Hei alle sammen! Jeg håper dere har bra på en sånn fin høstdag som denne.

Idag er det cupcake kurs i Sandnes, og i morgen er det  Stavanger som står på tur, og på fredag & lørdag er det Cupcake kurs i vakre Bergen. Dette er noe jeg gleder meg masse til.

Før kurset i dag (Tirsdag den 8. nov.) er jeg å finne på Ark Kvadrat, Kvadrat Storsenter i Sandnes fra kl. 13.00. Håper vi sees!

Dagens fristelse blir en ny variant av Vanilje cupcake…

Denne gang tilberedt med olje. Jeg lagde denne varianten fordi det er en del som har spurt meg om en variant av cupcakes laget med olje.

Når jeg besøkte denne fantastiske amerikanske bloggen, og leste at disse var de » Perfect Vanilla Cupcakes»,  kunne jeg ikke annet enn å teste denne oppskriften.

Original oppskriften inneholder Cake Flour (en blanding av maizena , bakepulver og natron)

Jeg selv er nok mer begeistret for min egen favoritt vanilje cupcakes , som du finner her

Men det er greit med litt variasjon, og litt gøy å teste andres oppskrifter.

Toppingen på disse cupcakes er Angel Feather Icing. Det blir så lekkert med det hvite på toppen.

Begge oppskriften kommer her..

Enjoy!

En ny variant av  vanilje cupcakes:

 • 175 g mel
 • 2 ss maizena
 • 1. 1/4 ts. bakepulver
 • 1/2 ts. natron
 • 2 egg
 • 200 g sukker
 • 1 ss. vanilje extract
 • 120 ml olje ( solsikkeolje eller en annen type)
 • 120 ml kremfløte

Begynn med  å sette ovnen på 175 C  minst 30 minutter før du begynner å steke cupcakene.

 

Bland mel, maizena, natron, bakepulver og salt…

Har du vanilje pudding pulver hjemme, så tilsett gjerne et par ss. med det. Det blir supergodt!

Mel-blandingen siles minst 5 ganger.

 • cupcakes blir luftigere av dette.

Miks eggene i mikserbollen ca 30 sekunder.

Tilsett sukker og miks videre i 60 sekunder.

Ta fram olje og vanilje extract og hell det over i mikserbollen.

Miks det hele videre i maks 2 minutter.

Ta fram mel og kremfløte.

Tilsett dette i 2 omganger..

Dette blir godt blandet om du lar mikseren stå på lav hastighet i ca 2 minutter.

Nå er røra ferdig til å fordeles i cupcake former.

 • denne oppskriften gir 12 stk medium cupcakes.

Sett det hele i en for-varmet ovn på 175 C i cirka 15-20 minutter.

Rykende ferskt  og en himmelsk lukt!

 • La dem avkjøles helt før de pyntes med krem etter ditt eget valg.

Jeg brukte i dag Angel Feather Icing og beholdt fargen helt hvit…

 

Her kommer oppskriften på Angel Feather Icing:

Angel Feather Icing:

 • 2 eggehviter
 • 170 g sukker
 • 1 dl glukose
 • 2 ss. vann
 • 1 ts. sitron juice
 • .1.ts. vanilje extract
 • konditorifarge ( kan utelates)

 

Fyll en kjele med varmt vann. Mens vannet koker,…

..heller du i alle ingredienser ( med unntak av vanilje og konditorifarge) i en bolle.

Plasser bollen over kjelen. Mens vannet koker blander du i ingrediensene og visper med en håndmikser.

Visp helt til du ser at kremen blir luftig og fin.

Bare miks og miks …..

Etter ca. 2 minutter ser det ut slik..

Etter 5 minutter begynner det å bli skikkelig fluffy, og den har nå fått en fin hvit farge…

Etter 7 minutter tar du bollen bort fra kjelen. Tilsett clear vanilla slik at fargen ikke forandrer seg.

Clear vanilla finner du hos cacas.no.

Pisk til frostingen er passe tykk, cirka 2 minutter til.La frostingen hvile før du pynter cupcakene.

Jeg sprutet på frostingen med en Wilton 1 B tipp.

Elsker Wilton 1 B tipp. Det blir en så delikat rose av den, og Angel Feather Icing er perfekt til å dekorere cupcakes med.

Ferdig til å serveres…

Jeg fjerner muffins formene ved servering  for syns det ser mer delikat ut på dette fine kakefatet.

Super romantisk med bare hvit frosting.

Love is in the air <3

En lite smakebit…..

Dette var det hele for denne gang. Ønsker dere en fantastisk dag videre.

 

Forfatter

60 Comments

 1. Mmm, det såg kjempe godt ut! 🙂
  Enig i at det er gøy å prøve ut andre oppskrifter! 🙂
  Så denne skal absolutt prøves ut en gang, selv om jeg er stor fan av din grunnoppskrift på vanillacupcakes 😀

  Stå på Manuela, du er fantastisk og mitt store idol! :))
  Stor klem fra Kristine 🙂

 2. Oi, oi,oi, dette så farlig godt ut. Glukose er det det samme som lys sirup? Hvor får man evt kjøpt glukose i Norge? 🙂

 3. Ser riktigt fina och goda ut! Jag älskar när frostingen verkligen blir vit, och inte gul-beige. har inte hittat någon extravit färg att tillsätta i sverige, vet du om det finns?

  Har fortfarande inte provat på att göra angel feather icing, trots att jag har köpt hem glukos för länge sen bara för att kunna göra det. Är nog dags snart 🙂

 4. Aw, disse ser helt fantastiske ut!! De må jeg prøve!! 🙂

  Vet du forresten at den mørke sjokoladekaken du har bakt med sånn angel feather krem på, er fantastisk å bruke til cupcakes? De smaker HELT som aunt mabels sine, har du i tillegg hakket mørk sjokolade i…! Helt lik. jeg elsker de med angelkrem på 🙂

 5. Ser så delikat ut med angel feather icing!
  Du tar helt nydelige bilder!

  jeg leser bloggen din hver dag, og jeg gleder meg til å se hva du har gjort! 
  Tusen takk!

 6. Jeanette Baardseth Svar

  Denne skal jeg prøve:) Vet du ca hvor mange gram 1 dl glukose er? Er så greit å måle det rett fra begeret på vekta, mindre klissete:) Hilsen jeanette

 7. Hei manuela.. Har ett lite problem, det er ikke alltid at jeg får Cupcakene så høye, så fort jeg dem er ferdige og jeg tar dem ut, så synker dem. Men jeg gjør akkurat som deg. Noen ganger funker det, andre ganger IKKE!:(

 8. Elsker det, må prøves 🙂 Men jeg har et lite spørsmål jeg håper du kan svare på.. Cupcakene mine hever ikke så mye (Selv om jeg tar ekstra mye bakepulver i) og når jeg tar dem ut synker de kjempe mye ned! Har prøvd å ha dem i ovnen litt før jeg tar dem ut, men de synker likevel ganske ned.. Har du noen tips?

 9. I går dumpet boka di ned i postkassen min. For en bok! Lekre oppskriver, fristende bilder og massevis av flotte tips. Du har gjort en fantastisk jobb! Gleder meg til å begynne å bruke den (Litt enklere med bok enn å løpe fram og tilbake mellom kjøkkenbenk og dataskjerm, slik jeg har gjort fram til nå. Tusen takk 🙂

 10. anne-marie johnsen Svar

  Skal prøve denne også men de vanlige vanilje cupcaken som du har gitt oppskrift tidligere er bare kjempegode og alltid vellykkede.

 11. Hei! De så utrolig gode ut! Jeg har prøvd den andre oppskriften din som er den beste oppskriften på cupcakes jeg noen gang har spist…nam! 

  Jeg lurte på om du kanskje kunne lage grove scones en gang? Det aller beste jeg vet er grove/musli scones med nøtter og tørket frukt. Fantastisk! Har du en god oppskrift?

  Stor klem 😀

 12. Hei!
  Er det den light corn syrup du bruker? i såfall har jeg funnet den i butikken!! 🙂 finner ikke vanlig… boken din er øverst på ønskelisten min til jul i går, håper jeg har vært snill i år og nissen leverer den til meg! 🙂

 13. Anne-Mette Svar

  Hei Manuela 🙂 Har meldt meg på cupcake kurs i bodø i desember, men har ikke fått mail om det var plass? når kan jeg forvente å evt få høre om jeg får være med? Har såååååå lyst 😀

  Hilsen
  Anne-Mette

 14. Nam! <3 
  Kan du vise hvordan man lager den rosen? Det hadde je satt stor pris på 😉

 15. Har bladd gjennom boka di flere ganger, er så inspirert, så til helgen blir det nok en bakedag(forhåepntligvis;). Var veldig hyggelig å treffe deg på boksigneringen!

 16. ÅÅÅ, så typisk at jeg får med meg dette NÅ ! 
  Hadde så likt å vært med på cupcake kurs å fått truffet deg,håper du besøker Sandnes en annen gang ! Huff, nei dette var skikkelig dumt ! 

 17. Bente Line Svar

  Hva heter Glykose på engelsk?
  Skal en tur til Florida snart, og tenkte å kjøpe med meg hjem derfra nemlig.

  • Hei Bente, det er jeg ikke helt sikker på, men de har glykose i matvarebutikker i Norge. 🙂

 18. Aazra (ski) Svar

  Hei manuela! ser så nydelig ut.så denne skal jeg må prøve! kos dere videre på turen:)klem fra Aazra:)

 19. Hej! Tycker att din sida är väldigt bra med helt underbara och inspirerande bakverk. Har bakat några och funderar starkt på ovanstående Vanilj Cupcakes, men nu till min fråga: Vad är natron här i Sverige? Tack för din inspiration! / Kram Fia

 20. Så gode ut disse også 🙂 Men de andre vet jeg er gode.. Du reiser og reiser Norge rundt du go gleder mange med dine herlige kurs <3 Må nok på et kurs igjen en gang jeg også, var jo på ditt andre kurs og har hatt kjempeutbytte av det 🙂 Takk for at du er du!
  Klemmer fra Karin.

 21. Hei Manuela! 
  Håper det er greit jeg bombarderer deg med noen spørsmål..
  Jeg har litt problemer med steking av cupcakes; de kommer ofte ut rå/ deiete i midten, altså ikke ferdigstekt. Men det er så rart, for jeg steker dem nesten alltid lengre enn det du skriver at du gjør. Hva gjør jeg galt? Trenger cupcakes lengre steketid i muffinsbrett, eller lønner det seg å avkjøle dem i muffinsbrettet? Akk, dette begynner å bli litt irriterende. 
  Og så en ting til ang denne Angel Feather Icingen.. Jeg prøvde å lage den her om dagen, men det ble ikke helt som planlagt. Den var mest fluffy/ tykk under den siste tiden jeg mikset den over varmt vann, og når jeg skulle piske den ferdig etterpå ble det bare en masse som fløyt utover.. Overpiska jeg den kanskje litt? 
  Vil til slutt si at du har en fantastisk blogg! Masse inspirasjon å hente herifra! 🙂

  Knut

  • Hei Knut. 🙂
   Det går helt fint. Alle ovner er ulike og derfor kan det være lengre steketid på dem. Anbefaler at du stikker en pinne i dem før du tar dem ut og sjekker at den er tørr i mitten.
   Angående Angel Feather Icining, jo lengre du mikser den, desto stivere blir den. 🙂
   Lykke til å ha en fortsatt fin dag.

 22. Hei Manuela! Først vil jeg takke for den fantastiske bloggen din! Så har jeg et spørsmål som jeg håper du kan svare på; jeg har prøvd å lage vanilje cupcakes flere ganger, og prøvd flere forskjellige oppskrifter, men de blir aldri vellykket. Sist prøvde jeg og tilsette SP, men det funket heller ikke. Uansett om jeg følger oppskriften til punkt og prikkke, krymper de på en måte mens de står og avkjøler. Har du noen tips til meg?

 23. Katrine Marie Svar

  Hei! Har sett at det er mange som plages med å få til Angel Feather Icing så jeg tenkte å komme med et tips. Jeg har prøvd meg på denne glasuren endel ganger, første gangen gikk det kjempebra, men så har det blitt mer tilfeldig om det har blitt bra eller ikke, og jeg har aldri helt skjønt hvorfor ettersom jeg alltid har brukt samme fremgangsmåte og vært veldig nøye med ikke å ha den for kort tid over varmen. Jeg har flere ganger opplevd at icingen får en veldig fin konsistens den siste tiden over varmen, for så å kollapse når jeg tar den av. Så kom jeg over en artikkel på nettet hvor det sto om pisking av eggehviter og at det var veldig nøye å ha helt rene redskaper. Fett gjør nemlig at eggehvitene faller sammen og ikke vil holde seg stive. Der sto det også at det var lurt å bruke redskaper av glass eller metall, fordi det kan være vanskelig å få plastredskaper helt fri for fett etter bruk, selv om de er godt rengjort med såpe og vann. Jeg har alltid brukt en glassbolle over varmen, for så å ha icingen over i mikseren med plastbolle (fordi jeg er så lat at jeg gidder ikke å stå der og holde håndmikseren lenger enn nødvendig). Dersom plastbollen da ikke er hundre prosent ren for fett etter forrige bakeprosjekt, vil det føre til at blandingen kollapser og blir til en flytende masse. Et tips fra artikkelen gikk ut på å tørke av plastredskapene med et papir dynket med eddik, det fjerner fettet mer effektivt enn såpe og vann. Håper dette kan hjelpe litt flere til å få til denne fantastisk gode glasuren! 🙂

  Må i samme slengen bare si tusen takk for en fantastisk flott blogg, den har vært inspirasjon til et utall bakeprosjekter for meg. Mannen lurer på om vi har startet konditori og hvem som skal spise alle kakene, men de har en tendens til å bli borte en etter en. 😉

  Katrine

  • Tusen takk for tipset Katrine. Snillt at du tar tid for og hjelpe. 🙂
   Ønsker deg en fortsatt fin dag. 🙂

 24. Hei:) Glukose finne man på CC mat og OBS! blandt bakevarene (som pynt osv.), er i små glass på 100 ml.

 25. Hei!Jeg tenkte jeg skulle lage cupcakes til dåpen til sønnen min neste helg! Kan man lage icingen kvelden før, og evt hvordan oppbevarer man den best da? I en boks i kjøleskapet eller på benken?Det er lettere å frakte de uten icingen på, så det er derfor jeg lurer på dette. Men hvis man dekorerer de kvelden før, hvordan oppbevarer man cupcakesene best da? I kjøleskapet eller på benken?

 26. Disse skal prøves ut idag! 🙂
  Jeg har nemlig vært veldig uheldig med de andre muffinsene, 
  de blir alltid sånn rå i midten men tørr på utsiden og så faller de sammen når jeg tar de ut av ovnen og blir kompakte.
  Vet ikke hva som er gale, jeg følger jo oppskriftene dine punkt for punkt…
  Har også lest andre oppskrifter på nett, og det står flere plasser at melblandingen ikke skal piskes for mye inni røra, bare blandes forsiktig inn. Har det noe å si??
  Og så lurer jeg på hvor store teskje du bruker?
  Er de flate eller toppede? Hva som er standard når det står ts i oppskriften?
  Inspirerende blogg!!! 🙂

 27. Nå er de ferdig!
  Disse ble nesten for myke 🙂 (jeg blandet inn mel for hånd)
  Istedenfor vaniljepudding pulver brukte jeg karamellpudding pulver, og de ble helt fantastiske! 🙂

 28. Hei Manuela.
  Disse ser helt nydelige ut! Kan man lage den frostingen dagen før man skal bruke den?

  Hilsen Jeanette

 29. Jannicke Bakkeli Svar

  Hei:)
  Har prøvd noen av oppskriftene dine, med meget bra resultat! Veldig gøy!

  Noen ganger kunne jeg tenke meg å lage icing før gjestene kommer. Hvordan er det best å oppbevare den, i kjøleskap eller i romtemperatur? Er det best å pynte kakene før jeg setter bort icingen, eller piske den opp rett før den skal spises? Jeg har erfart at sjokoladeicingen din ikke kan lagres i kjøleskap før den brukes, men tenkte det sikkert var forskjellig ettersom hva icingen inneholder?

  • Hei Jannicke. 🙂
   Angel Feather Icing skulle jeg bevart i romstemp. den holder seg fin. Icingen er nok som alt annet best når den er færsk, men går like greit dagen etterpå. 🙂

 30. hei manuela! har prøvd mange forskjellige toppinger, men de fleste har blitt mislykket, så nå må jeg bare prøve denne:) denne angle feather icingen, skal skålen være ned i det kokende vannet når en mikser, eller skal den bare være over (i dampen)? jeg må få det til riktig! 🙂
  flott blogg du har!

 31. Hei Manuela!
  Kom over glukose sirup i Danmark, og jeg lurer på om du vet om det kan brukes på samme måte som glukose?

 32. Lena Jenssen Svar

  Hei Manuela 🙂 nydelig bilder 🙂
  En liten sak, når du bytter ut buttermilk (syrlig) med fløte, så får du ingen effekt av natron i røren. Natron på ha noe syrlig/kultur for å starte heving. Buttermilk er vel en kefir ? Jeg brukte skummet melk, med litt sitronsaft (lot det stå litt, og du ser at noe skjer). Bare et tips. Ser at det er flere som sliter med at kakene faller sammen 🙂 Da hjelper det å vite dette.

 33. Kan man ha noe annet i stedet for glukose? Takk hvis du svarer litt fort! 😉

 34. Jeg har laget denne frostingen og erstattet glukosen med 1 dl.lys sirup. Fargen ble ikke spesielt påvirket, men jeg tok i litt rosa konditorfarge. Det ble kjempebra så ble veldig stolt:) Bare husk å smelt sukkeret i vannbadet… Første gang jeg prøvde meg på denne oppskkriften ble ikke marengsen stiv på grunn av det.

 35. Hei!
  Når jeg prøver meg på cupcakes så får jeg til kjempefin røre, og de ser nydelige ut når jeg tar de ut av ovnen. Meeeen så synker de skikkelig sammen 🙁 Hva gjør jeg galt?!

  Fikk boken din i julegave og er i full gang med å prøve ut oppskrifter. Vi feirer at datteren blir 1 år nå, og da er det troykakake, vintage kake og muffins på menyen 😉

  • Hei anette, gratulere med din datter, det kan hende at du burde steke dinne cupcake litt lengre eller at du burde fylle disse former litt mer en det du har gjørdt
   god helg

 36. Hei! Helt nydelige cupcakes! Smelter jo i munnen 🙂 Lurer bare på hvorfor de synker sammen i midten. Jeg har passet på at smør og egg er romtemperert og tror selv jeg har vispet det godt. Har du noen gode tips for å unngå dette? Hilsen Linn

 37. Disse så veldig fine ut! Går det Ann å tilsette smeltet sjokolade eller kakao i deigen, og få sjokolade istedenfor vanilje? 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway