(Go here to see this recipe in English.)

God morgen alle sammen!

Dagens fristelse er en «Lovely Vanilla pound Cake». Denne formkaken er helt klart min favoritt når det gjelder denne typen kaker. Den er så saftig og god, og den har en rik smak av vanilje.

Elsker du smaken av vanilje så kommer du til å elske denne formkaken!

Jeg lagde denne Vanilla pound cake før jeg reiste til USA, og når jeg skriver dette innlegget så får jeg vann i munnen bare ved å se på bildene og tenke på den deilige smaken. Denne formkaken er helt spesiell.

Lovely vanilla pound cake

 • 170 g usaltet smør
 • 90 g Philadelphia kremost
 • 300 g sukker
 • 1 ts. bakepulver
 • 1/2 ts. salt
 • 1 vaniljestang
 • 5 store egg
 • 45 g melk
 • 2 ts. sponge cake stabilizer
 • 230 g mel

 

Sett ovnen på 180 C.

Hell sukker, smør, kremost, bakepulver, salt og frøene fra en vaniljestang i mikserbollen og miks det fluffy.

Det er viktig at både smør og kremost har stått i romtemperatur i minst en time før du baker.

Tilsett eggene, ett og ett om gangen.

Miks godt mellom hvert egg.

Tilsett 2 ts sponge cake stabilizer sammen med det siste egget – kan kjøpes hos cacas.no

Miks det videre…

Tilsett melk og miks det videre.

Tilsett mel litt og litt om gangen og miks videre på lav hastighet.

Røra er ferdig…

Jeg bruker en stor formkake som er 24 x 10 cm. (Du kan godt bruke en stor rund form.)

Jeg legger bakepapir i bunnen og fyller den så med den deilige røra.

Sett det hele i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 55 minutter.

Om du ikke vil ha en veldig brun skorpe på toppen som jeg har så anbefaler jeg at du dekker kaken med bakepapir etter 35 minutter.

Sukkerlake:

 • 3 ss sukker
 • 2 ts. vaniljeekstrakt
 • 1 ts. vann

Bland det godt sammen.

Etter at kaken har stekt i 55 minutter så helles sukkerlaken over toppen før den settes tilbake i ovnen i 15 minutter til. Dette for at kaken skal få en deilig crispy topp.

Gjerne bruk bakepapir på toppen om du ikke vil ha din kake så mørk som min.

Etter at kaken er avkjølt så skjæres den i deilige, store biter…

Baked with love..

Perfekt formkake som man kan gi til noen som trenger en oppmuntring i hverdagen.

Alltid koselig med et lite, personlig kort… Tenk så mye man kan glede andre med så lite.

Ønsker dere alle en fantastisk dag!

Varme klemmer fra meg til deg.

Forfatter

15 Comments

 1. Nam nam nam – åh den var så god 🙂 Den ligger her, varm på kjøkken benken min nå – å jeg vil bare ha mer og mer. Den skal definitivt bakes igjen 🙂
  Noen gode råd/tips for oppbevaring av denne ??

  • Tusen takk, Britt Lise. 🙂
   Så utrolig koselig å høre. 🙂
   På en tallerk i romstemp er helt greit!

 2. Hei, Manuela! Jeg lurer på hvilket program du bruker for å få den nydelige «skriften» på bildene dine? 🙂

 3. Bjørg Haukland Svar

  Håper dere har hatt det koselig i Charleston, en av mine favorittbyer! Hotellet Charleston Place er fantastisk!! Dere kan bare glede dere til Savannah, en annen fantastisk by! Vi dro på gospelcruise på en elvebåt der, kan absolutt anbefales. En gammel by med mange smale gater. Så mye å se og oppleve! Ønsker dere en flott tur videre! 
  Håper du tar bilder og forteller om turen her på bloggen :).

 4. Anneli Bessner Svar

  Hej Manuela! Vill bara säga att du är en stor inspirationskälla för mig. Du är så otroligt kreativ och skapar så vackra bakverk och bilder och all rekvisita runt omkring. Jag bloggar också ibland om sådant jag skapat. Tycker mycket om att baka, men även att sy och göra smycken. Just nu har jag en tävling där man kan vinna ett exklusivt armband som jag gjort: http://lillajagoliteannat.blogspot.com/
  Skulle vara jätteroligt om Du ville vara med i den;-)
  Mvh Anneli

 5. Hei Manuela! Jeg har fulgt bloggen din helt fra starten og du lagde faktisk en vegetar pizza til meg en gang for lenge siden som jeg elsker og lager ofte! Så nå lurer jeg på noe igjen… Kan ikke du lage en ostepasta for vegeterianere? Jeg elsker pasta med ostesaus men finner ingen gode oppskrifter noe sted! Hadde vært flott med en oppskrift som også var relativt billig å lage! 🙂
  Klem Hanna! 🙂

  • Hei Hanna. 🙂
   Så koselig, gjør meg glad at du fulgt meg så lenge å fortsatt koser deg med dette. 😀
   Skal se hva jeg kan gjøre. Ha en flott dag!

 6. Cecilie G Svar

  Jeg lagde denne i går og den var utrolig god : ) Jeg brukte den nye kremosten fra tine med vaniljesmak og det smakte veldig nam : ) Superlett å lage og utrolig god på smak

 7. Linda Jensen Svar

  Hei 🙂 Hvor får man kjøpt de søte posene? den rosa med hvite prikker?

 8. charlotte Svar

  Hei!

  Hvor får jeg kjøpt pure vanilla extract? Kan jeg evt bruke vaniljeekstrakt fra vanlig matbutikk?

  • Team Passion4Baking Svar

   Hei Charlotte, kjøkkenutstyrsbutikker og f.eks cacas.no har vaniljeekstrakt. Foreløpig ser det ut til at de fleste dagligvarebutikker kun fører vaniljeessens, som er kunstig framstilt og ikke gir like god vaniljesmak. Men får du ikke ta i ekstrakt kan du selvsagt bruke essens, eller vaniljesukker.

   -Team Passion4Baking

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway