(Go here to see this recipe in English.)

Hei alle sammen! Håper dere alle har det toppen og at dere nyter av det herlige været.

Noe som jeg elsker å bake rundt vår- og sommertider er friske kaker som cheesecakes, kaker med frukt og gode paier.

I dag skal jeg gi dere en liten forsmak på våren/sommeren, nemlig Macaron pastry cases filled with crème pâtissière & fresh fruit.

Disse minipaiene er laget av kokos, sukker og eggehvite. De er stekt i små paiformer, fylt med crème pâtissière som er en deilig vaniljecustard, og så er de toppet med ferske bær.

Så supergodt og så enkelt å lage.

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten, enjoy!

Macaron pastry cases:

 • 180 g kokos
 • 2 eggehviter
 • 115 g sukker

Sett fram det du trenger.

Bland alle ingredienser godt sammen med hjelp av en slikkepott.

Spray bunnene med litt fettspray og press ned macaronblandingen.

Denne oppskriften rekker til 6 stk, men jeg liker dem litt tykkere på kanten så derfor laget jeg bare 4 stk.

Inn i ovnen på 150 C i cirka 30 minutter, eller til de har blitt gyldne.

Jeg fylte disse mini macaron pies med crème pâtissière (vaniljekrem).

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten:

Crème pâtissière:

 • 500 ml melk
 • 1 ts. vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
 • 4 eggeplommer
 • 45 g maizena
 • 75 g sukker

Sett fram det du trenger.

Varm melk og vanilje i en kjele.

Rør eggeplommer og sukker ved hjelp av en visp. Visp inn maizena.

Hell over den varme melken og rør godt.

Hell blandingen så tilbake i kjelen og rør kun 2-3 minutter.

Ferdig!

Hvis du ikke bruker denne kremen med en gang så anbefaler jeg at du tømmer den over i en bolle eller skål, og dekker den tett med plastfolie .

Når du skal bruke den så piskes den opp, evt. tilsett litt kremfløte mens du pisker.

Jeg fylte mine macaron pastry cases med kremen med en gang.

Som pynt kan du bruke all slags frukt eller bær; kiwi, fersken, jordbær banan, bringebær, etc.

Liker du ikke vaniljekrem kan du bruke lemon curd.

Jeg pynter det vakkert med bær på toppen.

Vakkert å servere til enhver anledning…

Det beste er at det smaker supergodt!

Dette var det hele for i dag, jeg håper dere ble fristet.

Ha en fantastisk dag videre!

Varme klemmer fra meg til deg.

 

 

 

 

Forfatter

38 Comments

 1. Mmmm… Så deilig og friskt Manuela;)
  Her har vi hatt vår i ei uke, men idag kom sludd og sne pluss kraftig vind :/
  Men, d går nok fort mot våren!

  Ha en flottere videre gode du 🙂
  Klem

 2. Denne må lagres og lages 🙂 Såå glad i både kokos, vanilje og frukt så dette gleder jeg meg til 🙂 Sola skinner der hvor jeg bor – her snør det… Østfold.

 3. Josefine Svar

  Ser godt ut! Kan man bruke skummetmelk til å lage fyllet?

 4. Josefine Svar

  Notert! Tusen takk for svar. Er fast følger – stor fan av bloggen din!

 5. Fant ikke kommentaren min, så jeg spør igjen:
  Er det greit om jeg låner et par bilder fra bloggen din til et foredrag i skolesammenheng? Skal fortelle om kjente bloggere;)

 6. Yvonne Engen Svar

  heia – hvor har du kjøpt disse flotte formene? har du en link? MÅ prøves <3

  • Yvonne disse er kjøpt hos cacas ellers så har traktøren disse også, har ingen link desvere

 7. Kristine Svar

  Hvor har du kjøpt de søte tallerkene? Og stett-fatet? 🙂

  • Hei Kristine, stett fate er fra donna hay kjøpes hos tilbords i halden, og dem søte talerke er fra iblaursen

 8. Manuela, jeg lurte på hvor du har kjøpt iskremskjeene du “doserer” Cupcakes med? De det er bilde av i boken din 🙂

 9. Oj! Dette så utrolig godt ut! Det er en stor glede å besøke bloggen din Manuela 🙂
  Klem fra Ellen.

 10. Kan du lage en hvit bryllupskake, med tre brownier opp på hverandre inn i hver etasje? 🙂 

 11. Cecilie G Svar

  Hvis jeg skal lage bunne med hasselnøtter eller mandler bruker man da samme megnde som kokos ?

 12. Maria-Lisa Svar

  Hei, må man ha løs bunn for å kunne lage de? Jeg tenker på formene. Fant både former og vanilje ekstrakt idag, sistnevnte har jeg letet leeeeenge etter og fant det endelig. Men formene er altså ildfaste og ikke løs bunn på:-/

 13. Om jeg kan være så frekk å anbefale noe for Sara ang bryllupskake. Vintage cake er en ekstremt saftig kake som er mørk og deilig! Kan lages med mousse utenpå også, noe som er deilig. Evt den frostingen hun bruker bare utelate rosafargen..evt hvit fondant utenpå:) ser for meg at brownies i tre lag can bli litt vanskelig å fylle ettersom brownies er så tunge..må ha veldig lite fyll, evt veldig fast fyll..bare en tanke. Kan jo vel være Manuela har en bedre idé;)

 14. Hei Manuela! Tusen takk for oppskriften, ser utrolig godt ut! Men jeg har et problem med å få de ut av formene, har akkurat like dine med løs bunn. Men tror jeg avkjlte de for lenge,og nå sitter de fast. Har du noen ide for hvordan jeg kan få de ut? Mvh Lise

 15. Hei Manuela. Jeg ser at du har puttet eggeplommene i sukkeret før Maizena melet på bildet,men ikke skrevet noe om det :/ Skal egg piskes med sukker og så tilsette Maizena,eller sukker og Maizena sammen først så eggeplommene?? Håper du kan svare på dette.:)

 16. Hei!
  Nå står bunnene å koser seg i ovnen! Blir kjempespennende å se om jeg får dette til! Digger bloggen din, blir så fristet til å bake selv, noe jeg aldri har likt. Nå setter jeg i gang med full glede, mye på grunn av god og informativ oppskrift med bilder 😀 vi som ikke er født kokker trenger det inn med ts 😀 

 17. Dette ser fantastisk ut! Hver gang jeg prøver meg på en av dine herlige oppskrifter får jeg masse ros, så i dag skal jeg lage det til skoleavslutningen. Hvis jeg bruker vaniljestang, skal jeg da ta ut frøkene eller koke hele stangen i melken? 

  • Takk for det Johanne, ville nok la alt være i melken så lenge som mulig, lykke til

 18. Cienījamais kungs / kundze, Vai jums ir nepieciešams kredīts, lai uzlabotu savu biznesu? Vai esat biznesa cilvēks vai sieviete? Mēs piedāvājam garantijas aizdevumu nodrošināšanu visiem 3% privātpersonām, jebkura ieinteresētā persona būtu sazināties ar mums: ja piederas jūsu cerības, tad mēs varam doties tālāk, es gribētu jums pateikt precīzu summu jūs pieprasāt, lai kā aizdevumu un steidzamību Šis darījums turpmākās procedūras jums ir aizpildīt un iesniegt nepieciešamo informāciju zemāk:
  **************************************
  Pilns nosaukums:
  Valsts:
  Jūsu dzimums:
  VECUMS:
  Kredīta summa nepieciešama:
  Aizdevuma ilgums:
  Mēneša ienākumi:
  Jūsu nodarbošanās:
  Mobilā tālruņa numurs:
  Lai aizdevums:
  ESI uzklāj pirms?

  Visi Pieteikums jānosūta uz tiešo e-pasta adresi:
  billfinancial.firm1@live.com sīkāku informāciju

  Ceru dzirdēt no jums drīz.
  Paldies un Dievs jūs svētī
  Mr Bils Peterson

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway