelig hele egg i bunnen, ikke bare eggehviter? Ser sånn ut på bildet, men du har skrevet 6 egg ser jeg =)

  Ellers ser kaken helt fantastisk ut!

 28. Hei! Elsker bloggen din. Du er så flink til å forklare og gjør det lett å få til. Skal prøve denne kaken en dag. Kan ikke bare bake for å bake for da blir det litt for mye kake-inntak. Får invitere gjester en dag!

 29. Hei! Jeg testet denne kaken i dag. Bunnen ble super, men jeg fikk ikke til eggekremen. Den ble aldri tykkere i kjelen, hadde fremdeles litt «vannaktig» konsistens da den var avkjølt og jeg skulle piske inn smøret. Hva tror du jeg kan ha gjort feil…?

  Tusen takk for fin blogg med mange inspirerende oppskrifter og bilder 🙂

 30. Dette er en vanskelig tid for oss alle. Nå er det ekstra viktig å vise kjærlighet, respekt og toleranse ovenfor hverandre. Det syns jeg du er så flink til, Manuela. Så lenge jeg har fulgt bloggen din har du klart å spre kjærlighet og glede, og det bare gjennom bloggen! Du er en herlig dame og jeg ser virkelig opp til deg. Klem <3

 31. Hei 😉 Denne kaka ble KJEMPEGOD ! Fikk meg rett og slett ei ny yndlingskake .
  jeg kommer til å omtale den som «yndlingskaka» ;)) …gleder meg til å prøve flere av oppskriftene dine også ;))
  Hvor får man tak i SP ??
  Ha en nydelig kveld,
  Klem

 32. denne kaka har blitt til en av mine nye favorittkaker, Mamma bakte den til meg til min 30 års dag som var i går, hun spurte meg hva jeg ønsket meg av kaker og da kom denne kaken opp. Alle gjestene syntes kaken var kjempe god og ville faktisk ha oppskriften:) Så er nok ikke siste gangen jeg fr en bit av en så god kake som denne 🙂

  • Så hyggelig Camilla 🙂
   Gratulerer på etterskudd, håper du hadde en kjempefin dag. 🙂

 33. Hei Manuela 🙂
  Du har mye vakkert utstyr på bildene dine. Jeg er rosa som du og har plukket opp mange ønsker 🙂
  Hvor har du kjøpt de nydelige flate skjeene med ord på? De ser ut som et «must» i samlingen 🙂

 34. Jeg prøver meg på en «sunn versjon» av denne i dag – med sukrin i! Har spist opp kantene på marengsbunnen allerede, mens jeg holder på med eggekremen. Hva gjør du med det du baker egentlig? Siden du ikke spiser det?:) Jeg hadde sikkert spist kaker hele tiden hvis jeg hadde laget så mye godt som deg!

  • Hei Mia
   Enten spises det opp av andre i huset, ellers så gir jeg det bort til naboen. 🙂

 35. Jeg bakte denne til bursdagen til bestemor, og den ble utrolig god! Jeg skal nok bake denne igjen en dag… 🙂

 36. Bakte denne kaken i går etter å ha vært fristet en stund 🙂 No ligger den i frysen og venter ¨på å bli spist i juletiden ! Gleder meg masse ! Takk for masse fristende oppskrifter . Klem Janita

 37. Hei. Jeg er en fast leser av denne bloggen, og jeg nyter å gå igjennom arkivet og siden din hver eneste dag. Tusen takk for at du deler dine oppskrifter med oss, Manuela. Nå har jeg fått i oppdrag å bake to ostekaker og en sjokoladekake til en 40 års bryllupsdag. Vi skal ha fest. Nå vet jeg at jeg bake denne kaken til bryllupsdagen. Jeg gleder meg til å prøve den!

 38. Frøken Franzen Svar

  Denne kaka er bare helt fantastisk! Laget den med barna mine i går 🙂 denne holdt til 2 små ringformer, husker ikke helt diameter. En i fryseren og en i kjøleskapet. Annbefales på det sterkeste !!

 39. Er det vanlig langpanne du bruker? Eventuelt hva slags størrelse?

 40. Hei Manuela. Denne kaken her er helt himmelsk! Det er den beste suksessterten jeg har smakt. Nå har jeg bakt den til flere anledninger og den eggekremen er noe helt for seg selv. Nydelig! Tusen takk for at du deler oppskriftene dine med oss! 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway