PicMonkey-Collage

Hei alle dere!

Nå er det lenge siden sist, men jeg har vært på reise og da jeg kom hjem lå det så mye annen jobb og ventet at jeg måtte prioritere den først.

Jeg har blant annet vært i Kuwait, og der ble jeg invitert på frokost i en egyptisk restaurant.

Noe av det vi fikk servert var hummus og jeg bare elsket den, hele frokosten var bare helt nydelig.

Som alltid når jeg besøker en café så spurte jeg om å få menyen med meg hjem, og det fikk jeg. Så i dag fikk jeg sjansen til å lage hummus, det var første gangen jeg lagde det, men jeg fikk noen gode tips av min venn Adel i Kuwait.

Jeg elsket denne og likte den faktisk enda bedre enn det jeg fikk servert i Kuwait, håper den faller i smak hos deg også.

Hummus
 • 450 gram kikerter
 • 1/4-1/2 ts salt
 • 2-3 ss Tahini
 • 1/2-1 dl olivenolje
 • 1 stk sitron saften, ferskpresset
 • 2-3 stk hvitløksfedd
Brød
 • 240 gram mel
 • 1 ts tørrgjær
 • 120 ml lunkent vann
 • 60 ml olivenolje
 • 1/2 ts salt
 1. Jeg bruker kikerter fra boks, cirka 2 bokser. Jeg fjerner det gjennomsiktige laget fra hver kikert, det krever litt tid, men hummusen blir mer smooth om man gjør dette.
 2. Hell kikertene i en blender sammen med sitronjuice, hvitløk, salt og tahini. Tahini finnes nå i de fleste supermarkeder. Mens blenderen går tilsettes olivenolje i en tynn stråle helt til du kjenner at blandingen er myk og fin. Stopp gjerne maskinen underveis for å smake, det var slik jeg kom fram til denne smaken
 3. Denne hummusen er så god, balansen mellom sitronen, salt og hvitløk gjør den helt fantastisk på smak.
 4. Ringle over litt olivenolje like før servering. Jeg serverte hummusen sammen med litt brød, oppskriften følger under.
Brød
 1. Løs opp gjær i lunket vann og sukker (vannet skal helst holde 43 grader) og la det hvile i 10 minutter.
 2. Ha mel, salt, og olivenolje i en annen bolle, tilsett gjærblandingen litt og litt mens du blander. Bland alt godt sammen
 3. La deigen heve en time, men bruker du fersk gjær går det ofte litt raskere.
 4. Sett ovnen på 175 grader og lag 4 boller av deigen. Kjevle ut deigen slik man gjør når man lager pizza, etterhev dem litt og stek dem deretter i cirka 15 minutter. Skjær i passende biter. Perfekt til hummus!
 5. Håper du ble fristet! Sees snart igjen. Varme klemmer fra meg.
 Bon appétit.

With love from Manuela.

Forfatter

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway