Hei alle sammen!  Idag går turen til Paris. Okey,  ikke helt… men i min drømmeverden.

Jeg elsker nemlig disse Brownies som jeg for første gang  smakte hos en venninne av meg i Paris.

Jeg elsker Paris, og drømmer meg ofte bort der jeg sitter midt i Paris på et Cafe og drikker en kopp kaffe med en deilig brownies,  og bare nyter livet i Paris.

Det er noe helt spesielt med Paris. Romantikken blomstrer og kakene…ahh, de er en klasse for seg..

Disse brownies er en av mine aller beste brownies. De er fudge, smelter på tungen,  og de gir mersmak…I promise!

Disse Brownies har valnøtter i seg som gir en deilig crunch i hver bit, og de er toppet med karamell…. kan  vel ikke bli bedre,  spør du meg.

Her kommer oppskriften,

Enjoy!

Caramel Fudge Brownies

Langpanne, ca. 15 x 20  cm

I stekeovnen: 175 °C i ca. 30 minutter

 • 85 g smør
 • 230 g mørk 70 % sjokolade
 • 150 g sukker
 • 2 ss expresso kaffe
 • 2 store egg
 • 35 g hvetemel
 • 135 g valnøtter
 • karamell

 Smelt sjokoladen sammen med smør i en bolle over  en kjele med varmt vann.

Rør godt i det helt til alt er godt smeltet..

Så tilsetter du sukker og rører dette godt sammen.

Så trenger du 2 egg.

Tilsett et egg om gangen, og rør godt mellom hvert egg.

Så tilsetter du expresso pulver og mel.

Rør det godt sammen.

Videre tilsetter du valnøtter. Liker du ikke valnøtter tilsetter du  noe annet som peanøtter eller pistasj nøtter.. etc…

Jeg bruker en liten mini langpanne som er 10x 20 cm.

Hvor høy den blir kommer an på hvilken form du bruker. Jeg liker disse brownies litt høye,  så derfor bruker jeg en mindre form.

Legg bakepapir i formen.

Hell røra i formen.

Topper det med et par ts.  med karamell.

Karamell på toppen har jeg laget på denne måten.

Jeg lager karamell ved å legge en boks med kondensert søt melk i varmt vann og koker dette i cirka 3 timer..

Når du åpner boksen har du karamell. Alternativt kan du bruke Hapå pålegg som smaker nesten det samme..

Sett brownies inn i ovnen på 175 C i cirka 25-30 minutter.

Etter at den er stekt, lar du den avkjøles helt.

Jeg setter den kaldt i minst 5 timer , eller 1/2-1 time i fryseren.

Så skjærer jeg den opp i passende biter.

En lite stykke rekker lenge når det gjelder disse brownies.

Love these Brownies….

Perfekt til kaffe, og perfekt til å starte helgen med mens man drømmer seg bort og tar turen til Paris…

Disse brownies passer ypperlig til å serveres  sammen med litt vanilje iskrem.

Love it!

Dette var det hele for disse Caramel Fudge Brownies.

Ønsker dere alle en riktig god helg!

With love from Paris!

 

 

Facebook Comments

Kommentarer

kommentarer

Forfatter

50 Comments

 1. Så utrolig fantastisk. Du er bare så utrolig flink! Alt ser så fristende ut at jeg vet ikke hvordan jeg skal rekke å lage alt! Gleder meg veldig altså til boken din kommer 🙂

 2. Dette ser helt fantastisk godt ut. Det er ikke saa lett aa faa alle ingrediensene her i Kina, saa faar vente til jeg kommer hjem til Norge.
  1 uke igjen, Jippi!

 3. Oooh, de ser sååå gode ut!!! Tror jeg må lage noen sånne til en anneldning. Har servert den eplekaken på jobb i dag. Den ble nesten spist opp med en gang, det er bare en bit eller to igjen! 🙂

 4. Jeanette Svar

  Jeg digger din blogg. Eneste jeg savner er hvor mange cupcakes og cookies det blir i oppskriftene dine.

 5. Hei Manuela! Deilig deilig deilig.
  Jeg kan forresten anbefale Nestlés Carnation Caramel, som rett og slett er ferdig kokt. (jeg liker snarveier).
  Ha en flott dag ; )

 6. nå vet jeg hva jeg skal bruke kondensert melk til.. men hvor er skjeen du ofte bruker på bildene dine kjøpt?

 7. Cecilie G Svar

  Dette så farlig godt ut : ) Jeg ønsker deg god sommer, nå er det ferie tid og sikkert masse nye oppskrifter når jeg er på nett igjen : ) Kos deg masse. Stor klem : )

 8. åh, så godt det så ut!

  jeg lurer på en ting… jeg skal til London i august, og lurte på om det er noen bakebutikker der de selger kakeutstyr jeg burde besøke? eller noen kafeer men gode kaker? 🙂

 9. Å herlighet! Det ser sååå godt ut! 😀 Hvis jeg hadde hatt tid i morgen tidlig hadde jeg nok laget de der til frokost, haha!

 10. hei manuela, og tusen takk for super blogg!! jeg holder på å bake “rosa vaniljekake med marsipan”, og lurer på om jeg kan bruke maizena i stedet for maismel, eller om det er et annet mel som gjør samme nytten..? (potetmel/kikertmel/rismel..?) eller evt tilsette mer bakepulver? har du forresten noen erfaring med den vanlige røde konditorfargen man får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker? på forhånd tusen takk, og god fredag!

 11. da er det klart for sommer ferie, jeg følger din blogg på jobb hver dag og nå som jeg endelig har masse tid ser jeg frem til å prøve mange av de gode oppskriftene nå i sommer!
  jeg så du la ut en ny variant av angel frosting og lgeder meg til å prøve den, for jeg har forsøkt den med sirup to ganger uten hell, så jeg er kanskje ikke tolmodig nok med piskingen? men nå skal jeg prøve den med glukose! takk for all god inspirasjon Manuela og riktig god sommer !

 12. Hei pa deg,
  Dette sa veldig godt ut – brownis er alltid populaert! Skal proves. Har du noen formening om hvor lenge den karamellen holder seg ettter at den er kokt (i fall man ikke bruker alt pa brownisene)? Tror du den kan fryses?

  • Tusen takk for det Mette, ja karamell kan fryses, men jeg oppbevare den i en glasburk i kjøleskapet i flere uker.
   God helg videre

 13. Mmmm nydelig 🙂 Hvor er det du kjøper den kondenserat mjølk? Finnes den i vanlige mat butikker? Takk for en fantastisk inspirerende side!! 🙂

  Hilsen Ruby

 14. Inger Marie Bratsberg-Aas Svar

  *Sikle* får vann i munnen bare av å se på bildene!! Skulle ikke vært lov å lage sånne kaker når man står foran bikinisesongen og man elsker sjokolade…

  Tror nok de må prøves ja, bare uten nøtter 🙂

  • Nei det har du rett i Inger, men nå er det helg og tid for å kose seg.
   God sommer videre
   klemmer

 15. Å, en perfekt start på ferien! Vi skal lage brownies og drømme oss bort i helgen- skal nemlig til Paris på onsdag 🙂 Blir nok mye kafè-besøk da, tenker jeg….
  Ha en trivelig helg!

  • Så herlig Lene, Ønsker deg en toppers sommerferie, kos deg masse i Paris.
   Klemmer

 16. Åh, desse så god ut! Tenker jeg kommer til å prøve dem med haselnøtter siden jeg ikke er helt glad i valnøtter! Syntes det virker som en veldig smart måte å lage karamel på! Ville aldri ha tenkt på det, så skal hvertfall gi den en sjanse! 🙂

  Ha en god helg!

  • tusen takk for det Mona, du kan bytte det ut med example peanøtter etc
   God helg

 17. Gunn Helen Nystuen Svar

  Mmmm… det så innmari godt ut 🙂

  Jeg likte bakeformen du hadde brukt 🙂 Kan jeg spørre om hvor man kan få kjøpt en sånn?

  Ønsker deg en riktig god helg 🙂

  Klem fra meg

 18. hei!
  jeg er rimelig ny på bloggen din, men jeg absolutt elsker den. har lagd mange av kakene du har blogget om. jeg har også veldig lyst til å lage oreo cupcakes til barna, men ble stoppet fordi du bruker noe som kalles SP. jeg lurer på hva dette er, og eventuelt hvor jeg kan få kjøpt det. blir cupcakesene ødelagt hvis man ikke bruker det?

  tusen takk for masse flotte oppskrifter. har fått så mange komplimenter fra venner og familie etter at jeg har servert det:)

  • Hei Marie, velkommen etter, nei du trenger ikke SP i denne oppskrift så du kan lage den uten Sp uten problem, Jeg elsker å bruke SP men det er ikke nødvendig å bruke det
   Har lagt disse mange ganger med bra resulat uten SP
   Happy baking, og velkommen tilbake
   Klem

 19. Henriette Svar

  Heihei:)
  Jeg har lest bloggen din nesten hver dag siden du startet men aldri kommentert før nå! Og hver gang jeg er inne på bloggen blir jeg så glad! En dag uten passion for baking er en dag uten mening!!! Jeg blir veldig inspirert og imponert av deg! I min gjeng er det jeg som er bakerymama’n og alle kjenner meg som hun Henriette som er så flink til å lage mat:p alt fra kaker til middagsretter! Hadde vært utrolig morsomt om du ville ha kommet til og hatt et matkurs

  • Skjønne deg Henriette, så god du er, takker så mye for dine fine ord, Ja det hadde vært kjempegøy med en matkurs sammen med deg, vi for se!
   klemmer

 20. Teknisk svikt
  Hadde vært utrolig morsomt om du kunne ha kommet hit til Fredrikstad og hatt et kurs! Klem fra stor fan!!!!:)

 21. Hej Manuela.
  Jag gjorde denna brownie. Men min sats blev alldeles för lös.även lm jag hade i extra mjöl. Och jag fick steka den i 45 min innan den var nogonlunda fast. Sen var den inte alls hög i höjden. Även om jag använde en liten form. Men smaken är fantastisk som vanligt:) allt du gör smakar underbart.
  Men vad tror du jag har gjort för fel. Kramar

  • Hei Sara, når man pleier å tilsette egg i denne blanding, så blir den tjukk med engang, fordi varm sjokolade + egg blir allerede kjempetjukk. Vet ikke hvorfør din ikke ble tjukk.
   formen jeg brukte er kjempe lite, hvor stor var din form
   Er glad at du likte den sara
   klemmer

 22. Aha, nu förstår jag. Jag lät min choklad bli lite sval innan jag hade i äggen. Min form var oxå 10*20. Men det viktigaste var att den smakar gott. Jag skrev till dig på facebook ang tiramisu. Fick du den? Kram

 23. Hei! veit du om et sted i Oslo jeg kan kjøpe ferdig fondant eller lignende? Skal lage prinsessekake og skal dekke den med med fondant hadde jeg tenkt. eller en god smørkrem. rekker ikke bestille på nettet fordi jeg skal lage den på tirsdag.

  • Hei sofie, cacas ligger mitt i sentrum der har dem fondant og ekstra hvit marsipan
   Lykke til

 24. Veronika Svar

  Jeg fant bare vikingmelk (kondensert melk) på Rema 1000, men den er vel ikke sukret, så den blir vel ikke karamell?

 25. Mona F.J. Svar

  Denne lilgner veldig på en du laget i fjor engang. Finner ikke den oppskriften nå, men vet jeg lagde den. Bare lurte på hva forskjellen på disse to brownie’ne er? Karamellen er jo kjempe god, men her ble hele huset rått etterpå, og limet fra boksen ødela kjelen min 🙁 Men jeg har veldig lyst til å prøve den karamellen igjen likevell. Får heller lukke døra til soverommet, så vi slipper rått sengetøy i det minste.

  • Hei Mona, det fins flere varianter av andre brownies, når det gjelder karamell, anbefaller jeg deg å bruke hapå, like go og da blir ikke det så dyrt med strømmen
   Ha en fin Søndag videre

 26. Mona F. J. Svar

  Ja, vet jo det finnes andre varianter.
  Tenkte bare jeg ikke ville prøve denne om den er lik den jeg laget fra siden din i september.. Finner ikke igjen den oppskrifta nå, så tenkte kanskje du bare hadde lagt den ut engang til. PS. ønsker meg at det skal gå ann å søke i kommentarfeltet ditt også. Dvs. se f.eks hva som er kommentert tidligere om diverse ting. (eller hva konkrekte navn har skrevet). Jeg skal til Bergen på fredag, er sååå typisk at det er etter du har dratt derfra. Ja, ja håper jeg får kommet meg på kurs med deg her på østlandet i løpet av høsten.

 27. heiiii ! har vært å sett på kun NOEN av dine oppskrifter å simpelten ELSKER de. så mitt eneste spørsmål er : når kommer boka di ut med alle oppskrifter i butikk etc ??? den MÅ jeg bare få kjøpe meg , blir helt satt ut av hvor mye digg du kan lage.. du frister meg bare 😛 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Pin It
USANorway