God morgen kjære lesere! Håper dere alle har det bra og at dere nyter denne flotte adventstiden!

Nå er det ikke så lenge til jul. Jeg gleder meg til å få min datter hjem på besøk til jul slik at hele familien blir samlet ♥

Hver jul lager jeg en hvit vanilje kake som jeg  ofte pynter med Vanilla bean frosting og dekorerer den med fersk kokos.

Denne gang valgte jeg litt fargerikt julegodteri som pynt på denne hvite kaken!

Denne fantastiske Vanilla bean white Cake er bare supergodt sammen med vanilla bean frosting. Det blir  en dobbel «Delicious» Vanilla White Cake ♥

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten, enjoy ♥

White Vanilla Cake:

 • 5 store eggehviter
 • 180 ml melk
 • 3 ts. pure vanilje extract
 • 285 g Cake flour ( = 285 g hvetemel + 3 ss maizena )
 • 350 g sukker
 • 20 g bakepulver
 • 5 g salt
 • 170 g smør

Sett fram alle ingredienser!

Begynn med å lage Cake flour om du ikke har det!

Bland da hvetemel sammen med maizena, bakepulver og salt, og ta det hele gjennom en sil minst 5 ganger. Dette gjør at kaken blir luftig og god.

Bland sammen melk, vanilje extract og eggehviter.

Visp det lett sammen.

Sett det til side så lenge!

Hell melblandingen og sukker i en mikserbolle!

Miks dette godt sammen i cirka 2 minutter på lav hastighet slik at alt blander seg lett sammen!

Tilsett smør som har vært i romstemp!

Miks til smøret er godt blandet i røra. Ta nå fram eggehvite- blandingen!

Tilsett eggehviteblandingen i 3 omganger på lav hastighet!

Miks dette videre i cirka 2 minutter!

Dette gjør du helt til du ser at alt er godt blandet.

Ferdig for å fylles i formene!

Jeg bruker 2 former som er  20 cm store.

Smører dem med mat-fett, legger bakepapir helt nederst,  og strør litt mel på kantene!

Fordel røra i disse 2 formene!

Sett det hele i en forvarmet ovn i 25-30 min på 180 C  (i midten av ovnen).

Ferdig og lukter  himmelsk godt!

La kakene hvile i minst 10 minutter før du ta dem ut av kakeformene!

For å lage den fargerike julekaken lagde jeg Vanilla Bean Frosting.

Her kommer oppskriften, enjoy!

Vanilla Bean Frosting:

 • 7 eggehviter
 • 5 dl sukker
 • 1 vaniljestang ( frøene)

Begynn med å koke opp vann i en kjele!

I en bolle heller du i alle ingredienser! Plasser bollen over vannbadet.

Videre trenger du en håndvisp!

Visp til det begynner å bli litt fluffy!

Så fort røra er litt fluffy, helles den i en mikserbolle!

Miks dette så videre til det ikke kjennes varmt rundt bollen lenger!

 

Ferdig og supergodt ♥

Denne frostingen passer perfekt til denne kaken!

Kakebunnen legger jeg på et kakefat!

Smører på med deilig vanilla bean frosting ♥

Legger på bunn nr. 2 og dekker hele kaken med  frosting!

Pynten jeg brukte idag er følgende:

 • Myk tutti frutti godteri i fargene rød, grønn og hvit

 • Røde & Grønne Mm’s sjokolade

 • sjokolade og jelly beans godteri blanding

Jeg legger dette på toppen av kaken!

Blir så vakkert med disse fargerike godteriene på toppen!

Ferdig resultat!

En liten smaksprøve….

Super Delicious!

Denne hvite kakebunnen med herlig smak av vanilje er bare den beste kaken jeg vet om. Denne oppskriften kan du også bruke til cupcakes ( perfekt til Wedding cupcakes) sammen med for eksempel  litt lemon curd i midten!

Super Yummi ♥

Som pynt på toppen kan du ha mye annet også..

Sjekk i din godteri butikk for å få inspirasjon!

Jeg håper dere ble inspirert og fristet til å bake denne kaken!

Gøy med en litt anderledes julekake til jul, ikke sant?

Jeg ønsker dere alle en fantastisk dag videre. Ta godt vare på dere selv og hverandre. Dere er verdifulle ♥

Sees igjen imorn!

 

 

 

 

 

Forfatter

54 Comments

 1. Christina Svar

  Nam, nam!! Denne har jeg lyst til å lage i dag:D
  God jul til deg, Manuela!

 2. Elisabeth Bentsen Svar

  Den kaken ser veldig god ut.Den skal jeg prøve å lage en gang.
  Ha en riktig god jul.

 3. denne skal prøves til bursdagen min i morgen :0) men den vaniljeekstrakten er mye mørkere enn den jeg har.. er det en spesiell du bruker?

  • Gratulere med dagen imorn silje sender deg en stor bursdagsklem <3
   Jeg bruker pure vanilje extraxt den er mørk!
   God jul

 4. Anette Gulbrandsen Svar

  Å herremin for en lekkerbisk 😛 Denne så helt fantastisk ut… supermorsomt med godteriet på toppen…. har prøvd meg på vanilla bean frosting en gang men fikk den ikke til, sukkeret smeltet aldri… 🙁 ser ut som jeg får prøve på nytt…
  Kos deg med hele familien i jula, det er velfortjent…. God jul 🙂

 5. Cecilie G Svar

  Den ser veldig god ut. Har du kjøpt pynten i Usa?Hvis jeg får tid så skal jeg lage denne til julaften : ) Men i hvertfall til Nyttårsaften . Du er så flink og inspirerende. Ha en fin dag : )

 6. sølvi pettersen Svar

  det så kjempe godt ut skal prve den også 🙂
  go jul til deg og dine

 7. For en stilig kake! Jeg bare digger bloggen din! Jeg fylte 14 i går og da fikk jeg boken din. Moren min var på Oslo City og fikk den signert for en stund siden, noe som gjorde det enda bedre! Gleder meg til å prøve ut noen av oppskriftene dine, de er helt suverene 🙂

 8. Hvordan oppbevarer man denne frostingen og Angel feather frostingen best? Har laget de begge et par ganger, begge ble harde og «seige» i kjoleskapet. Hadde den paa cupcakes og etter at cupcakene sat ute, ble frostingen grynete med sukker og uspiselig,,

  Takk for svar og Merry Christmas fra L.A!

 9. Så flott den ble 😀 Denne SKAL jeg lage til julaften =) 
  Du er utrolig flink og kreativ Manuela! God jul til deg! 😀

 10. Du får det jo til å se så lekkert og kjempe deilig ut. Gleder meg til å bake denne kaken til min kjære familie til jul : ) God jul til deg og din kjære familie Manuela

 11. Tania Del Pino Svar

  Nydelig kaka Manuela! Og ser Fantasisk og ut som alltid! =) God jul! <3

 12. Denne kaken er kjempe god! Eg lagte denne til min far på farsdagen i år 🙂 Så må så absolutt lages ved ein ny anledning ! <3

 13. Celine Grongstad Svar

  Tenkte å lage cupcakes til juleavslutning på skolen, og dette så skikkelig godt ut, men har noen spørsmål: 1. Blir denne frostingen stiv/hard? 2.Passer det å gjøre om hele denne oppskriften til cupcakes? 3. Hvor lenge skal de steke da, og hvor mange blir det, sånn ca? Eller har du kanskje tips til noen andre?:)
  Liker bloggen din veldig godt!

 14. Så fantastisk flott! Det beste med julen er å tilbringe tid med familie og kjære man er glade i. Jeg lurte på om denne vanilla bean kremmen kan brukes som «grunn» under fondant ?

 15. Hei hei:) denne så deilig ut! Jeg lurer på hva som er forskjellen på denne frostingen og angel feather frostingen med glukose i? 🙂 blir ikke denne like stiv med tanke på å dekorere cupcakes osv?:)

  • Hei kristine, denne frosting er helt fantastisk på cupcakes holder seg enda bedre en angel feather icing
   God jul

  • Ja litt mye smør nå som det er smørkrise i Norge , sorry Katrine 🙂
   Ønsker deg en riktig go jul
   klem

 16. Lene Kristin Svar

  NÅ har jeg vann i munnen!!! Den så deilig ut.

  God jul til deg og din kjære familie Manuela, håper julen blir fylt med MASSE kjærlighet, godt selskap og mye god mat og kaker 🙂

 17. Kjempeflott julekake, som du får lyst til å ta deg bit av!!!
  Ønsker deg ei vakker jul, kos deg med familien! Juleklem! : )

  • tusen takk for det Gry, var så koselig å møte deg sist på cupcake kurs!
   Ønsker deg alt best for det nye året og at du for ett fantastisk jul
   klem

 18. tusen takk for enda et koselig innlegg med en nydelig julefristelse<3 skal prøves!

 19. God jul til deg og dine også, Manuela! Takk for gode oppskrifter og baketips!

  PS Takket være deg er hele barselgruppa mi nå avhengige av banankake. 😀

  • Så koselig å høre Katrine, håper dere koser dere på disse barselgruppe savner den tiden! enjoy every minutt of motherhood <3
   God jul
   klem

 20. Hei Manuela!

  Jeg lurte på hva maizena er.? Moren til en veninne av meg baker ofte ting av deg, som blir veldig gode, men jeg har ikke fått vite hva det er enda….!
  Svar snart:) Ha en riktig god jul, Manuela xD

  • Hei Astrid, maizena brukes ofte når du skall lage brun saus og du vill at sausen skall bli litt tjukere! du finner det i alle matbutikker
   God jul

 21. Hei! Denne såg kjempegod ut.
  Kan jeg lage den uten vaniljeekstrakt?? Jeg har ikke det..
  Også tenkte jeg å bruke en større rund form, 24 cm også dele kaken i to, bør jeg lage den litt større da?
  God jul til deg og dine!:)

  • Hei Irene, du kan bruke vaniljesukker om du ikke har vaniljeekstrakt!
   det gar greit i en 24 form.
   Håper den faller i smak
   God jul, klem fra Manuela

 22. hei! jeg lurte på om du putter hele deigen i en form, og kutter den opp etter at du har tatt den ut av ovnen, skal jeg steke på samme varmegrader?
  Kan jeg bruke margarin istedet for smør?
  en ting til, det med syv eggehviter i kremen, kan man man ikke bare piske kremfløte 
  istedet og tilsette vaniljestang og like mye sukker (som i eggehvitene) 

  tuuusen takk, fin blogg :=)

 23. Hei kjære Manuela! Skulle egentlig ha lagt inn kommentar før, men NÅ gjør jeg det 🙂 TUSEN takk for bloggen din! Min bror giftet seg i August, og ikke mindre enn 6 kaker på kakebordet var der takket være deg og din herlige blogg! Tusen, tusen takk! Jeg skulle faktisk inn å se om du hadde en slags vaniljekake, ettersom i England hvor jeg bor, så er den veldig vanlig, men jeg ville se om du hadde en annen vri, og det hadde du! Så herlig, nå blir det vaniljekake her 🙂 Stor klem

 24. Hvor lenge må man piske kremen før den blir stiv?
  Og hva gjør jeg feil når den ikke blir det? 🙂

  • Hei Heidi, cirka 10 minutter hvis det ikke blir stiv kan det hende at det har kommet eggeplomme i eggehvite, eller at du ikke har smeltet sukkeret nok!
   Lykke til

 25. Hei Manuela, jeg hadde med meg denne kaken i går på en forlovelsesfest og den ble tatt godt i mot (http://www.flickr.com/photos/shpictures/6606196079/in/set-72157628648898393). For min egen del syns jeg kremen var for søt men det så ikke ut som om noen andre brydde seg ;). Måtte lage kremen to ganger siden den første gangen ble den ødelagt når jeg tilsatte farge (min egen feil at jeg ikke tenkte på å bruke pastafarge). Andre gangen gikk det supert! Kaken var veldig myk og saftig. Kremen ble litt hard utpå og dermed «kornete». Har du noen tips til hvordan man kan unngå at kremen tørker? Klem 🙂 

 26. Hei Manuela- Godt nyttår til deg
  Jeg fikk heldigvis boken din i julegave. Sto som nr. 1 på listen min.Har tittet i den titt og ofte, nesten som en » roman». Mannen min kniser litt da men det er jo bare morsomt. Klarer nesten ikke å legge den fra meg.Blir veldig inspirert, så der har du gjort en god jobb. Spørsmål: Hvordan oppbevarer jeg glasuren til kakene når jeg har for mye tilovers. Skal kakene med topping oppbevares i kjølesakap. Har satt glasuren i kjøleskapet men syns det er vanskelig å få den tykk igjen. Når jeg skal bande sukker og smør sammen, skal konsistenten være som majones eller porøs.Hyggelig med et snarlig svar. Har 3 barnebarn somm trenge kake i januar

 27. Jeg har prøvd denne frostingen den hadde en veldig bra konsistens den dagen, men dagen etter kunne man kjenne sukkeret ganske godt. Er det normalt, eller har jeg gjort noe feil? 

  • Hei Silje. 🙂
   Vanskelig uten å vite alt hva som er feil, men skulle gjette på at du må piske den litt lengre bare.

 28. Mai-Britt Svar

  Hej Manuela. Tusind tak for en fantastisk blog. Jeg håber du kommer til Danmark og holder kurser! Kan man blande bærpure i frostingen? Fx moste bringebær. Venligst Mai-Britt 

 29. Hva smaker frostingen? Jeg skal lage noen enkle vanilje/sitron cupcakes og vil ha en enkel og god frosting til som er fluffy.. Passer denne? evt har du en annen frosting som passer? Hvilken tip skal jeg bruke? (Wilton tip?)

 30. Tatiana Dubois Svar

  Hello Manuela,
  I have made this cake following all your instructions, that i translated to english but the cake was breaking very easily and the icing was a disaster, it was very thick and  liquid so it would slide off the cake! I tried doing the icing again but it was the same result… I think perhaps you dont give enough detail (ex: how long to beat the icing over boiling water, or how long to leave in the robot) but look forward to trying to make some of your other recipes! 

  • Hi Tatiana, this recipe is not translatet in English yet, if you have used Google translate it will translate it correct, like 1 dl they translate it to cup wich is wrong
   Soon all recipe will be in English!

 31. Tatiana Dubois Svar

  Oh ok I understand better! Thank you very much for taking the time to reply, I look forward to trying it once it has been translated! Well done for a very successful and eye catching site!

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway