giantcookieheart

God kveld skjønne lesere, håper dere alle hadde en fantastisk helg og at dere er klare for en ny uke med nye muligheter.
Jeg forsetter med Valentine’s Day tema i dag.
Da jeg var i USA før jul så jeg på de fleste kjøpesentere disse gigantiske cookies, like store som en vanlig kake eller pizza.
I USA, rundt Valentine’s Day, pyntes disse gigantiske kjeksene med smørkrem og med teksten «I love you» eller «Happy Valentine». Så inspirert av USA turen, her kommer Giant Valentine Heart Cookie.
Dette er en superdeilig kjeks i hjertefor, toppet det med herlig sjokolademousse… På toppen der igjen brukte jeg kremfløte og søte små rosa hjerter av sjokolade. Jeg synes den er perfekt å servere til din kjære på Valentine’s day.

E95A4332

Giant Valentine Cookie

 • 120 g usaltet smør
 • 125 g mel
 • 1/2 ts. natron
 • 1/2 ts. salt
 • 75 g sukker
 • 100 g brunt sukker
 • 1 stort egg
 • 150 g mørke sjokoladeknapper

Enkel sjokolademousse

 • 100 g mørk sjokolade
 • 25 g smør
 • 3 eggehviter
 • 1 dl sukker

KJEKS

 • Ha smør, sukker og brunt sukker i en kjøkkenmaskin og miks sammen og luftig.
 • Tilsett ett og ett egg, og vanilje.
 • Sikt sammen mel, natron og salt  i en bolle og hell opp i kjøkkenmaskinen.
 • Tilsett sjokoladeknapper,bland det godt sammen.
 • Jeg bruker en hjerteform som har løs bunn.
 • Sett det hele i midten av en forvarmet ovn på 190 grader, i ca 25-30 minutter,avkjøl helt.

SJOKOLADEMOUSSE;

 • Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikro,avkjøl.
 • Visp eggehviter i en mikserbolle.
 • Når det begynner å skumme, tilsett sukker og miks videre i 3- 4 minutter.
 • Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og rør den inn med en slikkepott.
 • Hell sjokolademoussen over den avkjølte gigantiske kjeksen.
 • La det stå kaldt i minst 2 timer, Etter 2 timer fjern ringen (formen) rundt kjeksen.
 • Jeg pyntet med små swirls av pisket kremfløte, brukte en Wilton 1M tipp.
 • Hadde disse søte sjokoladehjerter her hjemme i rosa, så la jeg dem rundt hele cookien.
 • Kos dere med baking.

 

E95A3449

E95A3457

E95A3467

 

 

E95A3474

E95A3479

E95A3487

E95A3491

E95A3494

E95A3495

E95A3595

 

E95A3599

E95A3603

E95A3605 E95A3612

E95A3618

E95A3627

E95A3632

E95A3637

E95A4292

E95A4308

E95A4315

E95A4332

E95A4342

E95A4403

E95A4377

 

E95A4459

Ønsker dere alle en fantastisk kveld videre.

Varme klemmer fra meg til deg.

2

 

 

 

 

Forfatter

25 Comments

 1. Thea Hammerstad Svar

  Nam, den ser kjempegod ut! 

  Jeg er påmeldt på cupcakekurs i Sarpsborg i februar, men når jeg går inn på kurskalenderen finner jeg det ikke. Blir det ikke kurs i Sarpsborg allikevel?

  • Hei Thea, det blir kurs ved grensen istedenfor kommer info om dette på onsdag håper du kan komme der.

 2. Louise L. Christiansen Svar

  Det så kjempe godt ut! Du er til stor inspirasjon, Manuela! 🙂 Går det fint å få flasken med vaniljeekstrakt gjennom tollen med tanke på at den inneholder litt alkohol? Jeg kan ikke reglene, men dette hadde vært supert! Har sett etter den ekstrakten ganske lenge! 🙂

  • Tusen takk for det Louise, Jeg bor i Sverige og der har det aldri vært noe problem, vet ikke hvordan det er i Norge desvere Louise

 3. Hva kan man bruke istedenfor natron?
  (og hvor kan man kjøpe det, siden jeg bor også i Sverige men jeg finner det aldri)

  🙂

 4. Hei. Hvilket merke er det på kruset og talerkenen du har med på bildene her? Og hvor går det evt ann å få kjøpt de??

 5. Åh, denne skal jeg bake til mamma (og oss andre i familien selvfølgelig) på morsdagen! ^^ Så vanvittig god ut! Gleder meg allerede! Er det mulig å bruke slik silikon-hjerte-form, eller bør jeg da heller bruke springformen vår? Du er utrolig inspirerende, og det er utrolig gøy å se på alle kakene du lager! ^^

 6. Heisann!
  Jg har ett spørsmål om en helt annen kake, devils food cake. Forsøkte å lage denne dag, men det ble ikke helt bra. Delte røren i to formen, riktignok på 23 cm og ikke 20 som d står i boken din. Men de ble veldig veldig flate. Så flate at jeg ikke hadde kunnet dele de i to. Røren var litt mer rennende enn på ditt bilde, men jg hadde ikke SP i. Hvorfor tror du de nesten ikke hevet seg? Det skal sies at jeg ikke har en ordentlig kjøkkenmaskin, kun en håndmikser på stativ. Håper du har et svar til meg 🙂 

  Hilsen Marte 

 7. Hei Manuela!

  Dette så kjempe godt ut! Følger med på bloggen din hele tiden 😀
  Det jeg lurte på var hvor stor er formen sin? Jeg har en kakeform som er formet som et hjerte, men den er det jo bunn i :-S

 8. Denne var alldeles nydelig 🙂 Imponerte svigermor og svigerfar med denne på dagens bursdag og det er allerede en ny favoritt! Takk for gode forklaringer som gjør bakingen til en lek 😀 Gleder meg til å prøve ut nye oppskrifter!

  • Så bra Mari, glad den smate og at din svigermor var fornøyd, takk for tilbake mld, klem

 9. Heisann!
  Jg har ett spørsmål om en helt annen kake, devils food cake. Forsøkte å lage denne dag, men det ble ikke helt bra. Delte røren i to formen, riktignok på 23 cm og ikke 20 som d står i boken din. Men de ble veldig veldig flate. Så flate at jeg ikke hadde kunnet dele de i to. Røren var litt mer rennende enn på ditt bilde, men jg hadde ikke SP i. Hvorfor tror du de nesten ikke hevet seg? Det skal sies at jeg ikke har en ordentlig kjøkkenmaskin, kun en håndmikser på stativ. Håper du har et svar til meg   
  Hilsen Marte 

  • Jada du kan bruke akkurat hvilke form du vill, blir søtt med rundt form også!

 10. Simran Kaur Svar

  Hei. Jeg tenkte og bake denne kaken på fredag 🙂 Men jeg bare lurte på om den skal legges kaldt i kjøleskapet i to timer etter du har tatt på sjokoladen over kjekken? Skal den ligge ute i vanlig temperatur eller i kjøleskapet?:-) 

  • Hei Simran, best og sette den på ett kald sted i 2 timer, eller ved opent vidue går også helt greit

 11. Emma på Kahls Svar

  Oj så gott! Nu vet jag vad jag ska baka till min pojkvän på alla hjärtans dag! Mysig blogg!!!

  / Emma på Kahls

 12. Linda Solheimsnes Svar

  Takk for flott oppskrift! Jeg har kjøpt inn en hjerteform nå og er klar til å bake denne til valentines day! Takk søte deg <3 

 13. Stina Johansen Svar

  Hei! Jeg ser at noen spør om natron i Sverige. Det heter bikarbonat på svensk.:) 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway