Hei alle sammen!

Blogger idag fra Skien der jeg nettopp er ferdig med cupcake kurs. Det var en utrolig herliggjeng med mange bakeglade damer,  og en koselig ung mann. Skal blogge mer neste uke om alle cupcake kurs som jeg har hatt denne uken.

Nå i kveld reiser Trude og  jeg videre til Arendal. Der skal jegi morgen både pynte cupcakes på i Amfi Arena,  og ha cupcake kurs på kvelden. Jeg gleder meg  til å hilse på alle dere som vil komme innom kjøpesenteret.

På Amfi senteret i Arendal kan du komme for å se meg pynte cupcakes fra kl. 12.00-15.00 i morgen ettermiddag.

Takker så mye for alle de flotte kommentarer dere har skrevet ang. forsiden av min bok..Love, Manuela

Det er veldig koselig å lese, og jeg setter stor pris på alle tilbakemeldinger.

Dagens innlegg er Franske Macarones. Jeg elsker macarons og spesiellt når de er rosa.

Første gang jeg smakte på dem var når jeg var på ferie i Paris for mange år siden. Jeg fikk det servert på en koselig fransk cafe som jeg besøkte sammen med min Franske venninne.

Macarons er typisk fransk og du kan lage dem i massevis av fine farger og smaker.

De er enkle å lage, og perfekt til å serveres sammen med en kopp kaffe.

Har aldri glemt smaken på disse godbitene, og hver gang jeg reiser til Paris, så passer jeg på å spise Macarons.

De er myke med en deilig fyll i midten som man kan variere…

Her kommer oppskriften på Franske Macarons, with love, from Paris.

Franske Macarons – ca 60 st

 • 240 g eggehviter
 • 70 g sukker
 • 300 g mandel mel
 • 300 g melis
 • 300 g sukker till sukkerlaken
 • 100 g vann till sukkerlaken
 • evt, essens eller vanilje extract

 

Sett ovnen på 160 grader.

Så trenger du eggehvitene (romstemp og fordelt i 2 skåler )

Hell eggehviten fra den ene skålen i en mikserbolle,  ( 120 g ) og begynn med å mikse det til skum. Ha sukker tilgjengelig.

Tilsett 70 gram sukker under vispningen, så fort det begynner å skumme.

Bland 300 g sukker og vann til sukkerlaken i en liten kjele.

Sett platen på høy varme og kok det opp. Kok til temperaturen blir 118 grader.

Med forsiktig vispning heller du sukkerlaken i marengsrøra. Dette må du gjøre veldig fort, ellers stivner sukkerlaken i kjelen.

Miks det hele videre i cirka 8 minutter eller til bollen ikke kjennes varm lenger.

Ferdig etter 7-8 minutter..

En deilig myk marengs røre.

Så trenger  du mandel mel. Dette lager du ved å finmale mandler.

Bland mandel og siktet melis i en bolle.

Rør 120 g av eggehvitene  i mandel og melisblandningen.

Rør det godt sammen.

Det blir en ganske vanskelig røre å jobbe med, men det skall være slik.

Tilsett eventuelt en valgfri konditorifarge .  Jeg brukte rosa farge.

Nå blander du dette med vispet marengs. Litt om gangen.

Vær forsiktig så du ikke blander det  for hardt.   Røra skal være litt flytende.

Fyll en sprøytepose med en stor rund tipp og press ut store klikker på bakplatepapiret ( Store som en 5-kroning). Røra skal  flyte litt ut.

Etter en stund jevner den ut seg. Om de ikke skulle gjøre det,  slår dubare  litt mot platen .

La dem hvile på platen i 30 minutter. Dette gjør at de blir rette på overflaten,  og de får en mer glansfull utseende etter steking.

Stekes i ovnen på 160 C i ca 10- 15 minuter( i midten).

Tips: bruk en extra bakeplate under den andre i ovnen. Her under ser du resultatet når jeg glemte dette en gang…… da ble det sprekker på toppen

(steketiden avhenger av din ovn… mine ble ferdige etter 12 minutter)

Når de er ferdigstekt,  lar du  macaronsen stå og bli avkjølt på platen…. helst til neste dag.

Som fyll brukte jeg hvit  sjokolade krem blandet med jordbær essens og litt rosa karamellfarge.

Oppskrift finner du her.

Jeg fyller  en sprøytepose med krem, og presser litt krem på hver macarons.

Presser den andre delen oppe på kremen.

Og dette er Pink Macarons.

With love, from Paris

Perfekt til kaffe eller te, anytime

Hver bit er yummi, yummi.

Dette var det hele for denne gang, Ønsker dere en toppers dag videre.

 

 

 

Forfatter

61 Comments

 1. Ei stund sidan sist eg lagde macarons no…men vart sanneleg freista av desse lekre bilda, Manuela:o)) Hmm…kanskje  morgon??
  Ynskjer deg ei strålande helg!!
  Klem Line

 2. hei. vet du hvor i norge man får tak i custard powder?

 3. Vibeke Rose Jensen Svar

  Hei.
  Har sendt deg en mail, men du har ikke svart så jeg prøver her i steden. Skal på kurs i Arendal i morra og så lurer jeg på om det starter 16 eller 17.00?? I avisa står det 1600 og i Mail fra deg står det 1700. Kjedelig å gå glipp av en time når man har betalt såpass for det…. Vi sees.

  • Hei Vibeke, kurset begynner klokken 16.00.
   Beklager for sent svar, er så mange mail man må svare på som kommer inn, men vi ses snart. 😀

 4. I love macarons! Just wrote a blogpost today about a great shop I visited last week that sells amazing macarons and ofcourse know I want to make them myself! These pink ones look great. Have a nice weekend!

 5. Hei høpp!!

  Takk for koselig og lærerikt kurs i Skien.

  Disse skal jeg prøve meg på,er like glad i rosa som deg hi hi!!

  Lykke til i morgen,og god tur til Arendal:=)

  Klem Linda:)

 6. Å herlig, de ser fantastiske ut 🙂 Jeg har prøvd å lage makroner to ganger, og begge gangene hadde jeg i lilla farge slik at røren ble veldig fin og lilla, men når de var ferdig stekt ble lillafargen litt sånn matt og brunlig.. prøvde så å steke neste brettet litt kortere slik at de beholdt den fine fargen, men da ble de ikke ferdig stekt..

 7. De så gode ut, men det er ikke en link til den hvite sjokolade kremen 🙂

  • Hei Ragnhild, den virker her hos meg. Prøv igjen og se om det kanskje virker nå for deg. 🙂

 8. Hei, god dag Manuela 🙂 Vakre, rosa makroner! Jeg vil elske de 🙂 Ha en strålende fin helg, og kos deg masse 🙂 Klem Jeanette

 9. Jørgen Tande-Petersen Svar

  Hei Manuela! Jeg må ærlig innrømme at jeg digger bloggen din. 🙂 Den bringer nesten fram kokken i meg..
  Mvh JørgenTp

 10. Hei Manuela:) Nå har jeg brett nr 3 i steikovn me flotte rosa slike kaker.. Men det ene brettet ble som små vulkaner i stede for flate og fine, hva kan jeg ha gjort galt?? Tusen takk for flott oppskrift! Har hørt at macarones er veldig vanskelig å bake, så var egentlig ganske pessimistisk siden dette er mitt første forsøk. Men har fulgt oppskriften til punkt og prikke, og jaggu gikk det bra!:):) Bortsett fra noen vulkaner da…;)
  Fortsatt god helg til deg og dine!

 11. Skal prøve å bake disse nå 🙂 bare lurer på hvordan man best oppbevarer de å hvor lenge de holder seg.

 12. Kjempehyggelig å treffe deg idag, bildet ble dessverre litt utydelig pga kamera, menmen;)

 13. vigdis othelie christensen Svar

  takk for sprudlende kurs i arendal ! latterkrampe og godt humør gjør susen i en doven og liten sørlandsby nå midt i september…synd jeg måtte gå før kurset var slutt..lykke til videre <3

 14. Vilde Aurora Svar

  HeiJeg bare lurte på om det er noe aldersgrense på kursene dine? Jeg er en 14 år gammel jente som liker veldig godt å bake, og har fulgt med på bloggen din en stund så jeg har veldig lyst til å være med på en av kursene. Også lurer jeg på hvor mye det koster?Uansett så har jeg mye glede av denne bloggen. Har brukt mange av oppskriftene dine i selskaper og fester og det blir vellykka hver gang  Tusen takk 

  • Hei Vilde, så koselig at du har et sånt stort bakeintresse. 🙂
   Aldersgrensen på kursene er 13år og det koster 850kr per person. 🙂
   Håper vi ses på neste kurs da! 😉

 15. kjøper du Birds custar powder i Norge? i så fall hvor? vet du om d finnes noen nettbutikk man får kjøpt det?

 16. Hei Manuela! Disse makronene så veldig fine ut!!! Jeg må bare få lov til å si at makronene du har laget er italienske og ikke franske. Det er mange som tar feil her. Franske makroner lages ved å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Italienske makroner lages ved å stivpiske eggehviter med kokende sukkersirup. Jeg var i Paris i sommer og ble forelsket i disse små herlighetene, men må innrømme at jeg liker den italienske oppskriften best 🙂

 17. Lene Kristin Svar

  Det var en ære å se deg/dere på amfi Arena i dag 🙂 Jeg er innom bloggen din flere ganger dagelig, så var kjempe koselig å se deg der, i min lille by 🙂 Håper dere koset dere.

  • Hei Kate, alt må besvares av meg for jeg godkjenner det, slik at jeg holder oversikt hvem som har fatt svar og dem som ikke har fatt svar.
   Ha en fin søndag videre

 18. Hei, jeg skal være i usa en god stund, studerer.. Derfor lurer jeg på hva jeg burde invistere i av bakeutstyr. Hvilke type standard bakeformer og div utstyr som man har bruk til både kakebaking og cupcakes? 🙂 Har en lokal utstyrsbutikk her, og det er utrolig mye billigere enn i Norge, heaven! Håper på svar. kanskje ande også har tips om gode investering..

 19. Har du oppskrift du kan legge ut på de fantastiske blåbærmuffinsene i går fra araendal?

 20. Takk for et supert Cupcake kurs i Arendal. Det var veldig moro. 🙂
  Gleder meg masse til boka di kommer ut. 🙂

 21. Elise (16) Svar

  Mmm! De så jo fantastisk gode ut! Også er de jo faktisk glutenfrie! 😀 Fikk plutselig veldig lyst på slike! Men vet du om de fleste slike makroner de selger rundt omkring er laget med mandelmel, eller varierer dette? 🙂 
  Du inspirerer!! 😀 
  Klem fra Elise 🙂 

 22. These look beautiful, never tried before so may have a go! x

 23. Tania Del Pino Svar

  Nydelige som alltid Manuela! Men lure på hvilken farge type du har brukt på disse? evt hvilke merke du anbefale til bakverkene! Håper alt er bra med deg! Stor klem!

 24. Var ikke meningen å virke irritert, var bare det at jeg hadde postet en lang kommentar som sikkert har forsvunnet da.. ikke alltid ting fungerer som det skal i denne dataverden:) kort det jeg lurte på; jeg bakte disse forrige helg, men ca halvparten så ut som små vulkaner i stede for sånne flate fine.. hva kan jeg ha gjort galt? God natt:)

 25. Marte Kristina Svar

  Hei Manuela! Disse skal jeg absolutt lage i dag. Maler du mandler med skallet eller tar du det av først ? 🙂

 26. Hei ! 🙂 Disse ser helt herlige ut! 🙂 Jeg har kjempelyst til å lage, men lurte på hvor mange eggehviter (sånn ca.) man trenger? Jeg så nemlig en tidligere oppskrift på macroner og der hadde du 40 eggehviter til kun 12 macroner! Hvor mange trenger jeg da til 60 ? :-O 🙂

  • Hei emilie, du trenger cirka 3 eggehviter til 30 macaroner til 60 trenger du cirka 6 eggehviter
   Lyke til
   klem

 27. Hei Manuela!!
  Kan makroner fryses? Og hvor lang holdbarhet er det på de om jeg pakker de i små poser (for salg i butikk)?
  Har lyst å prøve å bake disse, så må se om jeg finner mandelmel i morgen! 🙂
  Og er det forresten noe fyll som holder seg bedre og lengre enn andre?

 28. Hei! har bka dei idag, men mine ser ikkje så runde ut… Kan det vere fordi eg brukte plastpose til å trykke ut deiga? Og – malar du av mandlane uten skal?
  Gleder meg uansett til å servere dei på prinsessefest;)

 29. hei 🙂
  Når jeg prøvde dette så ble de ikke runne :S 
  Hvordan får du de sånn? :))

 30. hei. jeg har sett at det finnes en makron bakeform. er dette et bra innkjøp, eller er det bare tull. syns det er så vanskeli å få kakene runde og fine… hvilken oppskrift liker du best? den der du lager sukkerlake eller den enkle der du bare har mandelmelet i marengsen.

 31. Hei !
  Jeg forsøkte denne «makronformen» idag. Men makronene får ikke den fine flaten under, blir delt i to og ødelagt :o( Men den store runde makron/cupcakes-pyntesaken man skal presse ut røren med funket bra :o) Mine makroner ble ikke helt flate, tror jeg skal se an mandel-mel mengden, være forsiktig med røringen på slutten og la dem ligge 30 min også neste gang.. Håper på perfekte makroner snart, hehe.

 32. Heisann! Nå har jeg linket til deg i ennå et innlegg:) Takk for inspirasjon og oppskrifter, er så gøyyyy å bake 😀

 33. Hvorfor har du sukkerlake i denne oppskriften? Jeg har ikke sett det tidligere (heller ikke i dine andre oppskrifter). Jeg sitter å leser meg opp på makroner, og ærefrykten holder meg tilbake enn så lenge 😉

 34. Hei Mauela. 🙂  Spørsmål: Hvor får man tak i termometer til å måle sukkertemp?? Jeg har lett overalt, men finner de ikke…Noe tips?? 🙂 
  God jul!! 🙂 Tonje

 35. hei Manuela! elsker bloggen din, og får såå mye inspirasjon. lurte på hvor man får tak i jordbæressens i Norge? håper på svar:)

 36. Hei Manuela! 
  Nå holder jeg på med tredje runde med steking av makroner. Til min store fortvilelse så har de sprukket alle mann, selv med bruk av ekstra stekebrett under 🙁
  Noen tips til hvordan jeg unngår dette neste gang? 
  – Rikke

 37. Pingback: Franska Macarons | FixarFia

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway