Hei alle sammen!

Idag blogger jeg fra vakre Trondheim, en herlig by med så mange glade mennesker.

Har hatt 3 fantastiske cupcake kurs her i Trondheim som jeg skal blogge litt mer om neste uke når jeg kommer hjem. Men jeg vil bare takke for meg til alle dere som kom på Cupcakes kursene.

Dere alle var så koselige å være med, og der fikk meg virkelig til å føle meg velkommen. I dag går reisen videre fra Trondheim  til Lillehammer. Vi legger Trondheim bak oss med mange gode minner og med mye glede over besøket.

Dagens innlegg er en enkel langpannekake som er ferdig på en-to-tre, og som også smaker veldig godt.

Mine barn elsker denne kaken. Den inneholder bananer og sjokolade knapper. Man kan også tilsette nøtter, rosiner eller havregryn.

Her kommer oppskriften,

enjoy!

Banana Morsel Bars:

 • 250-300 g mel
 • 2 ts. bakepulver
 • 1/2 ts. salt
 • 1 egg
 • 175  g smør
 • 150 g sukker
 • 150 g brunt sukker
 • 2 ts. vanilje extract
 • 3 modne bananer
 • 200 g sjokolade knapper
 • pynt med litt melis på toppen.

Bland  mel, bakepulver og salt i en bolle, og sett det til side så lenge.

Hell smør , sukker og brunt sukker i en mikserbolle.

Miks det fluffy og fint.

Videre tilsettes egg.

Nå er det på tide å tilsette bananene.

…..etterfulgt av mel, bakepulver, salt og sjokolade knapper.

Bland det hele godt sammen, gjerne med en slikkepott.

Hell røra i en kledd langpanne som er ca. 30- 20 cm

Stekes på 180 C i cirka 20-30 minutter.

Rykende fersk kake…..Det lukter himmelsk godt <3

Jeg gav bort kaken som gave i selve formen. Med en liten rosa sløyfe og et lite «enjoy» merke, ble dette en koselig gave å gi bort. Det finnes vel ikke noe bedre med en hjemmelagd gave, og spesielt en som kan spises. 😉

Dette var det hele for denne gang. Nå reiser vi til Lillehammer for å ha 1 kurs der i kveld. (Noe som jeg også gleder meg til)

Ønsker dere en fantastisk dag videre!

Forfatter

61 Comments

 1. Mums vilken njutbar kaka. 🙂

  Vilken härlig frukost.

  Smeten verkar väldigt god den med. 😉 Älskar smet. Också. 🙂

  Dina bilder är nästan ätbara.

  Tack för frukostkakan.

  Ha en härlig söt dag.

 2. Hvor mange egg skal det være i kaka? Det står ikke oppført. Takk for en super blogg full av tips og inspirasjon 🙂

 3. Hilde Tornes Svar

  Hei, Manuela! Takk for superfin blogg! I banankakeoppskriften har antall egg falt ut. Hvor mange skal det være? Kaken virker veldig fristende, så jeg vil prøve å lage den.
  Klem fra Hilde

  • Hei Hilde, tusen takk. 🙂
   Det skal være 1 egg i oppskriften, hadde helt glemt å skrive det.

 4. Hei Manuela.
  Ser herlig ut, men glemte du å fortelle hvor mange egg som skal til her??

  • Hei Hege, skal redigere innlegget nå, glemte helt å skrive det.
   Det skal være 1 egg i oppskriften. 🙂

 5. Elisabeth Svar

  Jeg har lenge letet etter den perfekte banankaken. Endelig! Tusen takk, Manuela. Du er så knallflink. Gleder meg sånn til boken din kommer ut 🙂

 6. Den så kjempe god og enkel ut å lage!!:) skal testes ut;)

 7. Denne kaken så jo utrolig herlig ut, ser for meg at den er veldig med litt is til. Den så veldig flott ut Manuela. Tusen takk for fint kurs i går. Tror jeg og alle de andre syns du er ei herlig dame 🙂
  Keep baking <3

 8. Kan jeg bruke en vanlig stor langpanne hvis jeg dobler oppskriften?

 9. Hei, hva er vanlije extract – og hvor finner jeg dette?

 10. Vilde Aurora Svar

  Hei
  Jeg bare lurte på om det er noe aldersgrense på kursene dine? Jeg er en 14 år gammel jente som liker veldig godt å bake, og har fulgt med på bloggen din en stund så jeg har veldig lyst til å være med på en av kursene. 
  Også lurer jeg på hvor mye det koster?

  Uansett så har jeg mye glede av denne bloggen. Har brukt mange av oppskriftene dine i selskaper og fester og det blir vellykka hver gang 🙂 Tusen takk 

 11. Hei! Hva er forskjellen mellom vanilje extract og vanilje essens? og hvor får jeg kjøpt vanilje extract? Kaka ser vanvittig god ut og jeg vil lage den NÅÅÅ!

 12. Tusen takk for morsom og inspirerende kurskveld i Trondheim : )

  • Bare hyggelig Lene, hadde det så koselig der med dere. 🙂
   Glad at du likte kurset 😉

 13. Christina Svar

  Wow, jeg hadde lyst på banankake før i dag! Perfekt med oppskrift da 🙂

 14. Hei Manuela, du er jo så flink! Elsker å sjekke macen etter at barna har lagt seg for kvelden og kose meg med en kopp te mens jeg leser dagens inspirerende oppskrift fra deg. Siden vi kke får sett.et stykke av kaka er jeg litt interessert i mer informasjon: hvor lenge vil den holde seg saftig? Hva slags glasur anbefaler du? Bananen i kaka får meg til å tenke noe i retning peanøttsmør-smak eller noe med kokos, hva tenker du?

 15. Hei. Så flott at det er vellykket i Trondheim :-)) Jeg bor i Arendal og gleder meg sååå til du kommer her på Lørdag. Jeg hadde meldt meg på kurs her på Amfi men så fikk jeg mail om at kurset er avlyst, stemmer det? Hvis du ikke skal ha kurs i Arendal er det da mulig for meg at du setter meg opp på kurset i Kristiansand? Mvh Thora.

 16. Måtte prøve denne i går. Den var kjempegod! Gjestene spurte etter oppskrifta 🙂

 17. Hei! Jeg har fått den æren av å være fadder for en liten herlig jentebaby og har lovet å lage cake-pops bordkort! Jeg vil da prøve meg på din Just Strawberry cake-pops oppskrift og tror denne blir perfekt i den anledning! Men jeg lurt e på hvor du får handlet slike «tags»?
  Mvh Nina Ny i gamet:)

 18. Åh, så lei meg jeg ble nå! Oppdaget ikke før nå at du har hatt disse kursene i Trondheim! Kunne virkelig tenkt meg og vært der! Håper du kommer tilbake snart!

  • Jeg også Kine, utrolig fint sted med så mange herlige mennesker. 🙂
   Håper vi ses der neste gang. 😉

 19. For en genial idè å gi bort en kakeform med en nybakt kake oppi!! 🙂 Den idèen stjeler jeg! Kaken ser helt nydelig ut… Mvh Renate 🙂

 20. Linn Veronica Svar

  Det «enjoy» merket var koselig, hvor får man tak i det? Ellers takk for inspirererende blogg! 🙂

 21. hver gang jeg prøver å lage noen av dine oppskrifet så er det allltid noe som ikke stemmer.. og jeg gjør det akkurat etter oppskriften og jeg får hjelp i tillegg.. 

  har du glemt noen av ingrediensene eller ?

 22. Hei Manuela! Jeg bakte kaken i går og hadde den med på jobb i dag. Den er supergod og jeg fikk masse skryt av den. Da vi fikk gjester i kveld bakte jeg en til :). Den er noe av det beste jeg har smakt, og det blir nok mange flere av denne! Tusen takk for oppskriften :).

 23. uff, jeg vet ikke.. har maskinene noe å si på hvordan deigen blir ? jeg lagde kaka nå, den ser veldig god ut, men ser ikke helt ut som den du lagde. den blei veldig hard deigen, akkurat som om det var cookie deig. 

  Men den smaker sikkert godt da:) 

  en gang prøvde jeg å lage vanilla makroner, men den også blei deigen alt for tykk og fargen ikke hvit 🙁

 24. Hej, en läsare från Sverige här!
  Jag undrar om er typ av farinsocker är som vårt «nya», som inte klumpar sig? Det fungerar nämligen inte i recept baserade på det «gamla» sockret. På bilden ser det mer ut som om det är det gammaldags, fuktiga farinsockret?

 25. Linda Marie Svar

  Denne ser så goood ut! Jeg gleder meg sånn til å prøve å lage den 😀

 26. Hei!

  Noen ganger ser jeg at det ikke står hvor i ovnen den skal stekes i oppskriftene…er det nederst, midten… :). Pleier å steke det i midten siden det er mest vanlig…

  Denne er KNALLGOD!!! Tusen takk for flott oppskrift :). Hvor får du alle disse fra? Finner du dem opp? 

 27. Hei! Jeg prøvde å lage kaka, men da jeg kom halvveis, så jeg at det skulle være egg i kaka. Det sto ikke under ingredienser. Så jeg lurer på hvor mange egg som skal i? Ser du har puttet ett egg i røra på bildet.
  ~Malin~

 28. Anne Karin Svar

  For ein god ide å gje bort kake i forma. Kvar kan eg bestilla slike enjoy-merke? Dei var veldig fine, liker å gje bort matgaver 🙂 Bloggen din er flott!

 29. Hei 🙂
  Jeg ser at det skal være vanilje extract i, men jeg lurte bare på om det var noe annet man kunne hatt oppi i stedet for det? Og hvor får man kjøpt vanilje extract?

  PS: Utrolig bra blogg du har, leser den daglig og blir fristet til å bare lage masse! 🙂

  • Så koselig å høre vibeke, altid når du ser meg bruke vanilje extraxt kan du bare bruke vanilje sukker
   Ha en fin kveld videre

 30. Jeg er hjemme med sykt barn i dag, og har derfor fått tid til å bake. Kaken ble fantastisk god – kanskje den beste jeg noensinne har smakt. Helt suveren!!! Tusen takk for at du har delt oppskriften med oss! 

 31. Hei! Kaken ser helt fantastisk ut! Tenkte jeg skulle prøve meg på oppskriften, men lurer på hvor stor langpannen er? Er den 30 x 20 cm, 20-30 cm bred eller 20-30 cm lang? 🙂 Caroline

 32. Linda Marie Svar

  Kjempegod kake! Utrolig saftig og god. Regner med den vil bli veldig godt mottatt av både store og små 🙂

 33. Lagde denne for ikke så lenge siden, og den ble kjempegod! Tusen takk for super oppskrift 😀

 34. kjære manuela, går det fint å legge røra i cupcake-form??????? 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway