(Go here to see this recipe in English.)

Hei alle sammen!

Dagens fristelse er Lovely vanilla filled ruffle cupcakes.

Disse cupcakes er laget med min favorittoppskrift på vaniljecupcakes. Misten fylles med hjemmelaget vaniljekrem, og på toppen er det pyntet med Angel Feather icing.

Som pynt la jeg på herlige «ruffleblomster» laget av marsipan.

Grunnoppskrift på vaniljecupcakes finner du her.

Jeg toppet disse cupcakes med Angel Feather icing som du finner oppskriften på her.

Jeg lagde et hull i midten på hver cupcake med en eplekjerne-utstikker.

Fyll hullet med vaniljekrem som du finner oppskriften på her.

Flotte pastellfargede cupcake former finner du hos kakeboksen.no

Jeg toppet mine cupcakes med en enkel ruffleblomst. Jeg hadde laget steg for steg på dette, men jeg fant ikke bildene i farten.

Om jeg finner bildene i løpet av helgen så legger jeg dem i dette innlegget, så sjekk litt senere.

Det du gjør er å farge marsipanen med den fargen du liker best.

Kjevle ut marsipanen tynt, del den i lange remser, og gå over kanten på den ene siden med en «balltool» før du «ruffler» du den sammen.

Det gir en vakker vintage look på disse cupcakes.

På bildet her under har jeg brukt en litt tyngre marsipanremse.

Det blir så vakkert!

Og så godt!

Håper du ble inspirert til å lage dine egne cupcakes.

Ønsker dere en fin helg videre.

Make the best of it <3

Klemmer fra meg til deg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatter

26 Comments

 1. Cecilie G Svar

  Vaniljecupcakes oppskriften din er VERDENS beste : ) Den er så utrolig god : ) Anbefales på det sterkeste : ) Hva slags farger og merker bruker du når du farger marsipan. De blir så delikate og fine. Jeg vet at megngden har mye å si, men ikke alle merker gir fine farger…. Har tenkt å bake litt i helgen, kjøpte meg ny håndmixer i går og den må jo testes ut. Når bruker du den vispen som hører til ? Ha en fin lørdag : )

  • Tusen takk for det Cecilie syns selv også at den er go, glad du liker den
   Jeg bruker for det meste pulver farge fra squire Kitchen eller pastafarge fra americolor
   Her på dem lyse marsipan brukte jeg lyse pulverfarge, og på dem store brukte jeg pastacolor fra americolor
   Jeg har testet en del med farge i det siste året og kjenner at wilton er bra for krem, den blir den farge man vill ha, men bruker du det for example til å steke macarons med eller marengs så mister den farge
   Derimot syns jeg americolor er den beste farge jeg har brukt hitil, den trenger du lite av, og det blir den farge som står på flaske
   Lykke til med kjøp av handmikser
   klem

 2. Namm, de ser skikkelig gode ut! 
  Så dumt åpningen var i går, jeg bor i Trondheim og skulle vært der når du var der!!! Jaja, men butikken kan jeg iallfall besøke i dag! 🙂

 3. Disse ser helt fantastisk ut. Har lagd vanillacupcakes flere ganger nå og de er kjempe gode. MEN jeg sliter med å få icingen stiv nok. Det renner utover så snart jeg har tatt det på. Hva gjør jeg galt?

 4. Nydelig Nydelig – finner ikke dekkende ord ! Helt fantastiske bilder 🙂
  Lekkert og gjennomført!

  Klem
  Birte

 5. Nydelige oppskrifter, og en hærlig hjemmeside for inspirasjon. Synd jeg ikke fikk med meg at du var innom Trondheim, så får håpe du kommer tilbake snart igjen ! 🙂

 6. Var der sammen med venninnen min som fikk boka si signert, om du husker? <3 
  Cupcakene som vi fikk pynte var utrolig gode! 😀

 7. å så nydelige de så ut! kan du ikke komme litt nermere jeg bor (strømmen) det hadde vært utrooolig =) jeg kjempelyst til å møte deg, stor fan.
  varme klemmer fra meg til deg <3

 8. Synnøve Raad! Svar

  bruker du to cupcakesformer når du steker dem? eller bare tar du en ekstra utenpå når de kommer ut av ovnen? isåfall: hvorfor to stk? 🙂

  • Hei synnøve jeg bruker for det meste 1, men ofte syns jeg farge blir litt borte på muffinsformer så setter jeg en til etter steking.

 9. Nam nam, disse så gode ut! Må testes ut 😉
  Igår hadde vi grillgjester og da lagde jeg din missisippi mudpie med iskremfyllet, bare at jeg tok oreosmuler i iskremfyllet istede og toppet den med striper av hvit sjokolade oppå den mørke sjokoladeganachen ! Nam nam! Som alltid en stor hit når jeg følger dine oppskrifter 😉
  Håper jeg får muligheten til å komme til mosseporten!! Krysser mine fingre 😉
  Klem fra meg

 10. Hei Manuela.
  Tusen takk for ein fantastisk vakker og inspirerande blogg… og bok! Du er ein kunstnar både på kjøkkenet og med fotoapparatet! 🙂

  Har nokre spørsmål om holdbarhet på cupcakes med fyll. Det tar jo av og til litt tid å bake og kunne vært fint å vite kva som kan gjerast på forhånd. Spesielt dersom ein skal ha noko med på jobb og tida om morgonen blir litt knapp…

  Kan cupcakes lagast heilt ferdige med fyll kvelden før – utan å miste den gode smaken.
  Korleis oppbevarer ein dei best? Og kor lenge kan dei holde seg?

  Eller bør dei helst alltid lagast samme dag dei skal spisast? 

  Kor gode blir cupcakes som har vært frosne (utan fyll) etter dei er tint?

  Mvh
  Mariann 🙂

 11. Hei Manuela 🙂 Takk for en fantastisk blogg, og for at du inspirerte meg til å begynne å bake:)
  Jeg lurer bare på hvorfor kitchenaid kjøkkenmaskin er så bra? Jeg ser den kun har 300 W, og jeg synes at min kenwood på 900 w ikke gjør jobben godt nok, Har du foresten noen tips til å få angel feather icing stiv?:) Følger oppskriften til punkt og prikke men den flyter bare utover.

 12. Mange gode oppskrifter på bloggen din 🙂 Det gir god inspirasjon 🙂 Men jeg har et spørsmål. Jeg har lett overalt etter de «gamle» iskremskjeene, og jeg finner de ikke noe sted. Har du et forslag på hvor jeg kan få tak på det/de? Vil gjerne ha i to eller tre størrelser 🙂

 13. Hei Manuela 🙂
  Nå må jeg bare til å bake litt igjen ,øvelse gjør mester har jeg hørt ,så nå er det bare og kpiere så godt man kan.Men ingen er så god som du <3 KLEM KJERSTI

 14. Hei. Må bare si at du lager fantastiske bakverk <3 Jeg fikk boken din i julegave og har prøvd ut mange oppskrifter. Jeg liker spesielt godt at du viser trinn for trinn dekorering av cupcakes. 🙂

  Men det er dessverre en ting jeg plages med, nemlig denne vaniljepuddingen. Jeg har prøvd den flere ganger, men enten går den i oppløsning og blir kornete, eller så smaker den direkte kokt eggeplomme (ikke god smak 😉 ) Hva er det jeg gjør feil? Håper du kan svare på det… Takk for masse inspirasjon og bakeglede. Du er mitt store forbilde <3 <3

 15. Sååå mange gode idéar – takk! 🙂 For nokre fantastiske kaker! 🙂 Eg bakte muffins I dag, og eg tillot meg å lenkja hit til bloggen din av den grunn! 🙂 Ha ein god dag, og takk igjen for inspirasjon! 🙂

 16. Mona Lehnskaugen Svar

  Disse Ruffla blomstene var jo bare så søte, er det mulighet for at du får lagt ut hvordan du lagde dem med bilder? For dette må prøves 🙂

  Mona 🙂

  • Hei Mona, jeg har steg 4 steg av dette må bare finne dem i en av mine hardisk, er i italia akkurat nå men skall lete etter det når jeg kommer hjem, klem

 17. Jeg lurer på en ting, litt lengre opp på oppskriften så sier du at du har brukt vanila bean frosting, men så litt lengre ned så sier du angel feather icing!?? Hvilken er det du har brukt ? 😀

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway