MASHED POTATOES11

Hei alle sammen.

Jeg elsker poteter, jeg kunne spist poteter til frokost, lunsj og middag hvis jeg kunne velge.

Veninnene mine blir alltid så sjokkerte når vi er ute og spiser på restaurant og jeg bestiller en porsjon potetmos… «Hva? That’s it!? Ikke noe kjøtt, ikke noe salat?»

Jeg har elsket poteter helt siden jeg var liten jente, hvis jeg hadde noen penger i lommen min så kunne jeg finne på å kjøpe en boks grønne erter, sylteagurker eller en pose poteter… Det er rart, jeg vet.

Men nå over til oppskriften, håper du liker den!

Potetmos med hvitløk og parmesan er bare helt himmelsk, det er rett og slett en luksuriøs potetmos med ekstra god smak. Du må bare teste den, jeg er sikker på at du kommer til å elske denne mosen.

 • 450 gram poteter
 • 60 gram usaltet smør
 • 2 stk hvitløksbåter
 • 50 gram Parmesan
 • 1-2 ts salt
 • 1-2 ts pepper
 • 180-200 ml varm melk
 1. Hos min favorittrestaurant, The Cheesecake Factory, lager de en utrolig deilig potetmos hvor potetene er kokt med skallet på, og den er bare helt utrolig god. Hvis du vil beholde skallet på så bare skjær disse potetene i skiver etter at du har vasket dem godt i kaldt vann, akkurat her har jeg laget mosen med skrellede poteter.
 2. Skjær potetene i skiver, ha dem over i en kasserolle og hell over kaldt vann helt til toppen. Kok potetene i 20 minutter på middels varme.
 3. I mellomtiden finner du fram de andre ingrediensene og river parmesan.
 4. Smelt smøret og rør inn presset hvitløk. Tilsett så revet parmesan, salt og pepper og rør det sammen til en paste.
 5. Tøm vannet av potetene og mos dem godt,
 6. Ha i hvitløk- og parmesanblandingen, tilsett varm melk og mos det godt sammen. Tilsett evt. mer salt og pepper etter smak.
 7. Åh dette er så godt… Liker du mer intens hvitløkssmak kan du tilsette mer hvitløk, eller evt 1/2 ts hvitløk pulver (dette kan du blande med en 1/2 ts varmt vann først).
 8. Potetmos med hvitløk og parmesan kan serveres som den er, eller med en pølse eller deilige kjøttkaker, og en flott salat ved siden av,

With love from Manuela.

Forfatter

2 Comments

 1. Hallo:) Dersom du baker potetene i ovnen til de blir myke, isteden for å koke dem i vann, så lover jeg deg at det kommer til å bli verdens beste potetstappe! Smaken av de bakte potetene og hvitløken løfter smaken til nye høyder. Bruk oppskriften som den du har, men bak potetene og gjerne en hel hvitløk i ovnen (behold skall på hvitløken) til de er myke. Grav ut innholdet av potetene og skvis ut innholdet fra den bakte hvitløken, mos dette sammen og tilsett melk, smør, salt, pepper og parmesan og nyt:)

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USANorway