Hei alle sammen! Vil takke så mye for alle de flotte kommentarer dere skriver både på bloggen & på Facebook. Dagens fristelse er Easy Cocoa Brownies som er  laget med 100 %  kakao istedenfor ren sjokolade.

IMG_8006

 

Nå som høsten er her, så er det veldig koselig å ta en kaffepause med noe godt ved siden av.

Her kommer den enkle oppskriften og fremgangsmåten.

Jeg anbefaler at du dobler oppskriften. ( jeg bruker en liten form slik at den blir høyere)

I denne oppskriften er det viktig at du bruker en bra kvalitet på kakao. Smaken blir nemlig ikke like bra hvis det er vanlig bake-kakao.

Easy Cocoa Brownies:

 • 290 g smør
 • 290 sukker
 • 95 g 100 % kakao
 • 2 egg
 • 60 g mel
 • evt  100 g valnøtter

Jeg lager disse uten valnøtter, men det utrolig godt med enten valnøtter, pecanøtter eller tørket frukt etc.

Begynn med å helle sukker, kakao og smør i en bolle.

Sett skålen over en kjele med kokende vann slik at det sakte men sikkert smelter.

Når alt er smeltet lar du  det avkjøles.

I denne oppskriften trenger du kalde egg.

Tilsett et egg om gangen og rør det godt sammen.

Neste egg tilsettes……, og igjen rører du det godt sammen.

Tilsett mel og bland det godt sammen.

Nå er røra ferdig til å helles i en form.

Jeg legger bakepapir i formen slik at det blir lettere å ta ut kaken etter at den er ferdigstekt.

Det hele settes i ovnen på 160 C  i cirka 25 minutter.

Jeg lar kaken hvile i formen (i kjøleskapet) minst  1 time etter at den er stekt.

Skjær den så i passende biter.

Resultatet blir en  deilig fudge brownies. Utrolig lik den som finnes på Disney Land i Paris. ( som jeg elsker ♥)

Disse Brownies passer perfekt til en kopp med kaffe …..

 • Litt pisket kremfløte på toppen..♥

Jeg syns de også er supre å gi bort i gave til noen man vil glede.

 • Pakk dem inn i en fin plastpose, og pynt med et sløyfebånd og et lite kort ♥

Noe som jeg også syns er supergodt,  er bringebær pure ved siden av de allerede så supergode brownies ♥

Bringebær pure:

 • 400 g bringebær
 • 2 dl sukker
 • saft fra 1-2 sitroner

Jeg bruker fersk bringebær, men fryst går like bra.

Ta fram det du trenger.

Hell alt i en kjele.

Varm det opp og la det stå cirka 10 minutter på svak varme.

Hell det så gjennom en sikt.

Så er det bare å nyte ♥

I ♥ this !

Love skjeen kommer fra BeachHouseLiving , og de kan du kjøpe her.

Supergodt ved siden av disse brownies ♥

Mmmm, så godt!

Dette var det hele for idag. Jeg ønsker dere en superfin dag videre. La denne dagen bli den beste dagen ever.

Keep smiling

 

Forfatter

80 Comments

 1. Hei! 🙂
  Jeg prøvde å ladge dette, men av en eller anne grunn fikk jeg det ikke til! det ene jeg vet, er at jeg tok oppi ett egg før avkjølingen. fordi når jeg hadde stekt den, var den bare deig med flytende fett og smør oppå. hvis jeg varmet den litt ble den til suppe. er det pga egget det ble slik?

 2. Jeg skrev en kommentar om dette 14.nov. Min fløt i smør, virket som mengden med smør i oppskriften er for stor!? Manuela??? Kakene var kjempe gode, men det var litt smør smak, og det var litt sjokk når man så det smørlaget i bunnen av formen/kaken…

 3. Hej! Har berömt det här receptet förut – det bästa OCH enklaste. Två frågor: Vad har du för storlek på din form? Dina briwnies blir så höga. Andra frågan: dina brownies ser så chokladiga ut, mina blev mer glansiga och kletiga.

  Med vänlig hälsning, Sara

 4. hei! Til disse cocoa brownies, kan jeg bruke kakao sjokolade. klarte å kjøpe sjokolade i stede for kakao? :/

 5. Hei!
  Du lager kjempefine kaker, en vakker dag skal jeg bli like flink 🙂
  Men jeg lurer på: hva gjør du med alle kakene du lager? Jeg liker å bake, men kakene mine blir ikke spist opp fordi vi bare er to stk. i huset. 

 6. Helt fantastiske!!! 🙂 tok de ut av ovnen for en stund siden, de smakte utrolig godt. 

 7. Hej Manuela.
  Jeg kommer fra Danmark(håber du kan forstå mig) og jeg syntes din blog er fantastisk.
  Billederne er super hyggelige og det giver mig mere lyst til at kigge nærmere på den.

  Hvilket kamera bruger du? 
  Hvor har du købt formen?

  Hilsen Silke

 8. Dette er den beste brownien, om ikke den beste kaka jeg vet om! Den er blitt en klassiker på mitt kjøkken, baker den til enhver anledning. Kjempegod med is, krem eller varme bær. Den smaker nesten bedre dagen derpå, etter å ha stått i kjøpeskapet over natta. Pleier forresten å bytte ut litt av sukkeret med brunt sukker. Den er også kjempegod å fryse ned for så å kutte opp i små biter og servere som minibrownies, blir nesten som konfekt 🙂

  Det eneste problemet jeg har med denne kaka er at jeg ikke klarer å slutte å spise…! 😀

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway