God morgen kjære lesere! Endelig er det helg igjen.

Kom akkurat hjem fra varme Arizona og reiser i dag  videre til Tromsø for å holde cupcake kurs og bok-signering! Skal bli gøy å komme nordover i landet, for der har jeg aldri vært.

Vanligvis så reiser Trude og jeg på cupcake kurs med bil, men denne gangen blir det at vi tar fly.

Med en del rosa kofferter fullpakkede med utstyr,  reiser vi denne gang til Tromsø, Bodø og Trondheim.

Gleder meg masse til å møte dere som skal på cupcake kurs i Tromsø i morgen.

Men nå til dagens fristelse som er » Holiday Soft sugar Cookies «

Jeg vet at mine barn gleder seg mest til desember måned  fordi da er det endelig tid for julebakst her hjemme.

For barna finnes det vel neppe noe bedre enn lukten av nystekte kjeks som møter dem i døra når de kommer inn fra kulden etter skoletid.


Disse myke vanilje kjeksene er myke og gode, de er lette å lage. Disse kjeksene er også veldig populære for barna å dekorere.

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten,

enjoy ♥

 

holiday Soft sugar Cookies:

 • 230 g smør, mykt
 • 230 g melis
 • 2 egg
 • 2 ts. vanilje extract
 • 2 1/4 dl rømme
 • 4 ts. bakepulver
 • 1/2 ts. natron
 • 1/2 ts. salt
 • 450 g mel
 • 50 g vaniljepudding pulver

Forvarm stekeovnen til 180C

Kjør smør og melis i mikseren.

 

Mikses til det blir fluffy!

Tilsett begge eggene!

Og rømme…

Miks dette raskt videre cirka 2 minutter!

Rør  sammen bakepulver, natron, salt,  mel og vaniljepudding pulver i en annen bolle.

Nå er smør og eggeblandingen ferdig pisket.

Tilsett 2 ts. vanilje extract

Ekte vanilje extract finner du hos kakeboksen.no

Hell melblandingen i røra og elt deigen!

Ferdig!

Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet  cirka 1 time, gjerne lengre!

Dryss litt mel på arbeidsbordet før du legger på deigen.

Bruk gjerne litt ekstra mel om du syns at deigen er for klissete.

Kjevle ut deigen.

Jeg bruker idag disse søte «Message in a Cookie» fra Williams Sonoma.

Men du kan bruke de former du liker aller best!

Det er bare å presse ned formen i deigen og presse en gang til med  knappen i midten  slik at du får et mønster (tekst) i deigen!

Stek dem på 180 C i cirka 10 minutter!

Baked with Love

La kjeksene blir helt kalde før du pynter dem med glasur eller annet!

Jeg pynter dem med litt glasur under og marshmellows fondant på toppen!

Jeg bruker samme cookie cutter til dette!

Jeg bruker pastellfarger selv om det er snart jul.

Det blir garantert en pastell- farget desember måned her på passion4baking.com, så det er bare å venne seg. 😉

Merry Pink Christmas everyone ♥

Det finnes massevis av cookie cutters for tiden. Butikkene som er nevnt her under har et bra utvalg av dette:

 • the cake decorating company ( Engelsk. Bruk kode: » passion4baking» for da får du rabatt)
 • cacas.no
 • kakeboksen.no ( bruk kode: » passion4baking» for da får du rabatt )
 • klaraform.se  ( svensk)
 • tartdecor.se ( svensk)

Disse kjeksene er en stor favoritt til mine barn. Kjeksene er myke, flotte å dekorere  og supergode.

De smaker også veldig godt til kaffe & te.

Det er koselig å la barna pynte dem selv. Dette gjør at det blir ekstra gøy å gi bort til sine venner eller til bestemor & bestefar.

Life is Beautiful, enjoy life ♥

Dette var det hele for denne gang. Håper dere ble inspirert til å sette igang med julebaksten sammen med nære og kjære.

Jeg ønsker dere en strålende helg & adventstid sammen med familie og venner.

Varme klemmer fra meg til dere alle

 

 

Forfatter

47 Comments

 1. Hei! Elsker bloggen din! 🙂 Men jeg bare lurer på, hva smaker »Angel Feather icing»? Er det det samme som Royal icing? 🙂 – Helene

 2. Hei Manuela, takk for enda en lekkert presentert fristende oppskrift! Jeg kjøpte boka med en gang den kom ut og har laget makroner to ganger nå, begge ganger ble de helt perfekte! Hadde aldri prøvd det før, andre steder er fremgangsmåten så komplisert og avskrekkende at jeg ikke har turt, rett og slett. Så jeg er veldig glad for den boka, altså 🙂
  Message in a cookie-cutterne som du bruker i innlegget her er fantastiske! Men nå har jeg lett gjennom alle nettbutikkene du nevner, og ingen har dem. Hvor er de å få tak i??
  God tur til Tromsø, og god helg! 🙂

  • tusen takk for det Bente, thecakedecoraqting company skulle ta disse in! sjekk dem hjemmeside
   klem

 3. De her må jeg prøve! 🙂 De var veldig søte 🙂 Jeg er ikke spesielt glad i pepperkaker, så da blir kanskje disse en hit istedet. Takk for tips!

  – Hanne Linnea

 4. Så herlige, søte og helt sikkert gode også 🙂 Dette MÅ prøves ja! Elsker nettsiden din og selvfølgelig boka di <- dette er jo forresten også en kjempeflott gaveidè  :))))))

 5. Hei, god morgen Manuela 🙂 Nå skal du ut på ny tur her i Norge 🙂 Lurer på hvor du har krefter og utholdenhet fra, ny tur rett etter at du kom hjem fra USA 🙂 Du er en superkvinne <3 Husk at Tromsø er Nordens Paris som jeg fortalte om tidligere 🙂 Du må bare kose deg, og nyt tiden i Nordens Paris for da har mine venninner STORKOST seg der i sommeren 🙂 De søte kjeksene ser veldig godt ut 🙂 God tur nordover! God helg, og god klem Jeanette 🙂

 6. Du klarer altså å få (nesten) helt vanlige kakemenn til å bli noe så utrolig lekkert! Ser nydelig ut, og for en god ide å pynte med fondant!

 7. Disse må jeg prøve i løpet av helgen!!!;0) Takk for nok en flott oppskrift.. Klem

 8. Ååå, disse var jo superskjønne!! Tusen takk for all inspirasjon og glede du deler, Manuela:) Var så heldig å få boka di av dattera mi i førjulsgave, med en hilsen fra deg inni, da du var i Farsund!! Den er bare helt fantastisk – som DU <3
  Lykke til i Tromsø:) klem, Synnøve

 9. Hei! Gleder meg til å lage disse sammen med datteren min til helgen. Takk for god inspirasjon til å starte med julebaksten 🙂 Hvor får man kjøpt en slik visp til kitchen aid kjøkkenmaskinen som du har brukt på bildene? Jeg klarer ikke finne det på nett. Og passer den kun til glassbollen, eller kan man bruke den på bollen som følger med? Håper du holder flere kurs i nord Norge fremover 🙂

 10. Kjempesøte!! Lurte på om vanilla custard powder er noe av det samme som vaniljepudding?

  Klem

 11. Så nydelig søte kaker med tekst!!:) Skal lages til jul! Hvor kjøper du disse «Message in cookie» kakeformene?

 12. Hei Manuela, Tror du disse lar seg gjøre å lage med glutenfritt mel? tror jeg skal teste det imorgen så kan jeg evt gi deg beskjed. Har laget mange av oppskriftene dine og byttet hvetemel med «Jyttemel» og de fleste har blitt både gode og flotte å se på:-)

 13. Heisann! 
  Hvor kan jeg kjøpe slik sprøytepose/spritpåse som du bruker i boken din da du skriver om sprøyteteknikker? 🙂

 14. Skikkelig søte!

  Kos deg i Tromsø, det er en fin by!

  Dessverre så svarte du meg aldri på de 2 mailene jeg sendte deg om å ha kurs i Hammerfest, sendte første mail til deg i juni….. Når du alt er i Tromsø, så kunne du kommet hit også. Så aner ikke hvorfor du ikke svarer.

  God helg!

  Hilsen Desiree

 15. Hei vakreste Manuela 🙂

  mange oppskrifter begynner ofte med miks smør&sukker fluffy… tilsett egg, rør 2 minutter –> tilsett et egg til og rør i 2 minutter f.eks… min røre sprekker veldig fort / skiller seg!!
  hva gjør jeg feil? for høy hatighet på kitchen aiden? er det super viktig at tingene er romtemperert?  Her en dag skilte til og med vaffelrøren sin.. googlet det, men fant ikke noe informasjon noe sted, så regner med jeg er den enste som klarer å ødelegge en simpel ting som vaffelrøre?? 😛 heheh…
  Håper på svar da jeg lurer fælt… er egentlig god til å lage mat og bake… men mister litt gleden når ting blir mislykket óg jeg ikke skjønner hvorfor 🙁

 16. Så søte! De ser gode ut 🙂 Så flink du er, Manuela! Merry Pink Christmas!

 17. Er dette det samme som kakemenn som man får kjøpt hos bakeren? Det håper jeg for de er super gode! Disse så utrolig nydelige ut, så jeg tror nok jeg kommer til å lage de uansett, hehe!=P

 18. Hei denne oppskriften skal vi prøve i heimen, Kan de legges i kakeboks, holder de seg da? eller er det sånn spisemedengang kaker?

 19. Hei! Det var de nydeligste kakemennene jeg noen gang har sett! ♥ Jeg prøver å finne den perfekte kakemann-oppskriften, så denne oppskriften må jeg også prøve 🙂 Men kan man skifte ut vaniljepudding pulveret med noe annet?? Har aldri hørt om dette pulveret..
  Ha en fin førjulstid! 🙂

  • Vaniljepudding er mer for smaken skyld pluss at dem blir supermykke og gode av det, har du ikke det bar ta det bort!
   Go førjulstid du også!
   klem

 20. Hei! Vet ikke om du husker meg, men jeg var på Oslo City på boksigneringen. Jenta fra Tromsø. vi tok bilde i lag, og du la det ut på bloggen.
  Jeg har vært opptatt hele uken med muntligmatte, og da jeg kom hjem fra trening for litt siden klikket jeg meg inn på bloggen din og fikk helt sjokk! For du kommer jo hit!!! 😀 Men jeg klarte ikke å lese meg til hvor du skulle ha kurs, fant bare ut at boksigneringen din var på ark kl. 14-16.
  Er det fortsatt mulig å få plass på kurset ditt, eller er det fult og hvor å når er det?
  Har kjempelenge hatt lyst til å komme på et av dine cupcakes kurs, så ble litt lei meg når jeg så at du kommer hit uten at jeg har fått det med meg…

 21. Fine kjeks. Det er fint at du kan dele talentet ditt med andre, det er ikke alle som får mulighet til det. Stå på Manuela 😉 Skal love deg at det mange du gjør glad ved å sende de varme hilsene og dele oppskriftene med oss. Tusen Takk
  Kan vel si at jeg har lært mye fra bloggen din, det er som å ta matkurs. Det morsomte er at man aldri kan bli sviktet hver dag man besøker siden din. Hver ny dag bringer et smil på munn, når man besøker siden din. Ha en fin helg 😉

 22. Hei! jeg kan ikke i morgen, å idag har jeg fotballavsluttning akkurat når du har kurs + at venninna mi som også elsker blogggen din er i Molde akkurat denne helga :\ så jeg håper du kommer tilbake til Tromsø!!

 23. åhh så lekre 🙂 Jeg bare måtte bestille disse søte kakeformene, fant de på ebay 🙂 og disse kakene skal prøves imorge 🙂 klem fra siv anota

 24. Hei Manuela! 
  Jeg ville bare «gratulere» deg med flott bok! Jeg fikk den i dag, og den ser super ut! 🙂 Gleder meg til å prøve ut alle de flotte oppskriftene. Ønsker deg en fin advents – og førjulstid. 🙂
  Knut

 25. Jeg leste denne oppskriften, googlet cookiecutterne, og VIPS var jeg 600 kr fattigere 🙁 Men mange fine framtige cookies rikere, håper jeg! Et spørsmål: bruker du et spesielt merke vaniljepuddingpulver? Jeg antar at man kan kjøpe det i de litt større matbutikkene her i Småland, som ICA Maxi og sånt? Kanonflott blogg, Manuela! Gleder meg til den videre førjulstiden her!

  Klem Guro

 26. Hei! super sote kake menn. men skikkelig klissete røre..så her måtte det til mye mel ekstra– smaken var super. men, i videre jule bake oppskrifter kan du ta med holbarhet og evt. lagring?
   klem Tikkis

 27. kristina Nyberg Svar

  Hvor kan man kjøpe disse? så på the cake company, men de har ingen 🙁

 28. Utrolig søte kjeks;) har tenkt å bake til julegaver og putte de i noen fine krukker med «juledekor» på;) men fant ikke vaniljepudding pulver i min lokale ICA butikk, så spm mitt er hvor du har fått tak i dette? 
  Takk for inspirerende blogg!!
  Therese;)) 

 29. Disse var veeeldig gode, jeg måtte prøvde de med det samme;) De er myyye bedre enn kakemenn. Takk for super oppskrift.

 30. Linn-heidi Svar

  Disse var supergode (uten marsmalows-har ikke orka lage det) Blir en favoritt i dette hus fremmover, fikk de da ikke like pene som dine, deigen var fryktelig klissete selv om jeg hadde mer mel i den og brukte mel i stede for puddingpulver.Måtte kjevle ut på bakepapiret og det gikk veldig greit men de ser ut som om de har vært litt klissete-litt ujevn hævet i steikinga. Tenkte prøve vaniljekesam nestegang i stede for rømme og en pose med vaniljesauspulver. (må jo bare anskaffe de søte utstikkerne til neste gang 🙂 Har du prøvd å farget selve deigen? røde og grønne kaker 🙂

 31. Kan vaniljesaus-pulver erstattae vaniljepudding-pulver? Kjempesøte kakemenn 🙂

 32. laget disse sammen med minstemann i dag, de var helt fantastiske 😀 samboeren spiser seg mett på de.

 33. Christina Svar

  Hei, disse var kjempe söte!

  Du skrev: »
  Jeg pynter dem med litt glasur under og marshmellows fondant på toppen!» Hvordan glasur brukte du? Og hvor kan jeg finne oppskriften på marshmellows fondant? Gleder meg til å pröve! Jeg elsker bloggen din<3

 34. Christina Svar

  Hei, jeg elsker bloggen din! 😀 Jeg lurte på hvordan glasur du hadder under pynten og hvor jeg finner oppskriften på marshmellows fondant ? Gleder meg til å pröve å bake disse <3

 35. Sara Ingebrigtsen Svar

  Åhh, fikk ikke med meg at du har vært i Bodø før nå 🙁 Har sottet i to dager nå å lest bloggen din, og bestilt meg masse utstyr fordi jeg vil prøve å lage slike fine cupcakes som du lager 🙂 Håper du skal ha kurs i Bodø på nytt en gang !

 36. Hei. Disse var nydelige!:) Har du oppskriften på glasuren du bruker under marshmellow fondatet?
  Og har du også oppskriften på marshmellowsfondat? Ønsker deg en kjempefin helg!:)

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway