Hei alle sammen,

Endelig er jeg tilbake igen etter nesten en uke med pause fra å blogge. Jeg som alle andre har blitt påvirket av det som skjedde i Oslo forrige fredag.

Valgte å ikke blogge denne uken av respekt for alle de pårørende i  Norges land.

Jeg er så stolt av Norge. Det er så rørende å se hvordan folket har taklet det hele, og hvordan alle har tatt vare på hverandre. Nå håper jeg at framtiden skal lege alle sår.

Idag er jeg tilbake med  en «re-run» av en super god kjeks. Denne oppskriften fikk jeg  fra min svigerinne som bor i USA, og de var en av de første kjeksene jeg delte med mine lesere på bloggen min.

Idag kommer oppskriften  fornyet og forbedret, og med bedre steg for steg bilder.

Den har blitt min absolutte favoritt  kjeks av alle kjekser som finnes på bloggen min. Jeg elsker dem spesielt når de er nystekte.

De er fylt med deilige sjokoladebiter og fersk Philadelphia ost,  og de er rullet i knust Oreo cookies. Tilslutt er de pyntet med rosa jordbærsjokolade fra Callebaut.

Kan vel ikke bli bedre en dette når man tenker på alt det gode i de «delicious cookies». En bit  og du er hektet…

Her kommer oppskriften, enjoy!

Oreo Cheesecake Cookies:

 • 113 g smør (mykt)
 • 100 g Philadelphia ost
 • 225 g sukker
 • 1 ts. vanilje essens
 • 180 g mel
 • 100 g sjokolade knapper
 • 1 pk Oreo kjeks
 • rosa jordbærsjokolade (eller annen sjokolade)

 Sett ovnen på 190 C.

Legg mykt smør og Philadelphia ost i en mikserbolle.

Miks det «fluffy». For meg tok dette cirka 8 minutter i mikseren.

Det er viktig når du baker at du tar deg god tid og ikke haster….,  da blir alt super-bra 🙂

 

Etter 8 minutter har røra blitt som krem i konsistensen….

Med hjelp av slikkepotten skraper du sidene så du får med deg alt…

Mmmm…..

Tilsett sukker.

Miks dette cirka 3 minutter.

Samle alt med slikkepotten igjen.

Tilsett ekte vanilje extract. Har du ikke det, kan vaniljesukker eller essens brukes.

Tilsett mel.

Bland dette godt sammen i mikseren eller med en slikkepott.

Se til at alt mel er godt blandet inn i røra.

Tilsett sjokoladeknapper….

Bland dette godt sammen.

Videre trenger du Oreo kjeks. Fjern kremen som er i midten,  og knus/fin-mal kjeksene godt.

Jeg bruker en ice-cream scoop (iskrem skje), og den finner du hos Traktøren. Ta en skje med røre til hver kjeks.

Form den som en bolle og rull den i de fin-knuste Oreo kjeksene. Se til at bollen blir godt dekket.

Har du ekstra med Oreo  kjeks, så er det bare å bruke dem. Jo mer kjeks-smuler du får på bollene, jo bedre blir kjeksene..

Legg bollene på en kledd bakeplate og sett dem i ovnen på 190 C i cirka 12 -1 5 minutter.

Her er de nystekte,  og de lukter himmelsk godt.

De ser ikke helt ferdige ut når du tar dem ut fra ovnen,men de blir harde etter noen få minutter. Så det er viktig at du ikke steker dem lengre enn maks 15 min.

Deilig varm sjokolade  på innsiden av  kjeksene gjør at de blir enda mer fristende.

Jeg bruker rosa callebaut sjokolade som jeg smelter i mikron i cirka 1 minutt.

Rosa jordbær sjokolade fra Callebaut kommer fra strøssel&annet.se

Med en teskje sprinkler jeg den smeltede sjokoladen over kjeksene.

Rosa gjør livet bare så mye mer koselig <3

Innsiden av de super «delicious» cookies.

Kjempegodt å servere tilsammen med en kopp med te eller en kopp med deilig kaffe <3

Håper dere ble fristet på nytt.

Ønsker dere en fantastisk dag videre.

Forfatter

136 Comments

 1. Hej Manuela ..

  Her er en dansk fan som har haft rigtig meget glæde af mange af dine opskrifter, ikke mindst at kigge på de flotte billeder ..
  Jeg bagte disse cookies i sidste uge og de er bare så godt .. faktisk så gode at jeg har lagt opskriften ud på min blog – selvfølgelig med links til din hjemmeside og med mine egne billeder ..

  Kærligst Nanna

 2. Disse var supergo, og enkle å lage.  Noen av oppskriftene dine som jeg har prøvd har ikke vært like gode, men disse var virkelig go. Jeg brukte philadelphia light for å redusere litt på kaloriene uten at det gjorde noe med smaken. Fikk ikke tak i sjokoladeknapper så jeg brukte hakket 70% freia sjokolade i de. Noen ganger er det vanskelig for oss som bor litt rund i landet å få tak i de ingrediensene du bruker- men denne gangen gikk det fint. Skal lage en porsjon til i helga- for merkelig nok- det ble veldig fort lite cookies igjen

 3. du skrev det ble ca 25 stk ? jeg fikk bare til 9. de var DEILIGE! men fikk ikke til stripe sjokolade på toppen.. prøvde meg med hvit sjokolade men den klumpet seg så fælt når jeg skulle lage striper ( i tillegg smakte hvit sjokolade ekkelt!) så jeg bare droppet det 🙂 ikke like fine da, men veldig gode!

 4. Åå, Manuela 😀 disse var heeelt nydelige! Jeg bakte én porsjon i dag, og de forsvant på et blunk – både store og små elsket de! Så neste gang blir det dobbel oppskrift 😉
  Tusen takk for at du deler så mye godt med oss 🙂

 5. Tusen takk for oppskriften! Prøvde å lage disse for et par dager siden, og de ble kjempe gode! Enkle å lage også. Supert 😀

  • Det vet jeg ikke. Har ikke prøvd det enda, ble spist opp veldig fort her hjemme. 🙂

 6. Hei Manuela. Har akkurat laget disse fantastiske cookies. Var usikker på størrelsen, så jeg har laget KJEMPESTORE cookies, he he. Hos meg ble det 30 stk med dobbel oppskrift. Utrolig gode, men oi…så mektige. Jeg har faktisk delt dem 1 2… Tusen takk for en inspirerende og nydelig blogg 🙂 Jeg er blitt hekta <3 Gleder meg til å følge med videre 🙂

 7. Min svigerdatter som ikke tåler egg elsket disse, det gjorde resten av familien og. Så de jeg bakte til et lite selskap ble spist opp før selskapet. Når jeg skulle bake nye hadde jeg ikke Oreo kjeks hjemme, så da laget jeg de uten. Ble kjempegode da og 🙂

  • Hei Siri! Gøy å høre at de falt så i smak 🙂 Gøy også at «kreativiteten» blomstrer når alle ingrediensene ikke finnes tilgjengelig 🙂

 8. Lagde disse i helgen, og nå klarer jeg ikke holde meg unna kakeboksen;)

 9. Oi. Skal det virkelig være 2.25 ganger så mye sukker som philadelphia ost? Eller er dette en skrivefeil og det skal være, for eksempel, omvendt?

 10. hei!
  som alle andre her syns jeg jo disse er helt fantastiske! blei borte på et blunk! 🙂
  første gangen jeg bakte de brukte jeg melange som smør, men det var jo ikke akkurat majonesmykt… men de ble gode! 🙂 i dag tenkte jeg at jeg skulle lage dobbel porsjon og hadde kjøpt inn bremykt, som har sått i romtemp. til det ble majonesmykt. men nå ville det ikke bli «boller». kan det være at jeg har pisket for lenge eller er det rett og slett smøret som kan være årsaken? 🙂
  jeg endte opp med å smøre «deigen» utover et brett og steke det som en marengs og dele opp i biter etterpå. like god smak, men måtte steke midten en runde til.. passer bok best som boller/cocckies :p

 11. Disse lagde jeg i dag og de var FANTASTISK gode! Er glad jeg dobla oppskrifta med en gang;). Reduserte litt på sukkeret.

 12. Disse lagde jeg i dag og de var FANTASTISK gode! Er glad jeg dobla oppskrifta med en gang;). Reduserte litt på sukkeret. Kanskje prøve med sukrin neste gang, har du noen erfaring med det i kaker/cookies?

 13. Lagde disse til min datters 3-årsdag. Synes de var kjempegode, og gjestene elsket dem! 🙂
  Har skrevet oppskrifta i min bakebok, og den blir nok flittig brukt 🙂

  • Så koselig at de fallt i smak hos dere 🙂
   Syns også selv dem er helt fantastiskt gode. 🙂

 14. Disse kjeksene er fantastisk gode, lagde de til innflytningsfesten min, doblet oppskriften og alle ble likevel revet vekk 🙂 Anbefales!!

 15. Er noen av de beste kjekksene jeg har smakt, er bare så herlig.. Går aldri lei av denne oppskriften. Har ikke fått tak i jordbær sjokoladen så har pleid a bruke hvit sjokolade, melis og rød kondittorfarge får å få samme konsisten, smaker ikke så verst det heller:)

  Forsett sånn du!<3

 16. Anita Sandøy Svar

  Jeg har laget disse kjeksene mange ganger, som regel dobler jeg oppskriften. Simpelthen den aller beste kjeksen jeg og familien min noen gang har smakt. Nå skal jeg igjen bake disse ! Blir ikke lei av de. Tusen takk for fantastisk inspirasjon, Manuela:-) 

 17. Så nydelige ♥ Er det mulig å fryse disse? Og skal man trykke dem litt flate etter de kommer ut av ovnen? Ha en fin kveld! Anette

 18. Heisann!
  Så nydelige ♥ Er det mulig å fryse disse? Og skal man trykke dem litt flate etter de kommer ut av ovnen? Ha en fin kveld! Anette

 19. Tips til oreofyllet: varm det (mikro) til fyllet er flytende, og bruk en teskje til å lage slike fine striper på kjeksene som Manuela har gjort med rosa!

 20. Heya are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 21. Fantastisk goda kakor. Har börjat experimentera med att baka chokladkakor som jag smular istället för Oreos. Tycker det blir ännu godare då. Har tyvärr inte hittat något recept på chokladkakor som ger samma fina krakelerade effekt som det blir när man använder Oreos. Om ni har några förslag på bra recept, så skulle det uppskattas.

 22. Hei. disse er helt nydelig. jeg lurte på en ting, må de oppbevares kaldt? eller kan jeg oppbevare dem i cookiejaret mitt?

 23. Pingback: Snickers cookies | born 2 bake

 24. I am literally translating every recipe of your blog 🙂 I love it!!!! your recipes are so innovative, yet so simple to make and the most important thing is that the ingredients are very easy to find, this is a problem I always face since where I live it is a bit difficult to find some ingredients! Again, I admire your passion for baking and I can’t wait to try as many recipes! Thank you! 🙂

 25. Pingback: Oreo Cheesecake Cookies | anettesmat

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway